2013. január 30., szerda

Helyzetjelentés

Mivel a netem most valamiért nagyon labilis - állandóan szakad a wifi -, igyekszem gyorsan írni, hogy sikerüljön kiposztolni még ma.
Túl sok változás nincsen, ami van az is negatív irányba. Azt hittük már minden simán megy, folydogál a váladék, kitörlöm aztán hétfőn majd megyünk kontrollra. Viszont nagyon úgy tűnik mégis menni kell holnap, mert tegnap délelőtt Livikének, délután Levikének és ma délután is Levikének láza volt, ma estére "csak" hőemelkedés mindkettőjüknek. Livinél egyáltalán nem értem ezt a kiugrást, Neki azért már régebben zajlik a dolog, elvileg már gyógyul akkor mire fel jött? De ahogy jött el is múlt, persze adtam Nurofent, azóta nem volt semmi. Akkor a fülét is fájlalta, azóta nem. A váladék nem több, de nem is kevesebb. Melegítés után több, most estére pedig elég sok volt, mert ahogy 17 óra körül átmentek Mamáékhoz, nem törölték fél óránként, csak mondjuk egy óra vagy másfél után és akkor már sok volt. (fürdésre mentem értük)
Levike tegnap is fájlalta, ma is, nagyon sok jön, úgyhogy mégis ki kell, hogy tisztítsa az orvos, meg tegyen bele gyógyszert. Először úgy gondoltam, hogy vigyük csak Levikét, Livikét meg hétfőn... de Mama szerint Őt is vinni kell, hadd legyen tiszta. Jahh.. utána meg hétfőn megint? :((
Livike persze közölte, hogy "én soha az életbe nem akarok többet a doktorbácsihoz menni!" Azt hiszem megint harc lesz. :( Viszont nem szabad engedni a zsarolásnak, hogy majd akkor megint csak kindertojás meg tic-tac lesz majd az Intersparból, a végén meg összeszednek nekem itt 3000 Ft-nyi édességet. :( Mert ez is kell, meg az is kell, meg még a fél bolt, meg amit még azt sem tudnak mi, de kell. :((( Ezt osszák be, kész. Egyébként nem értem még most sem, pedig már a blokkot is megnéztem, hogy mégis hogy jött ez össze...de stimmelt, drága nyalánkságokat néztek ki. :( (pedig a Kinder tojás még akciós is most...vettem is valamelyik nap a Sparban hatot:D azt adogatom néha-néha, amikor kérdezik a boltból jövet, hogy "Anya, hoztál Kinder tojást?" naja.. csak nem most, de ezt nem kell tudni.:)))  )
A lényeg, hogy valahogy rá kell venni Livikét, hogy el kell menni a doktorbácsihoz.

Éjszaka egyébként nem volt semmi gond, már én aludtam Velük. Levike viszonylag későn (hajnalban, de még sötét volt) jött oda a nagy ágyra, Livike már ott volt, mert felébredt ahogy Apa hazaért... oda feküdt le utána. Nem kellett fület törölni csak reggel.
8 órakor keltünk, persze Livike már fent volt előbb is, így én is... esős idő volt ma szinte egész nap. Aludtam volna még. Levike is, de persze a Kisasszony felébresztette. Közvetlen utána ment Apához. Miután jól végezte dolgát leült tévét nézni. :D Miért nem tudta ezt megcsinálni anélkül, hogy felébreszt mindenkit?

Nap közben volt minden. Rosszaság, nyugisabb időszakok váltották egymást. Az én hangulatom még mindig nem jobb, még mindig sírós vagyok, a tehetetlen düh, amikor nem tudok mit csinálni, hogy nem hallgatnak rám, nem fogadnak szót, nem teszik azt amit szeretnék... olyankor ki szeretnék szaladni a világból, ne kelljen többé itt lennem. :((( Ráadásul a délutáni alvás "szabadidejét" is elvette Levike, ugyanis ahogy Mama kiment, hogy alszanak már, Levike 10 mp-en belül kint volt a konyhában, hogy Ő már aludt, nem akar már aludni, és nem is fog! Bejött ide, letelepedett a gépem elé és mesét nézett. Hamarosan fájlalni kezdte a fülét, járkált körbe-körbe, hogy nagyon fáj, tegyek rá sót... tettem, de a következő kérésénél, hogy tegyek rá, már nem lehetett, mert akkora már 38,0-t mértem.... a másik hónaljában 37,2-t! Persze elsőnek ezt, csak nem hittem el, így betettem a másikba is.. Nem értem, hogy lehet ilyen különbség, a 37,2-vel még nem foglalkoznék, de ha ezt ráhagyom, mire 38 lesz már rég 39 fölött van a valós! Idétlen lázmérők...! A higanyos sem mér amúgy egyformát, de ilyen régen szerintem nem volt, vagy csak senki nem foglalkozott vele, elfogadta azt amit mért azon az oldalon ahol szokta és kész. Most a jobb oldalon volt a melegebb. Múltkor a bal...

Miután Mama szólt, hogy menjenek át, gyorsan pakoltam egyet, majd itt a kis szobában kiporszívóztam a heverő háta mögött is, mert azt nem szoktam minden alkalommal kihúzni. Hát hogy ott mi volt! Livike csatja, Pingvin szelet tépőcelofánja, kartonpapír, papírzsebkendő, a számológépem doboza, stb... :))) Meg porháló... meg lehet hogy pók is, de szerencsére azt nem láttam, bízom benne, hogy a porszívó felszívta a pókot, ha volt.. :))) Ezután kiporszívóztam mindenhol, majd a fürdőszobát tettem rendbe, jól el is telt az idő, mehettem is át a gyerekekért.. épp nyitottam Mamáék ajtaját, amikor csörgetett telefonon... :))
Livikét hoztam is fürdeni, ügyes volt, nem kellett könyörögni, hogy kijöjjön, na meg a mosakodást is szépen végig vittük... felöltöztünk, orrot szívtunk, fület töröltünk, majd lázat is mértem Neki, 37,3 volt. Egyik oldalon mértem csak, de nem éreztem melegnek, úgyhogy elfogadtam most ezt. Mire Mama jött Levikével már rég kész voltunk, vitte Livike a propelleres* orrspray-t, hogy fújjon bele... ! Ez nagy szó, mert máskor harcolunk..:) 
* Ez a Bioparox spray gyerekek által adott neve. Levike még tavaly elnevezte azt a kis feltétet amit rá kell tenni az adagolóra propellernek. Hogy miért, nem tudom, mikor kör alakú és középen lyukas, meg előre hosszabb... mondjuk ha úgy nézünk egy propellert, hogy forog, akkor az is kör... na mindegy, szóval így jött a név.. :)

Viszonylag hamar elaludtak, Levike még így is ellenkezett, hogy délután nem aludt, hogy Ő nem álmos... :)

Nekem ma fogyott el a harmadik, egyben utolsó szem az antibiotikumból. Már tegnap sem fájt a torkom, ma sem. Ma már nem is piros, csak minimálisan. (megint lefényképeztem telefonnal:) ) A nátha még meg van, az orrom valamiért jobban dugul, pedig fújom a Bioparoxot, úgy tűnik kell majd sima orrspray is.
Most már majd csak jobb lesz.

Ennyi lenne hirtelen, amit írni tudok, jövök amikor sikerül. Holnap és utána Apa itthon lesz, olyankor ha nem a gyerekek akkor Ő ül ide, telefonról meg majd meglátom lesz-e kedvem írni.. :) (egyébként úgy nem is szeretek írni, ha pl itt ül a hátam mögött, egyedül jó ezt csinálni..:)  )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)