2012. június 17., vasárnap

Itt a nyár... de muszáj ennyire? :)

Olyan meleg van két napja, hogy alig lehet kint megmaradni, 11 órakor már be kell jönni, délután már van árnyék, de csak az udvar hátsó részében, akkor már elviselhetőbb. Ott. :)
Nézzük mi is volt mióta nem írtam..
Pénteken már nem tudom, elvoltunk kint, a Dédi Mama is segített persze, csak az altatásokat csináltam egyedül, na meg a fürdetést is, mert ahhoz hajolni kell, de legalább addig vigyázott a még kádban lévő gyerkőcre, amíg a másikat töröltem, öltöztettem. :)
Sajnos Rá se nagyon hallgatnak, hogy valamit nem szabad, azért is csinálják. Bánta már kezük nyomát kint sok virág, bokor levél, szőlő levél meg az almafa alsó gallyain lévő kis, éretlen almák is. :( Hiába a tiltás, a szép szó, a hangos szó, csak kinevetnek, arrébb szaladnak, majd újra kezdik a tépkedést. :( Az sem vált be, hogy megfenyegettem Őket, hogy annyi szál hajukat tépek ki én is, amennyi növényt Ők letépnek, mert annak ugyanúgy fáj, stb... Már kopaszok lennének, ha beváltom az ígéretem.. :D
Ha nem ez ment, akkor a sziklakert köveit pakolták, vagy a virágoskertben járkáltak..
Mondjuk ha belegondolunk, nem sok mindent lehet csinálni az udvaron, amit igazán szabad. Motorozni a járdán, vagy a füves terület szabad részén játszani és kb ennyi..
Ők persze mindig a tilosban járnak, bokorban, tégláknál, hátul a lomosban, ahol ócskavastól fogva minden található, nem épp gyerekeknek való dolgok. :( Na majdcsak eltelik már és jönnek haza Mamáék holnap, Rájuk jobban hallgatnak. :)

Tegnap is hasonlóan telt a nap, a délutáni alvás is nehezen ment, de azért Livike egy órát, Levike másfelet aludt, utána megint az udvaron voltunk. Hintázás, csúszdázás, minden volt. :)
Apa tegnap is dolgozott, este 11 körül ért haza.
Éjjel1 óra után kiment éjszakára horgászni, így semmi alvással volt el eddig, most aludna, ha a gyerekek hagynák. De persze Ők nem akarnak aludni. :((

A gyerekek taknyossága amúgy enyhült, már tegnap sem kellett annyiszor orrot fújni, szívatni, mint előtte, ma is kevesebb már. Livike köhögése is lightos, tegnap este sikerült az ágyneműnkre köpnie, úgyhogy ma moshattam ki a paplant is, mert csak átvette a már hányás-jellegű anyag szagát, hiába töröltem le azonnal a huzatról. :( Nem volt az se sok, se vészes, máskor a tálba köpi, ha így feljön, csak most szegénykémnek nem sikerült felülnie. :( Sokat volt fent már három napja este, de nem a köhögés miatt, hanem biztos újra álmodja az egész napi hajtást, mármint, hogy egymást gyepálják, mindig olyanokat sikongat álmában és vergődésében, hogy "add vissza, ne bánts, elvette, jajj, jajj, " stb... mármint Levikére vonatkoznak ezek.
Levike is azt hittem hányni fog este, mert köhögött és öklendezett, de Ő fél a táltól, jobban szereti pl Apát nyakon hányni.. :D Mivel én pont emiatt nem voltam hajlandó felvenni, hogy én kapjam, csak a tálat tettem oda elé, amitől ugye megijedt és inkább visszanyelte a dolgot.. pff.. :( Amúgy a kakaót nyelhette félre, mert utána semmi baja nem volt, se előtte, se azóta.

Na megyek, valahogy rá kellene venni Őket az alvásra, meg nem is hagynak írni, most épp Livike akarja mindenáron elvenni az egeret, amit ugye fogni nem tudok a gépelés miatt....
Levike egyébként profin kezeli a youtube-ot, tegnap is majd' egy órát elvolt vele... :))
Kiindulunk vagy a Gumimaciból, vagy valami meséből és utána Ő választ, hogy mi következzen a felkínált lehetőségekből. Megnyomja, elindítja, nézi... :)) Livikével is megbeszélik, kevés százalékban egyeznek ki, mit is nézzenek.... :) De ez mással is így van, ritka, hogy ugyanazt akarják csinálni/nézni/hallgatni/játszani egy időben.

Na.. most hallom, hogy elindították bent a DVD-t, a Kisvakond van benne. Nem tudtam, miért viszi az előbb Levike a kis székét befelé... Hát ezért, hogy felálljon rá, és elérje a tévé tetején a lejátszót... pff... :(
Azt hiszem jobb, ha megyek.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)