2012. március 21., szerda

Kedd folytatás és szerda eddig

Gyorsan írok pár sort, mert annyi mindent kellene csinálnom, hogy azt sem tudom melyikkel kezdjem. Ehelyett itt ülök... na de nem sokáig! (így tervezem...aztán hogy mi lesz belőle..?:D )

Tegnap Mamával gyalog mentünk a gyerekekért. Rendben volt minden, voltak az udvaron, ettek, aludtak, játszottak, jók voltak, szokásos dolgok. Na igen. Ott jók, itthon meg bepótolják! Livikén máris észre lehet venni azt, amit múltkor is, amikor bölcsibe jártak, hogy sokkal rosszabb itthon, mint amikor nem mennek. És azt is, hogy este megint felsírt, vergődött, amit szintén bölcsis időszak alatt csinált a hat hetes kihagyás alatt pedig egyáltalán nem, pedig beteg is volt. Mondjuk bekajált sült krumpliból, talán fájt a hasa is, de később azt is mondta, hogy fáj a torka, meg az orrát is ki kellett már kétszer fújni. Na szép lesz, egy hét után megint betegség lesz? :( Nemááár. :(
Délután ahogy hazajöttünk átöltöztettük Őket itthoni kinti cuccba, meleg volt, mellényt kaptak csak meg sapkát, 17:20-kor pedig alig lehetett Őket még beimádkozni, pedig akkor már hűlt az idő is. Remélem nem fáztak meg, és nem azért volt ez éjjel Livikének. :( Na meg azt is remélem, hogy a bölcsiben rájuk adják a sapkát kintre... Mellényben voltak ott is, mert bevittem és szóltam is, hogy ott van a szekrényben, ahogy jónak látják azt adják a gyerekekre vagy a kabátokat.

Fürdésig az idő viszonylag jól telt, Livike mesét nézett, Levike a telefonomban akart mindenáron kutakodni, videókat nézni.. hát néztük. :) Reggel két perc alatt úgy elnyomkodta a telefonom, hogy alig tudtam visszaállítani..:D Repülőgépes mód bekapcsolás, ikonok eltüntetése, stb... :) Ezek szerint még a WC-re is magammal kell vinnem, hogy ne nyúljon hozzá. :(

Fürdésre Papa jött le 19 óra körül, rendben ment minden. Pár napja Livike reggel is és este is kakil a bilibe, pisivel együtt! Levike még csak néhányszor pisilt bele, most reggel is ott ült vagy 10 percig, hogy hátha kakil, mert a pelusba még nem nyomta bele, pedig reggel mindig szokott lenni széklete, de nem sikerült semmi. :(
Én altattam el a gyerekeket, Papát simán kiengedik miután lefeküdtek, Mama nem tudna így kimenni... :)
Viszonylag hamar el is aludtak, Livike már akkor is nyugtalanul aludt, 22:30 körül viszont nagyon sírt, vergődött, még az ágyról is leesett, addig fészkelődött. Jó, hogy nem magas az ágya és a takarójával együtt gurult, nem ütötte meg magát. 
Éjfél körül inkább odavettük magunk közé, hátha ott jobban alszik, hát... nem mondhatnám, még utána is sokat fent volt, így én is. :(
Levike most kibírta az éjjelt a saját helyén, 5:55-kor jött, kért tejet, már nem is aludt vissza, Livike is fent volt, úgyhogy én sem alhattam.
6:45-kor jelzett a telefonom, keltünk, készülődtünk.
"Jól" indult a napom, ugyanis Levike megint alkotott, lerángatta az összes ágyneműt a mi ágyunkról is, összekeverte, azt sem tudom melyik kié, ezen felül a saját ágyukról is leszedett mindent... pedig mostanában úgy ágyazok csak be, hogy megigazítom a lepedőjüket, párnájukat és letakarom az ágyat, hogy este gyorsabban lehessen ágyazni. Ő szépen leszedett mindent, csomóra hordta ide a bejárati ajtóba és belefeküdt... Kicsit sem voltam mérges, főleg amikor még ellenkezett is és csakazértsem akarta engedni, hogy rendet tegyek. Majdnem késésben voltunk, de azért odaértünk ma is időben. :)

Kicsit ódzkodott megint Levike a bemenetelnél, de végül szépen besétált a szobába, Teca néni már várta, nem is volt sírás, ügyes volt! :)) Livike most is, mint mindig, örömmel ment be. :)

Voltam a kisboltban, majd kiselejteztem a hűtőt, a mosogatás még hátra van. Utána el kellene szaladni a Sparba valami kajának valóért, főzni, és takarítani sem árt megint, legalábbis porszívózni és felmosni mindenképp muszáj lesz. Egy adag mosás már megy 8:40 óta, tervezek még egy adagot mosni, meglátom majd mennyi hely marad a szárítón, ha ezt kiteregetem.

Szóval ez van, semmihez semmi kedvem, de meg kell csinálni, mert tényleg necces, hogy egyáltalán a hetet végig tudják-e járni a gyerekek, félek, hogy Livike lebetegszik. :( Utána meg nyávoghatok, hogy semmit nem tudok tőlük megcsinálni.
Nna...
Haladjak... !:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)