2012. április 21., szombat

Megintcsak életjel...

Itt vagyunk, jól vagyunk, csak este legtöbbször elaludtam én is Levike altatása közben, nap közben meg nem jutottam el addig, hogy írjak. 

Hat nap eseményeit kellene most megosztanom, persze már azt sem tudom tegnap mi volt, nemhogy majdnem egy hete, így gondolom nem lesz hosszú, csak azt írom, ami eszembe jut.

Levike egész héten ügyesen járt bölcsibe, reggel én kísértem, délután is általában én mentem érte, egyszer Mama ment autóval, mert esett az eső, egy alkalommal pedig Apa jött haza a munkahelyéről arra az időre, amíg elhozza Levikét, mert ugye én Livikével itthon voltam, Mamáék pedig nem voltak itthon. Úgy nem mertem elindulni, hogy Livikével menjünk és haza már hárman jöjjünk. Egyikőjükkel már elbírok, de kettővel nem.

Livikével szerdán voltunk utoljára az orvosnál, már tisztának hallotta a tüdejét, nem is kell már gyógyszert sem szedni, csak a Rhinatiolt mondta még, hogy adjam kétszer, de mával azt is befejeztük. Még néha köpköd, meg ha nagyon rohan vagy kifullad, akkor is, remélem ez nem marad meg véglegesre. Egyrészt ne köpködjön már, csúnya dolog, másrészt az azért csak azt jelenti szerintem, hogy mégsincs minden 100%-ig rendben. A kedve továbbra is jó, a rosszasága is kezd már visszatérni, ha Levike is itthon van, akkor aztán főleg! :)
Elvileg csütörtöktől mehetett volna bölcsibe, de azt mondtam, hogy inkább hétfőtől menjen, mert a csütörtök úgyis fél nap, el kellett Levikét és hozni ebéd után, a gondozónőknek kellett menni az önkormányzathoz valamiért... a péntek az meg már péntek, meg inkább hadd erősödjön még itthon Livike.
Levike is lelkes, hogy hétfőn már együtt mehetnek, pedig a gondozónők elmondása szerint egyetlen egyszer nem kereste, nem hiányolta a tesót. :)))


Pénteken olyan jó idő volt, hogy Livike szinte egész nap kint volt az udvaron! :) 9 óra körül mentünk ki, 11:20kor saját maga jött be, hogy enni szeretne, ebédelt és ment is aludni, 14 óra körül meg már megint kint volt, ha nem előbb... ahogy megjöttem Levikével 15:50 körül, még együtt is kint voltak, fürdésre, 19 óra után jöttünk be. :))) Kint ettek, ittak, Livike néha bejött pisilni, de volt, hogy kivittem a bilit, miután az almafa alá akart kakilni a fűbe.. :D
És igen, Livikén már csak éjjel van pelus! A délutáni alvások során is bugyiban van, már tudja, hogy oda kell tenni az ágyra a nejlont, rá a kisplédet - elővigyázatosság:)) - és ügyesen fekszik is le. Felébred, ha pisilni kell, meg ha felkel amúgyis azonnal ültetem a bilire, biztos, ami biztos. :) Úgy általában kb ha ötször volt olyan, hogy becsurgott a pisi, ez szerintem nem nevezhető soknak, ja és ezek nap közben voltak, nem alvásnál.
Hétfőn bölcsibe menet azért még adok rá pelenkát, aztán ha a gondozónők is úgy látják, hogy tényleg "stabil", akkor majd nem adunk. :) Szerdán az orvoshoz sem mertem még elvinni csak úgy, bár bodyt már nem adtam Rá, hogy ne kelljen mindig amiatt vetkőzgetni, két blúzt kapott azóta is a héten, könnyebb úgy a bilizés is, hogy nem kell rohannunk, hogy kikapcsoljuk és felcsatoljuk oldalra, hogy ne lógjon a bilibe...

Levike most megint nem nagyon van rajta, hogy pelus nélkül legyen, a reggeli nagydolog azért megy már a bilibe, és nap közben is szól, ha kell, este pisil, de ma is hiába akartam, hogy vegyük le a pelust, kérte, hogy maradjon.. hát akkor maradjon. A bölcsiben sokszor pisil, szól, hogy kell és ül a bilire, tehát halad azért Ő is, csak talán én is jobban tartok még Levikétől, hogy esetleg nem szól, én meg nem figyelhetem örökké, hogy most épp fogdossa-e a kukiját, hogy pisilnie kell...

Ma délelőtt esett az eső, így kimenni nem tudtunk... meg is volt az eredménye, azt hittem sosem lesz vége a napnak, Levike volt nagyon rossz most is, na meg persze egy percet nem aludt délután. :((
Livikét hagyta kb egy órát aludni, de utána nem könyörült, felébresztette, valamin hisztizett, azzal. :(
17 óra körül mégis kimentünk, addigra már szikkadt valamit a sár, sütött a nap is, motoroztak jó sokat, közben piskótát sütöttem, mondhatom, hogy az elsőt egyedül... :D Apa is itt volt, de csak nézte, nem szólt bele, és csak a kettévágásnál segített, meg sütés közben nézte, hogy mikor jó már... :)
19 óra után jöttek be a gyerekek, evés, fürdés, 20:30 körül már fekvés, kb 20 perc után mindketten aludtak. :)
Ennyi lenne hirtelen, így járok, ha nem írok napokig. Na nem baj, ennyi is elég... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)