2013. január 24., csütörtök

Helyzetjelentés és kontroll

Lívike tegnap végig láztalan volt. Nurofent csak a fájdalom miatt adtam, amikor már nagyon fájlalta a fülét. Még mindig sok váladék jön a feléből. Enyhén sárgás, híg. Olyan véres színű csak kedd reggelig volt.
Levike itthon van, már tegnap se ment oviba, bár nem betegebb, mint eddig. Tegnap este mondjuk megint ki lehetett tapintani a nyirokcsomóit, mint akkor, amikor a torokmandulája volt begyulladva. Este, amikor elalszik már két alkalommal is kapkodott a bal füléhez. Mama azt mondta, azért van ez, mert fáj, de annyira nem, hogy mondja is, vagyis valószínűleg annyira még nem fáj, de valami lehet, nézessük meg Őt is ma, ha megyünk Livikével ellenőrzésre. (úgy lett)

Éjjel nagyjából rendben volt minden, párszor azért keltem Livikéhez vattát cserélni, de amúgy aludtunk. Persze a "kényelem" továbbra is meg van, vagyis a nagy ágyban alszunk, ha nem kezdettől, akkor egy idő után biztos, ez azzal jár, hogy én középen vagyok, Levike folyton keresztbe fekszik, könyökét, lábát, valamijét biztos az oldalamba nyomja, vagy épp arcon csap a kezével, ahogy fordul... Kellemes.. :)) Livike mindig mondja, hogy Ő ad helyet, kihúzódik az ágy szélére, de persze mindig visszahívom, hogy nem Tőle nem férek... nehogy leessen már a végén.

Reggel 7 órakor már fent voltunk, hiába fürödtünk később, nem sok értelme volt.
Livike kapott Nurofent a fájdalomra, láza ma sem volt, kivéve 16 óra után egy 38,2, ma másodjára akkor kapott gyógyszert, akkor sem a láz miatt, hanem azért, mert nagyon fájlalta a fülét.

Nap közben szépen elvolt, Levike is, persze voltak súrlódások, de mikor nincsenek..? :)
Az evészet még mindig nem az igazi, de ma már azért többet ettek, mint az utóbbi napokban.

Mivel későn aludtak el délután, 16:35-kor keltek... a rendelés 16:30-kor kezdődött, persze nem értünk oda időben, de Papa sem tudott előbb jönni, úgyhogy nem is volt baj. Odatelefonáltam, hogy megyünk majd, számítsanak ránk, csak nem tudunk odaülni már fél ötre...
17:30 körül értünk oda a rendelésre, egyből mehettünk is be. Nem, mintha nem vártak volna még többen, de épp jött ki valaki, az asszisztens meglátott és mondta is, hogy vetkőzzünk és menjünk. :)
Először Livikét vette kezelésbe a főorvos úr... kitakarította a füleit, persze a Lánynak nem tetszett egyáltalán, nagyon friss volt még a hétfői emlék, a "kínzás", nem hitte el, hogy most nem lesz szúrás, hogy ez nem fáj, tisztítás vattával, meg a végén tett bele gyógyszeres vattát, ilyesmi.. Nagyon sok váladékot törölt ki, mondtam is, hogy itthon is sok jön, nem baj, ki kell annak jönni. Kitörölni is fontos, hogy ne marja ki a fülét a savó, mert ha hosszú távon ott van akkor az előbb utóbb fájni fog, sűrűn kell cserélni a vattát. Mondtam, hogy úgy csinálom... A fájdalom még természetes, a láz is, de egyre kevesebb lesz, ezt hétfőn is mondta.
Jövő hét hétfőn menjünk vissza megint ellenőrzésre. Oda, nem a kórházba. :( Még mindig kell a pénz..... :(
Nem tudom mivel fújta be a végén a fülét, de most hogy cserélgetem a vattát, olyan kis apró valamiket törlök ki, mintha hámlana a füle, vagy mintha só vagy porcukor lenne... :)) Valami spray-vel fújt bele és úgy tette bele a vattát... Miután hazajöttünk próbáltam a legtovább húzni a cserét, hogy hadd maradjon benne az amit az orvos beletett. Mostanra ázott át.. 
Levikét is megnézte, mondtam, hogy mi a helyzet, a jobb fülében van a cső, az rendben a helyén van. A bal füle viszont nem százas, melegítsük, nem kell még szúrni, de az lehet belőle, a gyulladás meg van. Még azért nem fáj, mert kezdeti stádium... Fújjuk Neki is a Bioparox spray-t az orrába, (én már tegnap is fújtam Neki...) orrmosás, szívás, fülmelegítés.. A mandulája is elég csúnya, be van gyulladva, de még az sem vészes, nem igényel gyógyszert. Őt nem kérte, hogy vigyük hétfőn, ahogy látjuk, vihetjük is, de nem muszáj.
Nem fájlalja sem a fülét, sem a torkát, csak az van, amit már írtam...
A teljes "első" vizsgálat díját azért elkérte Levikére is,  plusz Livikére a kontroll díjat... tízezer volt kereken. :(
Nem értem miért nem mehetünk a kórházba... bár annakidjén a doktornő azt hiszem a harmadik alkalom után mondta, hogy mehetünk oda is, ha azt nézzük akkor most itt van még egy alkalom. (ha az októberit most nem számoljuk, márpedig az most nem ide tartozik.)
Levikével mától számítjuk a három hónapot a következő kotrollig, mert december elsején amikor voltunk, akkor mondta, hogy három hónap, de most megnézte, helyén van a tubus, így ha egyéb okok miatt nem kell menni, akkor emiatt majd csak áprilisban kell.
Papa kérdezte, hogy meddig marad benne a tubus, mert Ő nagyon azon van - és Apa is... - hogy járjanak úszni tanulni a gyerekek, de ezzel ugye nem lehet. Namost.. ezt csak úgy kivenni nem szokták, majd a szervezet kidolgozza, elmondta, hogy a dobhártya felépítése és stb, csak én nem sokat érettem belőle, mert közben Livikét pátyolgattam... Én egyébként félek az úszástól, ha nem lenne a fülében semmi, akkor is. Aki fülgyulladásra hajlamos, az ugye főként két úton szerezheti be az újabb gyulladást, az egyik az, amikor rámegy a nátha, a másik pedig az uszoda... van, aki nem bírja, ha a fülébe megy a víz, és nem csak azért, mert rossz érzés, hanem mert gyulladást okoz.

