2009. október 22., csütörtök

Napirend, vagy valami olyasmi... :)

Most megpróbálok gyorsan összehozni egy napirend-szerűséget. Bár eleinte nagyon precízen írtam egy füzetbe minden nap reggel a súlyukat, hogy ki mikor mennyit és mit evett, mikor volt széklet, a nap végén (vagy másnap) a fennmaradó helyre (A5-ös füzet 1 lapja egy nap) pedig leírtam, ha volt valami fontos, betegség, vagy az evésekkel kapcsolatos dolgok....
Most is írom, de néha két napra visszamenőleg, mert reggel ugyan elkezdem, de van, hogy egész nap nem írom be... enni azért természetesen kapnak, és a pelenka is ki van cserélve :)))
Most megint elkezdtem rendszeresen írni ahogy betegek voltak, mert jött még egy plusz írnivaló dolog, ki, mikor, milyen gyógyszert kapott... Szerencsére ezt már nem kell írni.

Általában 7 óra fél 8 körül van a reggeli, ez függ attól, hogy éjszaka vagy hajnalban ettek-e. Ha fél 7 előtt ébrednek akkor csak kevés kaját kapnak, tisztába teszem Őket ha úgy látom, hogy szükséges és alvás tovább.

Fél 7 utáni ébredés esetén kezdődik a nap! :) Mérlegelés (de csak akkor mérem, ha nem volt éjjel evés...), tisztázás, öltözés, evés. :)

10-11-12 óra között jön a gyümölcs, ha előtte nem volt alvás, akkor eddigre már tuti nagyon álmosak, úgyhogy általában kell csinálnom egy kis tápszert, amivel könnyebb elaludni.

Az ebéd az ébredéstől, na és persze a tízórai idejétől függően: 13-14-15 óra. De inkább 13 óra körül szokott lenni. :) Itt is választható a tápszeres pótlás, van, hogy nem is kell, vagy csak egy óra múlva, kiszámíthatatlan.

Délután van még egy kaja, 16-17-18 óra között, ha követjük az eddigi számolást... :) Persze minél később esznek, annál kevesebbet adok, mert ha pl 18 órakor jól laknak, akkor tuti nem fognak enni 20 órakor....

A fürdés talán az egyetlen állandó időpontú dolog, 19:30. Persze nyűgösségtől, álmosságtól, avagy jókedvtől és játéktól függően lehet 19 és 20 óra is. :)

Az elalvásra megint nem mondhatom, hogy fix. Van amikor rögtön valamennyi evés után bealszanak, van, amikor altatás kell. (erről már írtam...) Van amikor úgy tűnik, hogy bealszanak, de mégis altatás kell. Ez a rosszabb, mert lehet, hogy már én is épp aludnék amikor kelnem kell mert nyüszi van...

Ez aztán a jó kis napirend, igaz? :) Végülis valahol van benne rendszer, de én pl. azt nem tudnám megcsinálni, hogy na most akkor 12 óra van, ebédelünk. Ha törik, ha szakad! A három órás időintervallumok amiket itt most megadtam szélsőséges esetek, volt már példa mindegyikre, de azért általában számolhatunk egy átlag középértéket. :))

Mivel vasárnap óra átállítás, két napja később fürdetünk. Véletlen is, de ma már tudatosan csináltuk, hogy 20 óra volt, hiszen vasárnap akkor még csak 19 óra lesz. Tovább nem tudtuk húzni... :)

Ez most ennyi lett... :)

Megyek aludni, remélem hagynak.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)