2012. június 15., péntek

Az elmúlt napok rövid összefoglalója

A gyerekek egész héten itthon voltak, ment ezerrel az orrmosás, orrszívás, meg a fújás is, mert nem hogy csökkenne a váladék mennyisége, mára szinte állandóan lehet fújni az orrukat, annyira jön. :(
Livike pár napja köhög is, párszor már meg is hányatta a dolog alvásnál, szóval félő volt, hogy megint kialakul a bronchitis. Levike ma reggelre kezdett köhögni, úgyhogy péntek lévén délelőtt el is mentünk a háziorvoshoz, mondjon valamit, magamtól nem mertem elkezdeni a bronchitisre múltkor felírt gyógyszerek adását. (hörgőtágító, köhögés csillapító, Nurofen, Sinupret).
Jó, hogy nem kezdtem el a gyógyszerezést, mert kiderült, hogy nincs semmi baj, mármint olyan téren, nem sípol a tüdeje egyikőjüknek sem, a köhögésre Rinathiolt adjak kétszer, Sinupret reggel és ennyi. A múltkori köhögésre való gyógyszer akkor kell csak, ha száraz a köhögés, de ugye most itt hurutos...
A kedvük egyébként töretlen, a rosszaságuk szintén! :) Betegségnek semmi nyoma, csak az állandó "folyik orrom", meg néha a "folyik a fikám" felkiáltások.. :D utóbbit próbálom kiiktatni, maradjunk az első megnyilvánulásnál inkább. :) Az orrmosások már elég jól mennek, szépen tűrik.Mindig elcsodálkozom, hogy hova fér ennyi váladék beléjük, főleg, hogy már Livike is nagyon ügyesen ki is fújja az orrát, de Levike meg főleg sokat ki tud fújni, mégis rengeteget kiszed még az orrszívó is.
A háziorvos azt mondta, hogy ha enyhül a náthás megnyilvánulás, vagyis nem kell olyan sűrűn mosni-szívni-fújni az orrukat, akkor hétfőn akár el is mehetnek bölcsibe, adott igazolást. Meglátjuk.
A fülükkel nincsen gond, szerintem jót tesz a sok mosatás, nem ment rá a dolog eddig. Sót sem teszünk minden este, csak néha, ha hagyják... Azt mondta az orvos, hogy nem kell bedugni a fülüket csak akkor, ha folyik, ha fel van szúrva, vagy ha ki van magától fakadva... többet árt, mint használ, mert nem szellőzik a fül... Hát nem tudom. Annyira megszokták már, hogy Levike külön kérte, hogy tegyünk bele vattát, amikor ma kint voltak az udvaron.

Mamáék ma reggel felmentek Bogácsra egy hosszú hétvégére, tulajdonképpen Papa kapta ezt a közelgő névnapjára Mamától... :) Mivel Apa ma is és holnap is dolgozik, tegnap este Mama behozta a Dédi Mamát, hogy itt legyen, amit tud segítsen a gyerekekkel foglalkozni, mert egyedül nagyon nehéz. Egyébként így is, mivel az altatások ugyanúgy rám maradnak este is és délután is, a gyerekek pedig nem fogadnak szót, csak azért is ellenkeznek, de majd megszokják.
A Dédi Mamának amúgyis kímélnie kell magát, vagyis nekem kell figyelnem, hogy ne terhelje le magát, még mindig nem jött helyre teljesen a háta a buszos balesetből. :(( Szóval nincs gyerekek emelgetése, utánuk szaladás, hajolgatás, viszont le tudja Őket kötni, ülve játszani, kertben felügyelni, nagy segítség Ő nekem! :)

Na megyek is, mert Livike felébredt...
Jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)