2012. szeptember 15., szombat

Gyorsan pár szó :)

Nincs semmi különös, szépen telnek az ovis napok, bár ma épp szombat van és szinte egész nap szobafogság, mert éjjel is és délelőtt is esett az eső. Dél körül azért egy órácskára kimentek a gyerekek, na mégis mit csináltak? Saraztak... Hiába kérjük Őket, hogy csak a járdán menjenek még gumicsizmában is, mert amúgy felhordják a sarat, a gyerekek ugyebár nem olyanok, hogy ezt megértsék, mi a jó abban, ha csak a járdán sétálgatnak... ?

Livike ma egész sokat evett, ez is ritka, biztos azért is maradt meg ennyire... Reggel pirítóst evett, majd májkrémes kiflit is, pingvin szeletet délelőtt, ebédre két kis tálka borsólevest, egy kis tálka tejbegrízt, majd egy óra múlva egy tálka tojásos krumplit is megevett.. :) Levike is evett persze, csak mindenből kevesebbet, levesből csak egyszer evett akkor sem ette meg mindet, a gríz az csúszott, a tojásos krumplinak is csak a felét ette... de már közölte, hogy éhes, na igen.. akkor kellene enni, amikor ott az ideje, most gondolkodhatok, hogy mit adjak, van párizsi, friss kenyér, még májkrém is, tojásos krumpli is, de az szerintem most sem fog Neki kelleni. :)

Az oviban a hét hátralévő részében nem volt semmi különös, voltam szülőin csütörtökön, sok személyes dolgot persze nem tudtunk meg, általános információkat osztottak meg velünk, nem egyenként a gyerekekről szólt a dolog, amit sejtettem is. 15-en voltunk, ha jól számoltam.
Megmondták a fizetni valókat, úgy mint csoportpénz, ami havonta 500 Ft, valamint félévente van 2x500 Ft vizuális tevékenységekre és fénymásolásra. Előbbiből veszik a festéket, színest, ilyesmit.. fénymásolni nem tudom mit kell annyit, de Ők tudják...  Óvodai szinten gyűjtik a PET palackokat, ami jó, mert elvileg havonta viszi a Remondis, ha kitesszük zsákba, de néha egyesek hamarabb elhordják tüzelni, mint ahogy a kukások jönnének.. :D Akkor inkább visszük az oviba és kapjanak Ők utána pénzt.. ! Ja, ezek az árak persze gyerekenként értendők.. úgyhogy kapásból fizethettem be 3000 Ft-ot. :( Az ebédbefizetés ideje is meg van, mármint nem csak ebéd, az összes étkezés díja 357 Ft egy napra fejenként. Nem tudom országos szinten ez sok vagy kevés, a bölcsihez képest arányos, mert ott ugye volt gondozási díj is, és úgy fizettünk 587 Ft-ot naponta. Azon mondjuk már gondolkodtam, hogy 357 Ft-ból hogy a fenébe lehet kihozni egy tízórait, egy ebédet meg egy uzsonnát..? Most vagy kevés, vagy a minőséggel lehet baj, nem tudom.. még csak a tízórait láttam, hogy is néz ki, azzal nem volt gond, bár a kenyér szeletkék kicsik, de a gyerekek is, na meg lehet többször is venni, ha kérnek. Az ebéd nem tudom mennyi, de a bölcsiben adtak bőven, ott láttam.
Van leves is, ami újdonság a bölcsihez képest. :)

Livike a hét utolsó két napján szépen bement, nem fordult vissza, nem sírt. Ez már jó jel, remélem így is marad. :)

Azt hiszem most ennyi az irományom, mert nagyon nem bírnak magukkal.. nem lehet ilyenkor ha nem alszanak nekem semmit csinálni, most is merész vállalkozás volt, hogy bekapcsoltam a gépet. :))
Csak azért nem támadtak még le, hogy mesét nézzenek a Youtube-on, mert a Minimaxon a Lili a varázslólány megy és azt szeretik.. :D
Viszont, hogy megelőzzem az idetelepedést, megyek is innen. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)