2012. szeptember 3., hétfő

Első nap az oviban, felemás siker... valamint pár szó a múlt hétről. :)

A végén kezdem, vagyis a mai nappal, mert ez azt hiszem minden gyerek - és szülő - életében fontos dolog, amikoris először mennek óvodába. :)
Reggel nem kapkodtunk, elég lett volna 8 óra után beérni, később majd olyan 8:30 lesz az átlag idő, annál előbb nem érdemes menni, kaja úgy sincsen előbb. Ma már 7:45-kor elindultunk, vinni kellett mindent, ágyneműt, ruhákat, ovis zsákot, tisztasági cuccokat, szóval igyekeztünk, na meg úgyis el voltunk már készülve időben.
8:50 körül jöttem el, ettek, de Livike nem nagyon akart, hát nem hiába, nem szereti a májkrémes kenyeret.. azért egy fél szelet felét csak sikerült beletukmálnom, a zöldpaprika az bezzeg ment.. :) Levike két fél szeletet evett meg, kivéve a héját, de azt itthon sem eszi meg. :)
Nem volt gond az ott maradással, szépen eljátszottak, megbeszéltük, hogy délután megyek, elvileg egész nappal kezdtünk rögtön, csak akkor telefonálnak, ha esetleg nem aludnának el.
Ezzel ellentétben 11 órakor már hívtak, hogy Levikét megcsípte a szeme alatt egy méhecske, vagy darázs, nem volt egyértelmű, mindenki mást mondott. Eléggé bedagadt, azért is szóltak, mert nem tudták, nem allergiás-e esetleg a csípésre. Mivel én sem tudtam, mentem is érte rögtön, akkor már pityergett, az Óvónő ölében ült és teljesen el volt magával, hogy Ő menni sem tud, vigyem ölben... Na jó, vittem. Mentünk egyből az orvoshoz, mondjon rá valamit, bár Calcium Sandost terveztem adni magamtól is. Azt is kellett, meg Fenistil cseppet, meg Nurofent.. Szegény gyerek.... ennyi gyógyszer... nade az orvos szerint reggelre semmi baja nem lesz, nem allergiás, akkor nem ilyen lenne, azért csúnya, mert a méhcsípés az ilyen.. meg fáj is rendesen, azért is kellett a Nurofen. Estére viszont már nem adom csak a Fenistilt, a kettő együtt kiüti, most is tiszta kómás volt már egy óra múlva, de aludni nem akart, Mama altatta el.
Előtte ettünk zöldséglevest csigatésztával, ami tegnap volt ebédre, majd evett még pár szem nápolyit is, ha egyszer azt kívánta, hadd egye...
Még alszik, de szerintem nem sokáig. Nem baj, aludjon, gyógyuljon. :) Livike maradt az oviban, simán, nem is akart hazajönni. Mondjuk nem is akartam hazahozni, a bölcsiben is elvolt Ő Levi nélkül is. :)
Kissé más a rend, 8:30-tól egy órán át lehet tízóraizni, ami elvileg a reggeli is... folyamatosan esznek, ahogy érkeznek. 13 óra körül van alvás 15:30-ig, gondolom itt is folyamatosan kelnek... előtte ebéd, udvaron játék, majd 15:30-tól lehet menni értük.

Múlt hét szerdán voltak az óvónők családlátogatáson, ki kellett töltenem egy kérdőívet, anamnézis lapnak hívják, betegségek, szokások, ilyesmi... majdnem egy órán át írtam a két gyerkőcét.... :))) sok kérdés volt.
Levike nagyon elemében volt, mondtam is, hogy majd az oviban biztos nem ilyen lesz, a bölcsiben is Ő volt a jófiú, a kedves, aranyos, semmi gond vele típusú gyerek.. Livike meg a "rossz fiú" kategória.. :))) Itthon provokálták magukat, de nem is kicsit. :)
Csütörtök estére kész lett az egyik garnitúra ágyneműhuzat és a zsákok is, féltem, hogy túl nagyok lettek a paplanhuzatok, de ma megmértem a plédet, és csak 20 cm-rel lett hosszabb a varratott huzat, mert 90x120-as a pléd....  A másikat majd úgy varratjuk, mert egyébként is hibás az anyag, amit nem vettünk észre vásárláskor, de így ki fogja adni a huzatot.
Az öltöző "szekrény" egy kis fakk, függönnyel leválasztva, alul kis kosár a cipőknek, elég szűköske.. a két ovis zsák sem fér el egymás mellett szélességében, csak egymást fedve.. hogy fognak majd télen még odaférni az overálok, nagykabátok? :(
Sok a gyerek... húszan tuti vannak, de nem tudtam megszámolni... összetételileg is hát... az van, amire számítottam, de ne legyenek előítéleteink, azért a fele-fele arány kb megvan roma és nem roma gyerekek között. Ismerős is van kettő is, bár az egyik gyereket nem tudom ki, de oda járt Ő is a bölcsibe, a másikat tudom, Ő csoporttárs volt...

A hétvége is eltelt, jó idő volt, sokat voltunk kint, na és mikorra, ha nem vasárnapra lettek jobban náthásak. :( Pénteken még amikor írattam az igazolást az orvossal, semmi gond nem volt, a szokásos reggel-este orrszívás, orrmosás az megvolt és kb ennyi is. Tegnap meg már többször kellett fújni, szívatni az orrukat. Mára már javult a helyzet, remélem nem esnek vissza, most hogy bekerültek megint közösségbe.
Remélem Levike is helyre jön tényleg, mint ahogy az orvos meg az óvónők is mondták, és holnap mehet megint... elvileg a kedvét nem vette el az eset, ment volna vissza az orvos után is, de mondtam, hogy most nem lehet, gyógyszert kell bevenni, majd holnap reggel mehet. :)

Levike volt fodrászkodni is, azt hiszem csütörtökön.. Le kellett már vágni a haját, most megint nagyfiús lett, lassan megszokom.. :D
Még szintén csütörtök délelőtt bementünk végre a bölcsibe, hogy átadjuk az ajándék bögréket a gondozónőknek. Nagyon örültek, meghatódtak, köszönték... Ma reggel fájó szívvel néztem a bölcsit, én inkább még oda vittem volna a gyerekeket.... :( Na de majd jó lesz az ovi is, bízzunk benne! Mint minden új dolog, ez is más... egy újabb állomás.

Nagyjából ennyi, majd még írok este, hogy Livikének hogy telt a napja.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)