2009. október 16., péntek

Hideg van...!

... de nagyon. Ez már nem is ősz, hanem egyenesen tél. Már csak a hó hiányzik. Hiányzik a fenét! Utálom azt is. :) Esőt is, havat is... kérdezhetik, hogy akkor nekem már semmi se jó? De, a nyár.. de csak ha nincs 40 fok, mert az se jó. Színes üveg ?:)))) Na jó, nem is ezt akartam írni, csak valami címen gondolkodtam és nem jutott eszembe semmi értelmes... :)

Dejdejdejdej.... Most épp ezt hajtja mind a két gyerekem... :))) Ilyen és ehhez hasonlókat mondogatnak, de annyira aranyosak, ahogy tátognak a kis szájukkal közben, és hol szinte mérgesen, hol jókedvűen, hol már kétségbeesetten mondják.. levegőt is alig kapva közben. Most ugye nehezíti a levegővételt az is, hogy elég hamar bedugul az orruk. Az orrszívás meg ugye még mindig nem a kedvenc elfoglaltságuk. Egyenesen kínzásszámba megy már ez a művelet, annyira tudom sajnálni őket olyankor, de meg kell csinálni, mert inkább én szenvedtessem kicsit, mint a kórházban az orvosok, ha lerakódik a cucc és majd ott szívatják ki meg felszúrják, meg mit tudom én.. :((( Szóval általában totális extázisban az ordítástól, vörös fejjel zajlik az orrszívás. :( Viszont ha csak azt nézzük, hogy mennyi kijön - és milyen gyakran - akkor már azt mondom megéri, mert az se marad bent, és utána megkönnyebbülnek kicsit... Remélem nem sokáig tart már ez a nyavalya ... az orvos azt mondta, hogy ez a hét, de gondolom ez nem szent írás, lehet, hogy belemegyünk még a jövő hétbe is. :( A gyógyszerek közül már csak "A Kanalas"-t kell enniük, mondjuk az a legrosszabb ízű, és persze az is harcok árán megy be, de ha muszáj akkor muszáj. Apa azt mondja mindig, hogy ő nem szereti szenvedtetni Őket, csináljam én az orrszívást is meg a gyógyszer adást.. hát jó... mintha én szeretném csinálni.. de már az előbb leírtam erről a véleményem. Ettől függetlenül persze segít, nem arról van szó, hogy nem, csak mindig mondja, hogy annyira rossz ez Neki is.. Naja..
Egyébként lényeges változás nincsen, Livikén úgy tűnik kevésbé jött ki a nátha, remélhetőleg nem ezután fog, Levi is csak tüsszög néha meg ugye az orra dugul el, egyéb baja nincs. Elég ez is szegénykéknek.

Popsi téren úgy tűnik - eddig legalábbis - beválik a gyógyszertári Canestenes kenőcs, mert reggelre is pl. épp csak egy picit volt piros a feneke egy része, viszont szokásához híven fél óra múlva úgy gondolta, hogy akkor most Ő tesz a tiszta pelusba egy kis cuccot, kb 5 perc múlva vettem ki, és már megint égő vörös volt a popsija.. :( Langyos vizes tisztítás, újra Canestenes kenőcs, és a következő peluscserénél újra szép (szebb) lett. Szóval érdekes.

Livikém nem tudom épp minek örül, de hallom, hogy kacag... drága... :))))
Egyébként meg a kisasszony valahogy nagyon hisztiske lett az utóbbi napokban. :( Ha a popója kikerül a kezünkből már megy a kétségbeesés, veri magát az ágyhoz, vagy pelenkázóhoz, babakocsihoz, épp hol van... ma is elég nehéz volt megnyugtatni.
Mivel hideg ide vagy oda, levegőzni márpedig kell, ma délután 2-kor felöltöztettem Őket overálba, és irány a babakocsi, csak itt a teraszon, fal felé fordítva, hogy ne érje a szél annyira.. Levi el is volt, de Livi folytatta a hisztijét és nem maradt az Istennek sem. :( Na akkor elő a hordozót, beletettem abba (fel az asztalra ami itt a teraszon van...) és egyik kezemmel a hordozót ringattam, a másikkal meg a babakocsit, mert közben Levi is kedvet kapott, biztos látta, hogy Livi ringatva van, nehogy már Ő kimaradjon.. :) Kb. 15 perc múlva elaludtak... Kicsit később megpróbáltam Livit beletenni a babakocsiba, felébredt, de elringattam és elaludt.. ott mégis melegebb van, ha nem sokkal is.. Nem telt bele sok idő, Levi felébredt, aminek egyenes következménye lett, hogy Livi is. (nem mindig egyenes, mert van, hogy simán alszik az egyikőjük amíg a másik sír...) Na akkor úgy gondoltam elég volt a hidegből, behoztam Őket.. végülis kb egy órahosszat kint voltak... Addig legalább ki tudtam jól szellőztetni idebent is. Persze a fűtést utána visszavettem, szóval most kellemes az idő odabent a szobában. Most elég jól eljátszanak, ejejejjej és társai hallatszanak, néha kacagás, néha panaszos sírás féle, de eddig nem lett belőle sírás, úgyhogy viszonylag jól elvannak. Kaptak egy adag kaját, gondolom jól esett a kinti hideg után egy kis meleg lötty.. :) (mármint tápszer... )
Hihi, most mintha Levike azt mondta volna, hogy "aja aja.." :) Persze ez véletlen... na meg a "gyejeeeee"  még amit nagyon rég "mondanak"
Levi: "Bbebebebebe..." jó mérgesen.. :) Megnéztem, hát a rágókának magyaráz.. :))))

Ezt most befejezem, és ha Ők is úgy akarják - engedik - teszek fel pár képet... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)