2012. április 9., hétfő

Az elmúlt napok összefoglalója

Nézzük, mire emlékszem a közel egy hét eseményeiből. :)
Kedden jött Marci, délután már hármasban mentünk a gyerekekért, sok idő után ez volt az első alkalom, hogy nem akartak kint maradni az udvaron, hanem inkább jöttek egyből be és Marcit fárasztották.. :))

Szerdán Apa és Marci már hajnalban elmentek horgászni, délután 5 után értek haza. Apa amúgy is ment volna, mert kollégákkal mentek autóval, de így Marcit is vitte, hiszen Ő is nagyon szeret horgászni. (volt kitől örökölnie, úgy látszik... ) Na meg kicsit együtt is lehettek kettesben, apa és fia.
Az esti fürdés eléggé eltolódott, mert még sült halat is kellett enniük a gyerekeknek, vagyis nem volt kényszer, de 20 óra körül sült ki, ha megérzik az illatát, egyből enni akarnak. :) Nem bánom én ezt, ha szeretik egyék, csak amikor még élnek a halak meg a pucolás folyamata zajlik, akkor nem szeretem, ha ott "segítkeznek" a gyerekek is, márpedig mindig ott vannak. :(

Csütörtökön Marcival ketten hoztuk a gyerekeket a bölcsiből, kint voltak délután is az udvaron, se sapka, se mellény, semmi nem volt rájuk adva. Meleg volt, de akkor is. :( Itthon azért kaptak mellényt és Livike legalább egy vékony kendőt is a fejére...
Apa délutános volt, Marcival rendeztük az estét, fürdés, altatás, minden simán ment.

Pénteken reggel szintén ketten vittük a gyerekeket, Apa akkor 8-ra ment dolgozni, délután már együtt, hárman mentünk értük. Végülis egy ember is elintézhetné ezt a bölcsibe menetelt-haza jövetelt, mert nem lenne bonyolult, csak épp velem egyedül nem jönnek... pedig az lenne a legkényelmesebb, nem kellene mindig vagy Apa, vagy Papa segítsége, meg folyton azt számolgatni, hogy lesz-e segítség reggel és délután. :((

A szombat délelőttöt Mama és Papa az ügyeleten töltötték. Papának már kb péntek déltől fájt a hasa, ami estére és másnapra csak fokozódott, görcsölt, nem lehetett tudni mi okozza. Az ügyelet után sem derült ki. Vakbelet és ilyesmiket kizártak, röntgent csináltak, ultrahangot nem, még mindig fáj, de már valamivel jobb. Vasárnap délutánig szinte csak feküdt, akkor viszont fontos volt a cseresznyefán igazítani még, létráról, meg a fán állva.. valami lightosabb levegőzést is találhatott volna Papa magának... :)

Szombaton 11 óra körül Brigi is megérkezett, sajnos előbb nem tudott jönni. Így viszont elég kevés időt tudott nálunk tölteni, mert vasárnap 14 órakor már menni kellett haza, nem megy több busz Miskolcra, amiről nem kell átszállni. :(  Szerintem Marci is kicsit fellélegezhetett, hogy jött a "váltás" a nővére személyében, nem csak őt nyúzták a kicsik... :)))) Olyan szinten rá voltak már kapva, hogy pl én semmit nem csinálhattam, komoly rábeszélés kellett ahhoz is, hogy pl rájuk adjam a pelust, mert az nem ment Marcinak, de öltöztetni már csak Ő öltöztethette a gyerekeket.. :D
Persze nem volt ez a pár nap azért nekem sem pihenő, de azért jó volt a segítség! :)))

