2012. augusztus 4., szombat

Szombati dolgok

Éjjel minden rendben volt, Livike kétszer is volt fent még éjfél előtt, kérdeztem kell-e pisilnie, nem kellett, bár másodjára azért csak ráült a bilire, mert akkor ki is jött a konyhába... kb 5 perc után pisilt vagy fél decit sem, szóval igazán nem is kellett. :) A saját ágyába feküdt vissza, de ahogy már az lenni szokott, reggelre már mindketten mellettem feküdtek a nagy ágyon... :) Apa ilyenkor amikor ennyire meleg van még éjjel is, mindig eleve levackol a radiátor elé az ablak alá aludni, hogy menjen rá a levegő... :) Máskor csak átmegy a másik szobába aludni, ha a gyerekek kitúrnák... :D
Reggel már 6:30-kor fent voltak a gyerekek, mondjuk ezt sejtettem, hiszen hétközben is akkor kelünk, ettől függetlenül el tudtam volna viselni, ha mondjuk most alszanak pl 7 óráig... :)
Nem történt baleset, száraz pizsamával keltek mindketten. :)
A reggeli gyors öltözködés során Levike még bugyit sem kapott, csak rövidnadrágot és ujjatlan pólót, Apa öltöztette, azt hitte szerintem, hogy ha éjjel nem volt bugyi rajta akkor nem kell nappal sem, vagy nem tudom, mindenesetre jó volt ez így is, a nagy melegben legalább jobban szellőzött.... :)
7:20 körül már az udvaron voltak.... :)
Gyorsan elszaladtam a kisboltba, bár a gyerekeknek volt reggeli, még tegnap hoztam kalácsot, azt ették vajjal és megitták hozzá a kakaót/mézes tejet.

8 óra körül Apa beszaladt a munkahelyére megnézni a hűtőket, mert nem túl megbízható az egyik, jó is hogy bement, mert nem hűtött igazán, át kellett pakolnia másikba mindent. Dolgozni csak délután 5-re kellett mennie, addig megromlott volna minden, mert hétvégén nincs is nyitva az étterem délelőtt. (nem túl régi rendszer ez, eddig 10-re jártak hétvégén dolgozni.)

Papa közben már elkezdte körbe ásni a nemrégiben törzséig legallyalt cseresznyefát.. mára ezt tervezte, hogy ki kell ásni, minek legyen már benne a földben, eddig kapott esélyt, hogy esetleg kihajt, de nem tette, így mennie kellett. Mint kiderült a földben is totál el volt már halva az egész gyökér, élet jele már sehol nem volt.
A gyerekek is aktívan segítettek, ástak, lapátoltak, persze a maguk módján, de lelkesek voltak és ez a lényeg. :)) Néha persze inkább lassították a munkát, de ilyenkor hiába mondjuk, hogy csináljanak mást, úgyis mindig ott vannak, ahol a felnőttek, az az érdekes, amit Ők csinálnak.. :)
13 óra körül már be is volt temetve a gödör, délután pedig már rajta volt a "medence" is, ami most éppen egy nagyon régi, de még nem lyukas gumicsónak volt... :) Mégis csak nagyobb, mint a kis kagyló medencék, lehetett benne pancsolni. Van valahol nagy, felfújható medencénk is, de az kb két éve volt utoljára felfújva, tavaly csak pakolgatva lett ide-oda a felújításkor, mert kellett a hely a garázsban, (persze leengedve volt betéve..:D ) olyannyira sikerült eltenni, hogy most, amikor kellett volna, sehol nem találtuk.. :( Még a padláson is kereste Apa, bár ha ott lett volna már tuti kidobandó, mert ott nagyon meleg van, szétérik....
Na majd meglesz az, mint minden más is, amikor nem keressük..! :) Mondjuk télen... :D
A tereprendezés és a pancsolás között volt ebéd is, amit mondjuk a gyerekek feleslegesen vártak ki, mert 13:30 körül lett kész, mehettek volna aludni a szokásos időben, ha ezt tudjuk, hogy alig esznek valamit. :( Így 14 óra körül aludtak el Mama segítségével, 15:15-kor viszont már fent is voltak mindketten.
Alhattak volna még, annyira meleg volt még kint, én is ledőltem a kis szobában a szőnyegre (bent van a gyerekek régi kiságyas matraca, a kettő egymáson pont elég puha ahhoz, hogy rá lehet feküdni a földön is), Apa a heverőn aludt valamennyit, én épp majdnem elaludtam amikor Levike jött, hogy pisilni kell, de a bilik kint vannak.. mondom akkor gyorsan irány a WC, van szűkítő, pisiljen oda, úgy is tett. :) Rá pár percre jött Livike is ugyanezen céllal, de Ő nem ment a WC-re, hanem inkább kint az udvaron a bilibe pisilt.. :) Nem is akart bejönni, pedig mondtam, hogy még muszáj, mert meleg van, épp csak egy kis árnyék van hátul a diófa alatt, ott meg úgysem maradnak meg sokáig.
Néztük kicsit a mesét, majd 16 órakor csak kimentek.. még mindig meleg volt, de akkor már Papa elővette a gumicsónakot, felfújatta kompresszorral, telehordta meleg vízzel és kezdődhetett is a pancsi, több, mint egy órát voltak benne kisebb-nagyobb megszakításokkal.. :)

17:40 körül újabb kísérletet tettünk az evésre, persze mióta felkeltek ettek Pingvin szeletet és egy kis dinnyét is, de a rakott krumpli most se nagyon kellett, inkább csak dinnye, Levike még csak evett is valamit a kajából is.... Utána még ettek mákos kiflit reggelről, azt is inkább Levike.. Livike ma se vitte túlzásba az evést, de a folyadék az legalább ment rendesen, ez fontos ilyen melegben.
A kakaót és a mézes tejet mindketten ügyesen megitták 19 óra után, majd 19:50 körül végre hozzá tudtunk kezdeni a fürdéshez, bár nem sokat kellett, hiszen délután fürödtek kint és azután már nem nagyon koszolták össze magukat. :)))
Papa volt bent segíteni, 21 órakor már mindketten aludtak, mehetett Papa is pihenni. :)
Azóta nyugi van, Livike volt fent az előbb, de csak nyöszörgött, nem kelt fel igazán....

Ennyi lenne nagyjából a mai nap, jövök amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)