2013. január 1., kedd

BÚÉK még egyszer! :) - Szilveszteri összefoglaló

Eljött ez is, vége a 2012-es évnek. Nem vártam csodát a mai naptól, hogy most majd minden más lesz, jobb lesz, mint eddig, egyelőre ugyanolyan ez a nap is, mint a többi. A gyerekek ma sem aludtak tovább, mint máskor, pedig fél 1 volt, amikor végre elaludtak. Mivel én nem bíztam benne, hogy sokáig alszanak, pedig mindenki azt hitte, igyekeztünk lefeküdni mi is, hogy ne essen olyan rosszul reggel felkelni. :) 1:30 körül végül már én is aludtam, de 3:15-kor arra ébredtem, hogy Levike köhög és öklendezik... gyorsan elé tettem a tálat, ami már hónapok óta nem kellett Livikének sem szerencsére, de azért még mindig ott volt az ágyaik között a kis babaágyon, bár mindig van benne valami, néha szemét, amit összeszedek, vagy épp hajgumi, csatok, ilyesmi. :) Most csak egy hajgumi volt benne, azért nem volt kár, hogy ki kellett dobni. Szóval kb két köpés meg egy-két öklendezés volt csak, azt mondta, hogy a köhögés miatt kellett, de amikor indultunk vissza a fürdőszobából, akkor közölte Levike, hogy előtte már az ágyba is ment... pff... szerencsére csak egy egész picike, de azt szépen le is tudtam törölni nyom nélkül... Szerintem a buborékos lötyi (alkoholmentes pezsgő) kavarhatta fel a gyomrát... vagy ki tudja. Utána már szépen aludt, én már nem olyan jól, mert a Levike ágyában aludtam, majd miután visszamentem a helyemre akkor már virradt, fel is keltek mindketten, hogy pisilni kell, 7:40 volt kb... Eddig aludtunk. (több részletben)

Fordított sorrendben írok, most jöjjön a szilveszter napja:)
Délelőtt Apa megsütötte a malachúst, közösen sütöttünk sajtos-köménymagos pogácsát, egész nap pakoltam, takarítottam hol itt, hol ott, már nagyon untam. :( Apa 18 órára ment dolgozni, 22-ig kellett lenni, bár én azt hittem, hogy tovább kell, szerencsére betartották az ígéretet, hogy nem lesz konyha 22 óra után.

Délelőtt Papa villanyt szerelt nálunk a kis szobában. Áram eddig is volt, hosszabbítóról volt világítás egy kis lámpa formájában a szekrény tetején, valamint mióta itt van a gépem, az is hosszabbítóról működött. Napra pontosan egy éve volt az előző szerelés, erre most jöttem rá, ahogy kíváncsiságból elolvastam az előző december 31-ről szóló bejegyzésem. :) Szerencsére most nem volt semmi gond, minden működik, van rendes mennyezeti világítás, konnektorok, szinte furcsa megszokni, hogy nem kell a sötétben elbotorkálni a szoba sarkába a villanyért... :))) A gyerekek, főleg Levike persze egyből kapcsolgatták, hokedliről jól fel lehet érni a kapcsolót. :( Kis villanymániás... :D Sőt azt is megcsinálta Levike, hogy egyszerűen kihúzta a konnektorból a kis asztali lámpámat, átvitte az Ő szobájukba és ott bedugta a Livi ágya melletti konnektorba.. nem kicsit lettem ideges és mérges, hogy hát azért ezt már mégsem kellene, gyereknek konnektorba vagyis -hoz nyúlni tilos! Mi van ha véletlen kijön a helyéből az egész, mint néha szokott? Meg kell érteniük, hogy bármit kihúzni és bedugni csakis a felnőtteknek lehet. Nem kell oda nekik külön villany, van elég. Direkt vettem kis világítós kulcstartókat, meg ott az éjjeli fény is, szóval nem értem ezt a mániát... :( Na mindegy, remélem megértette és nem csinál többet ilyet.

Mamáék a szomszéd házaspárral szilvesztereztek, 19 órakor Papa jött, hogy menjünk át mi is... átmentünk, bár sok értelme nem volt, a gyerekek nem voltak valami jók, egy idő után a gépen néztek mesét, azt itthon is megtehették volna, na mindegy. 22 órára előkészítettem a fürdővizet, megágyaztam, stb, mert már álmosnak tűntek, ha akkor sikerül fürdetni és altatni már túlléptük volna az eddigi legkésőbbi időpontot. :)
Apa 22 órára már itthon is volt, hozott két nagy dudát meg szerpentineket, ezekkel haza lehetett csalni a gyerekeket, mert Livike nagyon nem akart jönni, hisztizett, nagyon álmos volt már... arra is gondoltam, hogy nem is fürdünk, csak gyorsan menjenek aludni, de persze miután átjöttünk és meglátták a dudákat, egyből nem voltak álmosak.. :))) Hiába akartam a fürdést, Ők nem akarták.. várták a tűzijátékot, egy-két magasabbat látni is lehetett úgy hébe-hóba, mármint még éjfél előtt.. :)
Az éjfélt is kivártuk.. fürdeni végül csak sikerült olyan 23 és 23:40 között.. :))
Kb két perc volt még éjfélig, amikor ők úgy gondolták, hogy most már alszanak, kikapcsolták a tévét és le akartak feküdni.. na mondom most már akkor megvárjuk... :))
A Himnuszt szépen végig állták, ezen csodálkoztam, de ügyesek voltak! Ez az éjféli egy-két perc mindig olyan megható, pedig én nem hiszek az új év, új világ, akármi dolgokban, ugyanolyan nap forduló az is, mint a többi számomra, mégis más kicsit ilyenkor... mégiscsak egy év vége, új év kezdete, és titkon reméli az ember, hogy talán jobb lesz....
Koccintottunk mentes pezsgővel, majd jöttek Mamáék is koccintani, a rendes pezsgőt ki sem bontottuk, pedig ki volt téve hűlni az ablakba... :))) nem akartuk tölteni vele az időt, mert akkor sose fekszünk le.. :)
Éjfél előtt ketten Apával megittunk összesen három doboz sört meg egy kis sherry-t, amit azért hoztam, hogy ha jönnek vendégek, akkor legyen, mert úgy volt, hogy jön Apa kolegájának felesége a kislányával, majd ha végeztek akkor a kolegája is Apával együtt, végül nem jöttek.. A lényeg, hogy viszonylag időben feküdtünk, így fel is tudtunk kelni..

A gyerekek ma még csak nyávogtak, szerintem nem aludták ki magukat, csak azt tudnám, hogy miért nem aludtak még, senki nem zaklatta Őket...
Reggelire virslit ettünk, az utóbbi években nem éjfélkor esszük, mert olyankor senkinek sem kell, inkább marad másnap reggelire.. :) Nálunk még a lencseleves is most fő ebédre, minden kicsit eltolódott, bár a sült malacot pl már tegnap ebédre is ettük, szóval azt meg előbb ettük, mint szokták.. :) Mindegy szerintem, hogy mikor mit eszünk, nincs ennek olyan nagy jelentősége szerintem.

Na megyek, mert nem lehet bírni velük.... remélem nem ilyen lesz az egész év, javulhatnának már valamit... !
Jövök ahogy tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)