Szombat éjjel - 2 óra körül - még kimentek egyet horgászni Marci és Apa, miért is ne eső után, hidegben... no comment. 8:30 körül értek haza. A szombati alvás egyébként úgy volt, hogy Brigi aludt a nagy ágyon mellettem, egy idő után Levike jött közénk, Livike a lábamhoz, ahogy szokott, majd utána Ő visszament a helyére. Levike 6 órakor kért kakaót, majd még egy órát alhattunk.. én már csak feküdtem, de legalább Brigit hagyta. :) Apa és Marci a kis szobában aludtak, egy heverő ugye van, másik ágynak pedig egy kempingágyat hoztunk be. Nem aludtak sokat, mivel éjjel kimentek horgászni, reggel viszont 9 óra után miután megreggeliztünk Marci bevonult aludni, Apa előbb tévét nézett, majd Ő is elaludt, 12:30-kor keltek fel...  Jól eltelt az a kis idő is ami még volt.. Készülődés, rövid evés, mert nem egyszerre ettünk, csak épp ki mikor akart... majd 13:30 körül indulni is kellett a buszhoz. Apa kísérte el elsőszülött gyermekeit, majd hazafelé hozott kenyeret az éjjelnappaliból.
Húsvét ide vagy oda, nem számít már, mint régen, lehet találni nyitva tartó boltokat ünnepkor is. :))
Délután Mamáék is voltak ideát, majd az esti fürdés-altatás már Apával kettesben zajlott.
21 óra körül már én is feküdtem... Levike ágyán voltam, mert Ő nem akart aludni, ott aludtam 0:40-ig, amikor is Livike jött, hogy pisilnie kell. Na mondom gyerünk akkor! Éjjel még soha nem szólt. :) Száraz volt a pelusa... pisilt, rendben volt, Viszont melegnek is éreztem, nagyon láz-gyanús volt, mérés közben saccoltam a 39-et, és sajnos nem tévedtem: 39,2 volt a láza. :(( Mitől már megint? :((( Gyorsan 6 ml Nurofen.... mellé kellett feküdnöm, de utána inkább a mi ágyunkba akart jönni, hát jöjjön... Amikor Levike is megérkezett, Livike kérte, hogy tegyem a "gyógyiágyikóba", nem egyeznek soha, mindig rugdossák egymást, viszont nekem is ott kellett maradnom Livike mellett, mert kérte.
7 óra körül felkeltem, mert bár többször voltam fent éjjel Livike miatt, csak elég sokat sikerült aludnom 21 óra óta.. :) Levike 7:30-kor ébredt, Livike csak 8:35-kor. Nem volt már láza, jó kedve volt.
Reggeliztünk, majd 9:40 körül sikerült is felöltöztetni Őket, addig nem voltak hajlandóak. Mindketten ügyesen kakiltak a bilibe, Livike kétszer is, valamiért késztetést érez arra, hogy ha csak pisilni akar, nyomjon akár egy borsószemnyi kakit is... :D

10 óra után jött Papa, hogy meglocsoljon bennünket.. :)) Levikével elmondták a verset, persze Levike még nem tudja, de mondta Papa után, Livike végig dumált, hiába mondtam, hogy most maradjon csendben, hiszen Neki mondják, figyeljen... :) A piros tojást inkább Ő akarta megenni, így leszereltem Livikét egy Kinder csokival, hogy Papának oda tudja adni a tojást, Levike is kapott Kinder csokit, csokitojást most nem akartam adni, ne kenjék ki magukat, mielőtt mennek.
A "nagy" út Cibakra és talán Földvárra is vezetett, Mama és Papa vitték el a gyerekeket a Dédikhez... Cibakra tuti mentek, a másik Dédihez nem tudom, mert Papa pénteken volt, de ha úgy bírják a gyerekek, biztos meglátogatják Őt is. Az a baj, hogy megint elég későn indultak, necces, hogy épp akkor aludtak el, amikor megérkeztek.. Levike már 11 órakor álmos szokott lenni...
Szombaton egyébként nem aludtak délután, hosszú is volt úgy a nap...

Ennyi lenne hirtelen, szerintem elég hosszú lett így is, hogy csak nagyjából írtam... :)) Bőven sok.... :)

Jövök, amikor sikerül. Mindig tervezem, hogy ha nem tudok "rendes" bejegyzést írni gépről, akkor majd írok telefonról, erre tuti elfelejtem.. ma is reggel jutott eszembe, amikor már sejtettem, hogy ha máskor nem, este tudok jönni. Na nem baj. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)