2009. október 26., hétfő

8 hónaposak vagyunk! :)

A mai napon újabb hónapfordulóhoz érkeztünk, a nyolcadikhoz.

Egészségileg - mint már az előzőekben írtam - nem volt valami jó hónap... Levi rejtélyes csípései, a piros popsija, aztán a nátha mindkettőjüknek... Remélem, a következő hónapfordulón nem kell betegségről írnom.

Mozgásilag szerintem elég sokat fejlődtek, Livi legalábbis most már forog minden irányba, nem lehet egyedül hagyni a nagy ágyon, hiába van elbarikádozva, megmagasítva az ágy széle párnákkal és a paplanokkal, a kisasszonynak egy esetben mégis sikerült az ágy alatt kikötnie.. :( Hogy csinálta, rejtély... Kb 2 perce nem voltam a szobában, amikor is hirtelen sírást hallottam, rohanok be, Levi az ágyon nyugisan fekszik és játszik, Livi meg csak sír... de hol van?! Benézek az ágy alá, hát ott fekszik a kicsi lány.... Gyorsan felkaptam, megnéztem van-e rajta valami látható sérülés, vagy jobban sír-e ha mozgatom, de semmi, szerencsére semmi baja nem lett az ijedtségen kívül... Pedig volt magasítás is, a kihúzhatós ágyunk ülőpárnái (amik akkor vannak rajta, ha össze van csukva) voltak a végénél nekitámasztva... mégis sikerült lepottyannia, biztos annyira el tudta lökni - véletlenül is, ahogy fordult - hogy le tudott gurulni. Jó, hogy nem annyira magas, de még ha alacsony is, Ő pici, Neki minden magas... :(( Apa azt mondta, fognak Ők még nagyobbakat is esni, meg ilyesmi.. hát mondom jó lenne, ha nem úgy lenne... Pedig biztos fognak, annyira nem tudunk vigyázni rájuk, főleg, hogy ketten vannak... Egy gyerek után se nagyon győznek a szülők szaladgálni, hát még kettő után. Majd megtudjuk. :) Még egyelőre nem szaladnak. A kúszás valamilyen formáját már művelik, vagy nem tudom minek nevezik azt amikor minden irányba képesek forogni, de haladni is, elég sokat.. nem az a konkrét előre haladás, de mégis haladás :)
Levi is most már végre vissza fordul hasról, meg hasra is fordul, csak kevesebbszer. Inkább jól elvan hason, hintázik meg nézelődik, ez a nem rég feltett videón is látszik. :)

Evés téren kb. ugyanúgy állunk, ebédre a főzelék most inkább gyári üveges, hátha az volt Levi kiütéseinek okozója, a többi ugyanaz, mint eddig.
Egyre ügyesebben esznek kanállal, kedvüktől és éhségüktől függ, hogy mennyire jól sikerül az etetés. :)(Livike ma pl a tele kanálba mutatta meg, hogy kell brummogni..., aztán tele szájjal tüsszentett, majd szándékosan köhögött, szóval nagyon jól elvolt, csak enni ne kelljen :)) A hordozó huzatát meg moshatjuk ki mert kapott bőven főzeléket.. a ruhámról nem is beszélve... :) De a kedve jó volt legalább. Na persze akkor én nem találtam ezt olyan viccesnek. Utálom, ha nem esznek normálisan, szépen, gyorsan és ügyesen, köpködés, hadonászás, rugdosás és minden egyéb oda nem illő dolog nélkül. Na ilyen elég kevés alkalommal volt eddig, valamelyik "negatív" tényező általában jelen van. És még nem esznek egyedül kanállal! Mi lesz akkor ?:))) Így max az én kezemből rúgják ki a kanalat, meg nyúlnak bele lehetőleg amikor tele van vagy a kanálba, vagy a saját szájukba... Na jó, hagyjuk az evést. :)

Az alvás szintén túl van már tárgyalva szinte minden bejegyzésben van róla szó, nem akarom magam ismételni.... Összességében annyit, hogy szerintem lehetne rosszabb, úgyhogy ezzel meg vagyok elégedve. (persze nagyon rosszul szokott esni, ha épp aludnék már/még és akkor kell felkelnem mert Ők úgy gondolják, hogy már/még nem akarnak aludni. De ez kinek nem esne rosszul? :)

