2012. április 11., szerda

Livike betegség miatt itthon, Levike egyedül a bölcsiben...

Nagyjából ez van.
Bővebben: tegnap amikor mentünk a gyerekekért, a gondozónő kezünkbe adta az üzenőfüzetet, benne a bölcsőde orvos írásával és kitiltási igazolásával. :( Livike nagyon köhögött, meghallgatták, - gondolom ez a szokásos orvosi vizsgálat alkalmával volt - és bronchitist állapítottak meg Nála. :( Este felé ahogy ült az ölemben éreztem is, hogy "zizeg" a háta, előtte viszont nem volt ilyen, csak a köhögés-köpködés, néha hányás, meg a vissza-visszatérő láz, ja és a megfázás lightosan.
A lényeg, hogy teljes gyógyulásáig nem mehet bölcsibe, de Levit vigyük, hátha marad...
Meg is beszélték Kati nénivel, hogy menni fog reggel Livike nélkül is.

Livikének nem volt láza éjjel sem és azóta sem, a bölcsiben is 37,8-at mértek, itthon este mi is annyit mértünk, délután semmi nem volt.
Éjjel viszonylag jól aludt, nem köhögött, viszont a mi ágyunkon aludt Ő is és Levike is, a kényelmetlenségen kívül nem volt semmi gond.

Reggel Papa vitt el bennünket kocsival a bölcsibe, Levikével már csak én mentem be. Kereste Livikét, "hol van Livikém" kérdésekkel.. :) Persze bement, nem volt gond, gondolom azóta is rendben van minden, mert nem szóltak, hogy menjünk érte.

Livikével 9 órára már ott is voltunk az orvosnál, várni sem kellett. :)
Meghallgatta az orvos, Ő is hallja, hogy nincs minden rendben, tényleg megvan a bronchitis, bár csak annyit mondott, hogy most nem tiszta a tüdeje.
Reggel kapjon 12 csepp Sinupretet, 3x1 kávéskanál Rhinatiolt, 2x4 ml Spiropent szirupot, - ez új, eddig ilyet még nem kapott soha - és 2x5 ml Nurofent, ha van láza, ha nincs.
Ügyesen tűrte a vizsgálatot, majd kapott matricát, Levikének is küldött a doktor bácsi.. :)
A gyógyszertárban kis tízes csomag papírzsebkendőt kapott - szintén kettőt - a gyógyszerész nénitől. :)
Szépen hazajöttünk, nem volt gond.
Pénteken kell visszamenni az orvoshoz, meghallgatja akkor is, ha nem javul vagy rosszabbodik, akkor antibiotikum a következő lépés. Hmm.. megint? Nemááár :(

A kedve amúgy jó, Levikét eddig nem kereste, kétszer kérdezte, hogy hol van, de elfogadta, hogy a bölcsiben és majd délután jön. :)
Furcsa nekem az egy-gyerekes lét, már reggel is a bölcsiben Levikével, az orvosnál Livikével és azóta itthon is. Túl sokkal nem könnyebb, mert folyamatosan le kell foglalni, mivel egyedül van, de ha ketten vannak akkor meg egymást gyepálják, az sem jó. :)

Ebédre almafőzeléket csináltam, evett belőle valamennyit, de nem túl sokat. 13:30 körül aludt el, köhögött már párszor, legutóbb pl visítva zavart el, hogy "menj innen", nem tudom miért, nem is veszekedtem még ma Rá. :( Ha köhög, be kell menjek, most szerintem az volt a baj, hogy be akartam takargatni. :(

Jó lenne, ha hétfőn már mehetne Ő is bölcsibe, de a fülgyulladásból kiindulva nem hiszem, hogy a teljes gyógyulás a héten létre jönne. :( De azért bízzunk, mást nem tehetünk. A gyógyszereket adom, levegőre mehet, mást tenni nem tudok. :(
Levike holnap nem tudom hogy megy majd bölcsibe, ma még elfogadta, hogy Livikével orvoshoz kell menni, és Livike is várta már, hogy menjünk, de holnap nem kell menni...

Meglátjuk, hogy alakul...
Jövök, amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)