2012. június 24., vasárnap

Helyzetjelentés

Itt vagyok, megvagyunk, csak írni nem érkeztem az utóbbi napokban. Esténként általában elaludtam a gyerekekkel, vagy csak kevés ideig voltam a gépél, a facebook nézegetésével eltelt az idő, nem volt már kedvem írni. :(
Most pótlom az elmaradást, még délután van, de a gyerekek már több, mint egy órája alszanak, lehet, hogy csak este tudom majd befejezni az irományt. :)

Egész héten jártak bölcsibe, itthon orrmosással és szívással kezdtük, amikor hazajöttek ugyanez és még délután és este is, többször csináltuk.
A bölcsiben rendben volt minden, nagyon meleg volt egész héten, rövid nadrág, kispóló, délelőttönként még pancsoltak is kint. :)
A náthásodás még fennáll, nem tudom mikor lábalnak már ki, de jelenleg stagnálnak, vagyis nem lett rosszabb sem, (nem ment a fülükre, hörgőkre), de nem is javult igazán. :( Ez azért szép, 40 fokban taknyosnak lenni! :( Amúgy kissé még én is az vagyok, fújom az orrom és köhögök, de kb ennyi, a közérzetem nem rossz. Apa valamivel ramatyabbul van, túl van egy antibiotikum kúrán, mert még múlt héten bedurrant a fél baloldala, arcüreg, fül, váll, meg még nem tudom mije fájt... hogy most az antibiotikum immungyengítő hatása, vagy a munkahelyi folyamatos huzat, de ugyanakkor kb 60 fokos hőség miatt-e, de náthás lett Ő is.. Na majdcsak helyrejövünk egyszer.

Csütörtökön délelőtt fodrásznál voltam, terv szerint a szokásos melír és rövidebbre vágás volt soron, úgy, hogy még össze tudjam gumizni a hajam hátul, de ne legyen hosszú, mert melegít és nem jó mosni sem.. Na ebből az lett, hogy bár a fazon meg van, de nem lehet összekötni, annyira rövid... :)) konkrétan fül alatt ér véget a hajam, megszedve nem lett, mindenütt egyforma hosszú, azt nem tudnám beszárítani. Mondjuk ez is csak addig állt szépen, amíg hazaértem, utána kezdett hátul lelapulni, mára már tök sima, egyenes, nincs meg az "íve", mint a kleopátrás frizurának.. bár nem is olyan lett vágva, mert ha jól tudom az alul fel van szedve, azért is áll meg szépen. Na mindegy. :)

Szintén csütörtökön volt Papa névnapja is, a szomszédék jöttek át kajálni, én az elejéről le is maradtam, mert 16:30-kor volt az óvodai első szülői értekezlet is, arra el kellett menni. :)
Kevesen voltunk, 6-an... mármint volt akinél mindkét szülő ott volt, de a gyerekek száma kb ennyi...
Lesz majd családlátogatás augusztus 20. és szeptember 1. között,  erre július 23. után lehet majd jelentkezni, két időpontot kell megjelölni, majd választanak.
Amit már mondtak, hogy kell, az ruhazsák vállfával, váltócipő ami nem papucs, pizsoma, ágynemű, ráadásul a kiságyas szabvány méret, jó, hogy nem adtuk el a börzén mind a négy garnitúrát legutóbb, csak a javát.... :( Én azt hittem az ovis paplan méret már nagyobb, de ezekszerint nem. :(
Volt még szó pár dologról, de leginkább a házirendet ismertették, amit oda is adtak nyomtatott formában, mégis elment az idő, 17:45-kor végeztünk.

Péntek este végre eljutottunk Apával kettesben a városba, amire még nem volt példa mióta a gyerekek megszülettek, na meg ugye terhesség alatt sem jártunk már be.... közel 4 éve viszont semmit nem változott Szolnok szórakozási lehetőségek terén, sőt talán rosszabb is lett, pl ahova régen jártunk már bezárták, kung-fu klub lett a helyén. :) Sétálgattunk, majd leültünk egy kerthelyiségben, voltak régi ismerősök is, később elmentünk hamburgert enni, 22:30 körül pedig már itthon is voltunk. Régen? Éjfél, 1 óra előtt soha nem jöttünk, amikor meg még egyedül jártam szórakozni és discoba is mentem, akkor meg reggel 4-5 óra volt az átlag hazaérkezési időm.. :) Szóval jók voltunk időben is, "állapotban" is,  nem lehet azért ennyi kihagyás után úgy belemerülni a sörözésbe... :)) Csak lightosan.. Jó volt kicsit kimozdulni, de valahol rossz is volt, mert tudtam, hogy most Mamáéknak kell a gyerekekkel kínlódni, mármint az éjjel a necces Mamának, mert Ő minden neszre felébred... és hát azért "nesz" az szokott lenni, vándorlások, felkiabálások, kakaó kérések, stb.. Nem is nagyon aludt Mama egész éjjel sajnos. :((
Szóval már "bulizni" sem olyan, mint régen.... de persze a semmitől jobb, még egyszer köszönjük szépen a lehetőséget Mamáéknak, hogy vigyáztak a gyerekekre ilyen alkalommal is...  (mivel Mama nagyon ellene van az egy-két sörnek is, hogy annyit is megigyak, ezért is nagy szó, hogy elmehettünk:)  )
Semmi zenés, táncos hely nem volt, pedig péntek volt... én szívesen bementem volna, na nem sima discoba, onnan már kinéznének, de valami retro buli vagy utcai zenés akármi jól jött volna, ha van. :)
Reggel automatikusan felébredtem 6:10-kor, Levike akkor szokott kelni, kakaót kérni... :) Nem is nagyon tudtam már vissza aludni.. A gyerekek Mamáéknál aludtak, fura volt, hogy nincsenek itt a szobában.. :)

Nahh... felébredt Livike, 13:25 van, később folytatom. :) Levike is felébredt 13:36-kor, Livikétől még tudtam írni, de most már nem...

Újra itt vagyok, már este van. Ahogy a gyerekek felébredtek, hamarosan jött Mama is, mesét néztünk, elvoltunk.. 16:30 körül kimentünk az udvarra, egészen fürdésig kint is voltak a gyerekek. Volt fűben, pléden és a régi kiságy matracain fetrengés, sőt még kártyáztak is Papával és Mamával.. :) Csak az alap színre-színt játékot játszották, szerintem elég ügyesek voltak benne a gyerekek is, de nem nagyon tudom, nem igazán voltam ott, vasaltam. Két adagot is mostam ma, nagy részét ki is vasaltam délután, csak a nagy darabokat hagytam meg, mint lepedő és még múltkorról ágynemű huzatok, mert közben szétszakadt a vasalódeszkán a huzat, olyan nagy anyagokat nem lehet most rajta vasalni. (egyébként is inkább kivasalok 10 pólót, mint egy nagy lepedőt vagy paplanhuzatot.. :D )

19:30 körül kezdtük Mamával a fürdetést, hajmosás is volt ma is, mert Livike annyira vakarózik, biztos a meleg miatt, tele van kis kiütésekkel... be is lettek mindketten púderezve még délután, hátha akkor nem viszketnek, mert Levike is vakarta magát elég rendesen. remélhetőleg csak melegkiütés és nem más...
Viszonylag hamar elaludtak, 20:30 körül már jött is ki Mama, hogy alszanak.
Ma is eléggé meleg volt kint, holnaptól elvileg jön a lehűlés, majd meglátjuk.

Nem is tudok nagyon mást most összeszedni, be is fejezem.. jövök, ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)