2013. január 6., vasárnap

Heti összefoglaló

Lassan vége az év első hetének. Holnap ovi. Nem igazán akarnak menni. Levike azt mondja, hogy azért nem akar menni, mert csúnya az ovi és a Livi mindig bántja. Na majd meglátjuk holnap mi lesz. A legrosszabb szerintem már reggel meg lesz, hogy fel kell kelni 7 órakor, mivel az utóbbi napokban 7:45-nél előbb soha nem ébredtek, de volt olyan, hogy 8 órakor keltünk.. Pedig már próbáljuk szokatni Őket a korábbi lefekvéshez, de a 19:30-as fürdés még nem jött össze 20 óránál előbb nem sikerült még rávenni a gyerekeket a fürdésre. Ha Mama altatja el Őket, akkor 21-kor már alszanak ha mi, akkor még 22 óra után is fent vannak. :( Levike állandó műsora a "nem tudok aludni", meg az, hogy le sem fekszik, piszkálja a Livit is, pedig Ő simán elaludna hamar akkor is, ha mi altatjuk.

Tavaszias idő van pár napja, így az utóbbi négy napban mindig ki tudtak menni levegőzni. Előtte volt, hogy 3 napig sem, mert vagy esett az eső, vagy nagyon hideg volt. Kétszer Apa vitte Őket sétálni, mindig útba kellett ejteni a kisboltot, ahol persze gumicukor és társai befigyeltek.. :( Előtte egy nap Papa vitte el Őket, tegnap pedig Mama és Papa közösen, mert mentek a piacra és az Intersparba is. Ma Mama vitte ki Őket az utcára. Az udvaron sár van, kimostam az overálokat, kabátokat, nagyon nem hiányzott, hogy összekenjék. :)
Ma itt főztünk Mamával, pirított tészta levest és piskótát... :) A gyerekek ettek levest, most alszanak, ha felkelnek majd esznek piskótát is, az akkor még nem volt készen.

Most jelentkezik nálunk az, amit már sokszor olvastam, hogy a gyerek tükör a szülő felé. Levike csinálja azt, amit én, hogy osztja a Livit.. "ne gyere ki, menj a szobába, tedd el a játékokat," stb. Mindig mondom, hogy ne csinálja már szegénnyel, elég ha én osztom.. :)) Állandóan ellent mondanak... egyszerű kérésre is nem a válasz, csak azért sem csinálják amit kérek és meg is mondják, hogy nem. "azt csinálom amit én mondok" mondja Levike. :) mármint amit Ő mond, Jó, hogy megbeszéli magával. :))
Mamával is ellenkezett, legalábbis bepróbálkozott ma Levike. Mama kérte, hogy tegye el a dömpert, ne tologassa a konyhában, mert zörög, meg elesik vele, stb. Csakazért is csinálta... majd elszaladt, Mama kérte, hogy jöjjön ide, nem jött.. majd lassan odasomfordált lesütött fejjel, vigyorogva... Nekem tuti nem jött volna oda, inkább elbújik és ellenkezik.

Fel is kelt... így ez a bejegyzés mára ennyi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)