2012. augusztus 25., szombat

A péntek folytatása és a szombati összefoglaló strandolással, délutáni nem-alvással. :)

Nézzük szépen sorban az eseményeket:
Péntek délután a szokásos időben (15:30) mentem a gyerekekért a bölcsibe. Minden rendben volt. Délután már a Kati gondozónő volt, megköszönte az ajándékot, a képeslapomra meg csak annyit mondott, hogy nagyon szépen összeszedtem a gondolatokat.. Közben egy másik anyuka a kislányával is épp akkor volt utoljára, Ők is pakoltak, nosztalgiáztak... Miután minden megvolt indultunk, bár úgy voltam vele, hogy ha valami ott marad az sem gond, még úgyis megyünk be jövő hét elején, meg amúgy is közel van. Ha úgy gondolkodtam volna, hogy tényleg utoljára voltunk ott, akkor tuti nehezebben viseltem volna az egészet.. utálom az utolsó alkalmakat, a búcsúkat. :( A gyerekek tudják, értik, hogy nem mennek többet bölcsibe, majd már oviba mennek, örülnek, várják... Az a lényeg. :) Ma este már meséltem Nekik, hogy majd az oviban hogy lesz, hogy ott óvónénik vannak meg dadus, ugyanúgy lesz sok gyerek is, csak mások, kivéve egyet, akit már tudunk, hogy oda fog járni. :)) Az elején úgyis játék és beszoktatás, nem hiszem, hogy nagyon eltérne a dolog a bölcsitől.. a napirend azt hiszem merőben el fog térni, mert többször láttam, hogy amikor a bölcsisek már javában aludtak (12 óra után), az ovisok még az udvaron játszottak akár még 13 órakor is, ebéd utána van, ki tudja mikor alszanak... Na majd megtudjuk, megint hajlamos vagyok parázni meg találgatni, pedig semmit nem tudok. :( Mondtam is a Katinak, hogy jöhetnének a Teca nénivel át az oviba a gyerekekkel, akkor emiatt nem aggódnék, hogy mi lesz velük.. :))))  Erre azt mondta, hogy nem lesz ott semmi baj, ügyes, önálló gyerekek. Hmm... na ja, csak épp öltözni még nem tudnak egyedül, vagy csak lassan és akkor sem tökéletesen. :(( Még most nyáron is nehéz, amikor kevés ruha kell, de épp a tél jön, amikor majd nem győzzük a cuccokat fel-le váltogatni. :(
Nahh... ott tartottam, hogy eljöttünk, úgy igazán rendesen utoljára.
Itthon ettek, majd tévéztek, persze nem voltak annyira jók, mert folyton egymást gyepálták, de 18 óráig azért sikerült bent tartani Őket.. Kivéve amikor mentem betont locsolni, akkor mindig ki kellett Nekik is jönni... :(
Kint nagyon rosszak voltak, minden kőműves szerszámot játéknak néztek, nem győztem pakolni meg elvenni a dolgokat... valahogy csak eltelt az idő, 19:40 körül kezdtük a fürdést, rendben volt minden, de azért szép szóra és egyszeri kérésre természetesen nem csináltak semmit. :( Az elalvás is hasonlóan telt, főleg, hogy kétszer ki is kellett jönnöm, egyszer a Bercit néztem meg, hogy megjött-e a csavargásából, mert amikor utoljára kint voltunk locsolni akkor meglógott, utána meg nekem volt dolgom a mellékhelyiségben.. :) A lényeg, hogy mindkét alkalommal elszabadult a pokol, ágyon ugrálás, verekedés, stb..... !
21:30 körül elaludtak, de nem volt egyszerű.
23 óra körül Livike sírva, visítva ébredt, azt hittem álmodik, de nem... mivel már eléggé belelovalta magát a hisztibe és jött a "nem kapok levegőt" rész, gyorsan felvettem - addig azt nem is engedte, kapálózott, lökött el magától, rúgott -, és kijöttünk megnézni, vannak-e csillagok az égen.. az szokta érdekelni és általában kizökkenti, na meg levegőt is kapott a nyitott ablakból. :) Csillagot nem láttunk, pedig volt csak takarásban innen nézve. Épp már beleegyezett, hogy visszafekszik és alszik, amikor hívott Apa, hogy engedjem be a nagykapun... Kimentem, Mamáék is épp akkor értek haza. :)
Livike persze felkelt és azon agyalt, hogy miért nincs csillag... :D Felvettem, kivittem az udvar közepére és megmutattam, hogy mégis vannak, nem is kevés. :) Szerintem elnézegette volna jóideig, csak épp szúnyog volt, engem legalábbis csípett, úgyhogy bejöttünk.... Hamarosan el is aludt. :)