Ezerrel megy a gagyarászás, szinte éneklés-féle néha, dejdejdej, gajgajgaj, meg még nem tudom, de jól hangzanak. Főleg Livi tudja nagyon sokféleképpen előadni magát, egész vékonytól a nagyon mély hangig, tud mindent... Levi is csinálja, már szerencsére nem csak a sírásból ismerjük a hangját, nagyon szép hangja van egyébként Neki is... :)) Na és persze kacagnak, ujjonganak, főleg ha látják, hogy csak velük van foglalkozva, olyankor nagyon jó érzés látni, hogy mennyire örülnek... :)

Súlyt sajnos nem mértem reggel, utoljára október 21-én mértem, akkor Livi 6980 gramm, Levi pedig 7540 gramm volt.. de szerintem aznap nem jól mért a mérleg, hiába mértem meg többször.... előző naphoz képest Livi sokat hízott Levi sokat fogyott volna, rég tudom hogy merül az elem a mérlegben, csak még nem jutottam el, hogy vegyek, meg azt is elfelejtem, hogy hozassak....
Ma azért nem mértem meg Őket, mert 6 óra előtt adtam egy kis kaját, hogy hátha vissza alszanak még, emiatt fölösleges lett volna 7-kor megmérni Őket....
Szombaton lemértem a hosszukat, Livit 71, Levit 72 cm-nek mértem. Hogy mennyire pontos nem tudom, valamikor csak elmegyünk már a védőnőhöz is, és majd ott megmérik pontosa(bba)n. :)

A mai nap egyébként elég jól telt, bár a tízórai meg az ebéd közötti időt altatással töltöttem, jók voltak, aludtak is, enni is viszonylag jól ettek, játszottunk sokat és jó kedvűen...
A fürdést is sikerült "rendes" időben lebonyolítani, bár már 18:30-kor is álmosak voltak,(az lenne ugye a 19:30) aztán csak sikerült még kihúzni 19:30-ig. :)
Livike szinte azonnal bealudt ahogy letettem az ágyába, már majdnem elaludt fürdés közben is :) Egyelőre Levi is alszik, hát majd meglátjuk, hogy az éjszaka milyen lesz, remélem ugyanilyen.. :)))

Képeket sajnos nem csináltam, de még szombaton se készült olyan, ami jó lenne, és fel tudnám tenni...
Hogy mi volt szombaton? Az első olyan alkalom, amikor tényleg igazán sok emberrel találkozhattak a gyerekek. Na nem úgy, mint pl a gulyásfesztiválon, vagy orvosi rendelőben, vagy az utcán, hanem egy teremben, ismerősök, rokonok körében voltunk. :) Ez az alkalom Mama jeles kerek születésnapjának megünneplése volt, ahol kb 45-en gyűltünk össze, család, barátok, ismerősök...
A gyerekek nagyon jól viselték, még aludtak is egy kicsit, egyébként jól tűrték, hogy kézben voltak (haha, azt ne tűrnék...?:) ) de az se zavarta Őket, ha én nem voltam a közvetlen közelükben. Azt hittem Livike félni fog, mert nem rég volt olyan eset, hogy egy ismerős hölgytől megijedt, de olyan szinten, hogy ha már meglátta is visított. Ehhez képest most nagyon jól el volt Ő is. :) Apa csak hébe-hóba volt velünk, ugyanis Ő dolgozott 15 óráig, addig csak pár percre szaladt ki néha, hogy azért mégis ott legyen, ez mégsem "csak egy rendezvény" volt, mint amit gyakran csinálnak és láthatnak ott. :)) (abban az étteremben voltunk, ahol Ő szakácsként dolgozik, így csak miután végzett akkor tudott több ideig ott lenni.) Igaz, hogy utána már nem sokáig maradtunk, összességében azért kb 5 órahosszat ott voltunk és a gyerkőcök csak a legvégén kezdtek már nyűglődni, de azon már nem is csodálkoztam. :) Attól tartottam, hogy este majd nagyon rossz lesz nekünk, mert vagy az lesz, hogy gyorsan elalszanak mert nagyon elfáradtak (ez a jó dolog), vagy nem fognak elaludni mert túl sok volt az élmény, és hiába fáradtak, nem fog menni. Hát.. végülis volt benne minden.. :) Mikor hazaértünk nagyon nagy sírás-rívás volt, kaptak kaját, akkor aludtak egy fél órát kb, utána volt pancsi, utána megint kaja, és viszonylag hamar el is aludtak. :)

Azt hiszem most ennyit tudok írni... nem hagyom félbe, mert akkor sose lesz feltéve, ha mindig itt hagyom, hogy majd még írok...:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)