2012. április 13., péntek

Helyzetjelentés

Csütörtökön Levike se ment bölcsibe, reggel behisztizett, utána meg esett az eső, nem is erőltettük, hogy vigyük be 8:30 után, Apa úgyis itthon volt, majdcsak elleszünk a gyerekekkel. Nem volt könnyű. Levike nagyon rossz volt, talán ennyire még soha, vagy nagyon régen. :(
Livike délelőtt még elég vacakul volt, folyton köhögött, köpött-hányt, jött fel a sok váladék. Reméltem, hogy így hat a gyógyszer, tisztul és ez a javulás útja.
Talán...
Délutánra már jobban volt, bár 13 órakor volt láza is, 38,2, de melegebbek éreztem, Nurofent úgyis adni kellett, mert az előírt napi kétszer 5 ml-t úgy osztottam be, hogy ebéd után és este kapjon, ne reggel, mert akkor amúgyis van még három másik gyógyi.
Nem aludt túl sokat, mert Levike nem hagyta, pedig még a másik szobába is átmentem Livikével, hogy majd ott alszik.. hát nem bejött oda is Levike és felzajongta? :((
Levike nem aludt, csak majd 16 órakor aludt el, amikor már nem kellett volna, egy óra múlva magától ébredt..
Livikével éjjel nem volt gond, este sem hányt, kétszer köhögött, de rendben volt minden. Az én helyemen aludt, én az övén, majd hajnalban jött a saját ágyába mellém. :))

Ma, pénteken reggel Levikével szépen elmentünk a bölcsibe, rendben bement. :)
9 órára Livikével mentem az orvoshoz, mára rendelt vissza bennünket, hogy meghallgassa a tüdejét és eldöntse, hogyan tovább.
Sajnos még mindig nem tiszta, így elővigyázatosságból felírt antibiotikumot, (Cedax Baby) 5 ml-t kell adni egyszer egy nap, hétfőn menjünk vissza. Tart a tüdőgyulladástól, megelőzésnek adja az antibiot...
Ha nem kellene, biztos nem adná, ez nem olyan orvos, inkább a hoemós szereket mondja mindig, hogy adjak.. (Sinupret), meg ugye Rhinathiol továbbra is, a Spiropentet pedig lecsökkentette 2x3 ml-re. Nurofen továbbra is menjen napi kétszer.
Levegőre mehet, de ne rohanjon, ne terhelje magát. Szerencsére nem is nagyon szaladgál, szerintem érzi, tudja, hogy akkor köhög, nem jó, így szépen elvolt ma is, 11 óra után jöttünk be az udvarról.

Apa délre ment dolgozni, Livike ebédre nem evett túl sokat, a tegnap készített uncle bens-ből alig evett, helyette szétnézett a hűtőben, meglátott egy doboz tejfölt és közölte, hogy azt kér, így azt evett. Egy fél szelet kenyeret azért még megevett, nem csak tejfölt magában, pedig Ő úgy szerette volna. :) Kicsit noszogatni kellett, hogy egyen, mert amúgy mehet a kórházba, mert a sok gyógyszertől fájni fog a hasa, stb...

12:40 körül aludt el, miután saját magának kiszívatta az orrát. :D Tegnap óta így csináljuk, egész hatékony így is, bár többször kell, de legalább jó sok kijön. Tetszik, hogy saját magának is visít közben, de azért csinálja... :))

Még alszik, szerintem hamarosan ébred, két órája aludt el, de nem baj hadd gyógyuljon! :)
Láza ma még nem volt...

Szerintem a jövő hét még maradás lesz, gondolom hétfőn még azt mondja, szedje be a 6 napi antibio-t, az szerdán telik le, a hét hátralévő felében meg maradjon még erősödni itthon. Gondolom én, hogy valójában mi lesz, majd megtudjuk hétfőn. Remélem Levike a jövő héten simán menni fog bölcsibe, mert azért csak könnyebb így, ha csak Livike van itthon és egyedül vagyok Vele.
A tegnapi nap sok volt, mondtam is, hogy még egy ilyet nem bírnék, mindenképp menjen csak Levike bölcsibe! :)) Szerintem itthon tombolja ki magát, mert ott nagyon jó, semmi baj nincsen Vele... valahol ki kell jönnie a rosszaságnak is, na de ennyire intenzíven?:( Remélem, hogy csak rossz napja volt, mert jön a hétvége..! :)

Ennyi lenne hirtelen, befejezem, várom Livike ébredését minden percben most már.
(Nyugodtan alszik, nem köhög, levegőt is jobban kap. Tegnap még eléggé kicsiket és sűrűn vett, látszott, hogy nincs valami jól, főleg amikor láza is volt. :(  )

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)