A szombat reggelünk elég korán kezdődött, 5:45-kor Livike már fent volt, a tévét kapcsolgatta, nem feküdt vissza... 6:10-kor Levike is felébredt, Ő sem aludt már tovább... így nekem is esélytelen volt már a dolog. :(
7:30-kor már az udvaron voltunk, reggeliztek, én mentem a boltba, majd 9 óra után Mamával elindultunk anyagot venni az ágynemű huzatokhoz és az ovis zsákokhoz. Apa egyik kisegítő kolléganője varrónő, Ő fogja megvarrni a dolgokat. Az anyag, amit előzőleg gyorsan telefonban kiszámolt, az eladó hölgy szerint kevés volt, úgyhogy gyorsan felhívtam a nénit, hogy még egyszer nézzük már át, mennyi is kell... jó, hogy hívtam, mert Ő a kiságyas takaróval számolt, nem a 140x90-essel... most már csak abban bízom, hogy tényleg ez a nagy kell és nem a kicsi....  a négy garnitúra ágyneműnek, négy lepedőnek és a két ovis zsáknak való anyag így 8640 Ft-ba került... és az olcsóbb fajtákból! Lettek volna ott nagyon szép anyagok is, de abból 14 m kb 20.000 Ft lett volna, annyiért meg már készen is van a Disney mintás ágynemű a boltokban. Na mondjuk így is kicsit talán elkapkodtuk, mert miután megvettük, majd elvittük a néninek a lakására az anyagot, Mama hazahozott, Ő pedig ment az Intersparba. Ott látott most 1400 Ft-ért szép ágyneműhuzatokat, ott voltak a drága Disney-sek mellett, amiket én is láttam múltkor, de akkor még más nem volt! :(( Ha ezt előbb tudjuk, akkor simán meg is vehettük volna készen, max zsákot varrattuk volna a nénivel, az meg nem került volna sokba. Na mindegy. (egyébként a bolti ágyneműhuzat mérete nagyobb is volt, 100x140, talán túl sok lett volna, ez vigasztal. )
Jövő hét csütörtökre lesz készen a varrás. :)

Még reggel volt szó arról, hogy itt a kánikula utolsó napja, vagy legalábbis ilyesmit mondtak, hogy már ennyire meleg nem lesz, és a gyerekek még nem voltak igazi strandon, ki kellene vinni Őket.
Papa már rég mondja, de mindig vagy betegek voltak, vagy Mama és én aggódtuk túl a dolgot, bár ez most is meg volt. :) Mivel mi egyáltalán nem akartunk menni, Papa és Apa vitték ki Őket a Tiszaligeti Strandra. Hát.. jobb is, hogy nem voltam ott, úgyis csak szétevett volna az ideg, én tuti nem engedtem volna Őket annyit vízben lenni, ami gyerekmedence létére még csak meleg sem volt, meg víz alá bújni, a fülük meg majd fájhat! Elvileg árnyékos helyen voltak, meleg szél fújt, nem volt gond, hogy a legrosszabb időben mentek ki, mert 10 óra után indultak és 14 óra körül értek haza... Mondtam is, hogy akkor éjjel várhatjuk a hányásokat a hőguta miatt, meg majd a fülfájást így ovi előtt.. jó lesz. :(( Remélem minden rendben lesz, egyelőre semminek semmi jele.:)
Gondoltam, majd biztos nagyot alszanak, főleg, hogy a kocsiban Livike már aludt, Levike csak majdnem, de idebent mindketten felélénkültek! Rohangáltak, egymást verték, ha épp nem volt semmi gondjuk egymással akkor csináltak maguknak és csak úgy odament pl Levi hátbaverni Livikét, aki ezért megharapta, aztán még Levikének esett rosszul.... :( Szóval elvoltak, de aludni, azt nem akartak. :(
16 óra után Levinek majdnem sikerült, bár akkor már nem is lett volna túl jó, ha elalszik, de csak kóválygott, feküdt kicsit mellettem, majd megint járkált, Livike szépen nézte a tévét a székében ülve, persze hogy belé kellett kötni, nehogy már csend legyen egy kicsit. :( Lassan telt az idő... ettek is persze kétszer is, 18:30 körül már kint voltunk az udvaron, Mama és Papa is kijöttek, végre nem egyedül kellett a gyerekekre felügyelnem.  (Apa 17 órára ment dolgozni.)
19 óra után megint ettünk, majd jöttünk fürdeni, de akkor már inkább 20 óra felé járt az idő.
Papa jött segíteni, de az altatásra már egyedül maradtam. Nem volt gond, hamar elaludtak. Számítottam is erre, mivel délután nem aludtak, a délelőtt rendhagyó és fárasztó volt, szóval azért csak elfáradtak. :)
Livike egyszer már volt fent, sírt, kijöttem Vele, hamar megnyugodott, visszaaludt...

Ennyi lenne egyelőre, innentől kezdve szeptember 2-ig itthon lesznek a gyerekek, úgyhogy azt hiszem megint nem sűrűn fogok tudni jönni, de azért próbálok minél gyakrabban. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)