Nagyjából ennyi lenne, biztos tudnék még mit írni, de már menni kell fürdetni, Levike nem hagy békén, egyszerűen már annyira unom, hogy állandóan ki vagyok túrva a saját gépem elől, mert vagy az van, hogy délután mindkét szobában alszanak, azért nem tudok jönni, este elalszom a gyerekekkel, azért nem tudok jönni, ha fel is kelek és Apa itthon van, akkor Ő ül ide, meg délután is, ha mégsem itt alszanak a gyerekek, akkor azért nem tudok jönni.. most ideültem, hogy megírom ezt, erre folyton beszaladgál Levike, húzgálja a kislámpát, zavar, vagy épp Livike jön, hogy cseréljem a vattáját.. vagy épp még azt ki is hagytam, mert véletlenül ma nem volt, de folyton ide akarnak ülni mesét nézni, ami után a gép totál kész van, lefagy, mert annyi mindent megnyitogatnak, hogy csak az újraindítás segít, de akkor is nagyon lassú. Az internet folyton elmegy, nem is sorolom tovább, jól kipanaszkodtam magam a végére. Ez csak a gépezési lehetőségeim leamortizálása, a többit most hagyjuk. Néha úgy simán szeretnék világgá menni, fárasztó az örökös készenlét, hogy éjjel nem alhatok egyhuzamban és kényelmesen, hogy nappal mindig van valami nyűgük, a betegségek, hogy nem tudok normálisan kitakarítani, hogy nem tudom kitalálni, mi a francot kellene kaját csinálni, amit meg is ennének, stb.... na inkább befejezem, mert oldalakat tudnék írni, a vége pedig úgyis az jönne le ebből, hogy csak magamat sajnáltatom, mert ezt senki nem érzi és nem érti. :(
A fontos most az, hogy a gyerekek minél előbb meggyógyuljanak, és ezt most nem magam miatt írom, bár az tény, hogy sokkal nyugodtabbak a napok, amikor oviban vannak, de mindig van mit csinálni akkor is, csak akkor jobban utol tudom érni magam, meg nem ilyen hajtós időszak... És még ha Mamáék nem segítenének (meg Apa amikor itthon van) abba meg bele sem merek gondolni, hogy milyen lenne. Akkor aztán már panaszkodni sem lenne erőm szerintem.

Szerettem volna valami vidámat a végére, de most nem tudok......vagy mégis! Csak hogy saját magam is felvidítsam kissé és egy aranyköpés is megörökítődjön. (szép szó:D)
Van ugye az Állati küldetés című mese a Minimaxon. (kisgyerekes anyukák biztos ismerik) Ebben mindig nyomoznak valami után.. a lényeg, ami kapcsán ezt most írom: Valamelyik délután Levike átszökött Mamához. Mert olyat is tud! Simán felveszi a kapucnis felsőjét és átmegy.. volt, mikor Apa nem vette észre! Én is csak akkor, amikor már nyitotta az ajtót és mire utána mentem már bent is volt! :) Szóval Levike odaát, Livike aludt.. egy ideig nem is kereste, majd mikor eszébe jutott, akkor mindenhol megnézte, hova bújt, mert azt mondtam, hogy biztos elbújt, ha azt mondom, hogy átment, akkor Ő is menni akar és akkor már fürdés idő közelgett, nem akartam, hogy átmenjen. (meg ketten amúgyis rosszabbak odaát is, de azért Mama még jól bír Velük:) ) Szóval.. jön Livike ide a kis szobába, meglátja az ágyon Levi kis alvós kutyáját és felkiált: "jé, egy nyom!" Na mondom mi van, állati küldetésest játszol? Azt mondta, igen. :))
Nahh.. tényleg megyek, mert 21 óra lesz mire végzünk a fürdéssel, mire még elalszanak, jajj... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)