2012. augusztus 22., szerda

Megintcsak életjel...

Ismét úgy alakult, hogy a múlt hét nagy részében csak telefonról neteztem, nem kerültem ide, hogy hosszabban írjak... Telefonon csak a facebookot és az emaileket szoktam nézni, bejegyzést sok idő lenne onnan írni, ha meg van annyi idő, akkor ide is ide tudok jönni... :)) Na jó, már én is unom magam, hogy mindig magyarázkodok, hogy miért nem jöttem. Nézzük inkább a lényeget, mármint ami eszembe jut... :)

A gyerekek végig jártak bölcsibe. Ez nagy szó, mivel mióta járnak, ritka volt hogy két-három hetet is egyben tudjanak járni. Persze enyhe taknyosság azért volt, de nem is nevezném annak, reggel-este orrszívás, orrmosás, hol jött valami, hol nem... inkább csak Levikének kellett néha nap közben is kifújni az orrát, de nem volt vészes.
Ha minden igaz ez a hét lesz az utolsó a bölcsiben. :( Szóltam, hogy a 24-e péntek legyen az utolsó napjuk, bár már bánom, mert most kifejezetten ROSSZAK, mit fogunk csinálni egy egész hétig majd ovi előtt..? Szerintem ruhát venni ami kell majd az oviba, meg lehet csinálni egy délután is, max. kettő... akár bölcsi után is, szóval felőlem akár járhatnának is még az utolsó héten is...
Mindegy már,  ez így alakult, most már csak abban bízom, hogy erre a 4 napra már vissza jön a kedvenc gondozónő is, mert az hagyján, hogy Ő augusztus eleje óta nincs, - mióta visszamentek bölcsibe - de még a másik gondozónő is eltűnt most az elmúlt héten.. Szegény gyerekek hol itt, hol ott tengtek-lengtek, összevonva másik csoporttal, stb... :(Utolsó nap majd valamit vinni kell, gondolom virág, bonbon, esetleg valami ajándékcsomag... nem tudom mit szokás ilyenkor vinni a gondozónőknek?  Na meg most ,hogy még vagy négy foglalkozik Velük, akkor Nekik is kell valamit vinni? Na mindegy... majd kitaláljuk ezt is..

Közben volt egy pár nap szünet így írás közben, még hétfőn elkezdtem írni ezt a bejegyzést, most meg már szerda van. :(
Erre az utolsó négy napra vissza jött Teca néni is, na meg Kati néni is, úgyhogy volt öröm kedd reggel, hogy újra van kedvenc gondozónő! :)
Rendben ment minden, várják az ovit, kicsit be vannak kavarodva a gyerekek, mert mondták ma reggel is, hogy Ők már az oviba akarnak menni, nem bölcsibe. Mondtam, hogy majd hamarosan, de még van ez a pár nap, élvezzék ki, mert utána nuku bölcsi.. :( Én sajnálni fogom... mint mindig, most is félek az ismeretlentől, hogy milyen lesz az ovi, hogy fogják bírni, stb... Az meg a másik, hogy még SEMMI nincs meg! Se ágyneműhuzatok, se új pizsama, se ovis zsák... cipők, nadrágok, pulcsik.... minden marad a jövő hétre, amikor ráadásul itthon is lesznek a gyerekek. Velük menni vásárolni meg nem nagy élmény (nekem...), pedig csak úgy lehet rendesen ruhákat venni, ha ott vannak. 

Múlt héten kedden Mamáék elutaztak Bajára, mert bowling verseny és egyéb sportesemények voltak a hét folyamán. Még hétfőn este Mama behozta a Dédi Mamát, hogy legyen segítségem azokon a napokon is, amikor Apa dolgozik, bár ez csak a csütörtök-pénteket jelentette, amúgy itthon volt.. Na nem baj, azért elvoltunk. :) A bölcsibe végig egyedül jártam a gyerekekért, reggel Apával vittük Őket, délután pedig elvoltak itthon, csak az volt a gond, hogy most még a Dédi Mamának se nagyon akartak szót fogadni, legutóbb pedig legalább Rá még hallgattak.. Már csak Mama szava hat, senki másé a családban. :(

Szombat délelőtt jött Brigi, de vasárnap 14 órakor már ment is vissza a busza Miskolcra... nem maradhatott tovább, 20-án dolgozott. (vendéglátós tanuló, jelenleg pincérkedik nyári gyakorlatként, de emellett egyéb szakmákat is kitanul mire végez... végülis utolsó éves.:)  )
Mamáék vasárnap este felé jöttek.
A gyerekek egyébként szombat-vasárnap egyáltalán nem aludtak délután. Bármit csinálhattunk. :(

Hétfőn, azaz augusztus 20-án a rendezvényekre nem jutottunk ki, de Apa délelőtt kiment a gyerekekkel a Tisza partra, ahol jó homokos rész van, dobáltak köveket, kagylókat, szedtek csigákat, néztek nagy hajókat, elvoltak. Amíg távol voltak én kitakarítottam, majd úgy volt, hogy délután még bemegyünk a "forgatagba" is, hogy talán van sergő vagy valami, de végül nem mentünk. A tűzijátékot most szándékosan hagytuk ki, mert ha még 21:30-kor a városban császkáltunk volna - addig tartott - akkor mikor aludtak volna el este, másnap meg bölcsi? Így igyekeztem 21 órára elaltatni a gyerekeket, hogy ne is hallják, majd jövőre megnézik, tavaly úgyis féltek a durrogástól, nem tetszett, pedig akkor kimentünk megnézni.
Apa csak riasztós volt, nem dolgozott, de 20 órára be is rendelték, 23 óra után jött.. sokan voltak az étteremben, mint gondolom mindenhol ilyenkor.

Hétvége óta visszatért a kánikula is, nem tudom meddig fog tartani, de nagyon meleg van... Én mindig azt mondom, hogy az addig oké, hogy meleg van meg minden, de ez elől el lehet bújni, még ha idebent sincs hűvös, akkor is... de legalább nem kell fizetni a melegért, mint télen... :)))

Ennyit tudok most hirtelen összeszedni, már nem is ígérek semmit, hogy mikor jövök... egyszercsak. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)