2012. augusztus 2., csütörtök

Helyzetjelentés: Újra bölcsi :)

Dejó... hétfőn elkezdtem írni egy már elég hosszú bejegyzést, persze abba kellett hagynom, erre most nézném a piszkozatokat, aholis kettő ugyanolyan címmel szereplő bejegyzés volt egymás alatt. Az egyik a már említett hosszú, a másik pedig üres volt. Nos.. melyiket töröltem ki hirtelen? Talált, süllyedt..: azt, amibe már írtam egy csomóóóóót :( Kezdhetem elölről, de már nem tudom mit is írtam, hétfő is már rég volt, nemhogy szerda. :(

A múlt hétről azért annyi meg van még, hogy pénteken délután Mamáék elindultak Abádszalókra hétvégére, Apa pedig horgászni délután... egyedül maradtam a gyerekekkel. Az eső kb fél órán át szakadt, aminek eredményeképpen lett akkora sár és pocsolyák, hogy "öröm" volt nézni utána a gyerekeket, amikor beleszabadultak és saraztak vagy fél órát.. :(
Azért jól elvoltak, hagytam, mit tudtam csinálni. Kimosdattam Őket evés előtt, majd játszottak tovább, de már nem a sárban. :) Levike rosszalkodásának lett egy kis térd-plezúr eredménye is, de rögtön jött is a "nem vérzik" felkiáltással, ami nem volt igaz, mert szivárgott, ami elég volt a pánikhoz, na meg a Betadin látványa se nagyon szokta feldobni a gyerekeket, kivéve, ha a másikra kell kenni és nem saját magukra... :)
Nem volt komoly, 5 perc múlva már vígan evett, néha ránéztünk a sérülésre de már csak épp rózsaszínű lé jelent meg a zsebkendőn, szóval hamar elállt, az esti fürdővíz pedig meg is gyógyította a térdét.. :)

Az esti bejövetel amitől tartani szoktam elég könnyen ment, ugyanis 19 órakor Levikének sikerült későn érni a bilire és egy az egyben becsurgott a pisi, emiatt rövidnadrág és bugyi lekerült, újat már nem adtam, mondtam, hogy akkor gyerünk fürdeni! Jött is, Livike pedig elpakolt! Ilyet se nagyon szokott, de szépen vitte a motorokat, a talicskákat, műanyag fűnyírókat a helyére, szerintem nem akart bejönni, azért volt ilyen dolgos. :)
Igyekeznie kellett pedig, mert Levikét már letusoltam, nagyjából lecsutakoltam, vártam Livikét is, hogy jöjjön, hadd mossam le Őt is, a kádat csak utána dugtuk be rendes fürdéshez, miután a nagyja kosz már lement... :)
19:30-ra készen voltunk, mondtam mesét, kitaláltam mindenfélét, legjobban az tetszett Nekik, amikor a Berci eltűnését és megtalálását meséltem el, ami még tavaly ősszel volt valamikor. Azóta is kérik ezt, de már amikor belekezdek, Ők mondják a végét, úgyhogy elmondani nem igazán lehet most már. :))
Előkerestem már a mesekönyveket is, hogy majd abból olvasok este, de nem jó, mert nem látom, villanyt meg nem akarok kapcsolni, mert akkor gondolom még később aludnának el, így marad a fejből mesélés.. Vagy majd behozom Apa fejlámpáját vagy egy elemlámpát és úgy olvasok, de sejtem, hogy akkor is az lenne az érdekesebb, amilyen lámpamániások... :)))
20:30-kor ért haza Apa, még mindig nem aludtak, következett egy újabb kör mese, ezúttal Apa által, majd megint én jöttem, 22 óra körül aludtak el végre! Már nagyon vártam. :)

Szombaton elég sokat pancsoltak kint a medencékben, - szerintem túl sokat is - de meleg volt a víz is folyamatosan, .. én mégis féltem, hogy megfáznak, Apa szerint hadd maradjanak, inkább hordta a vizet többször is...
A szombat esti altatás rövidebb lett, akkor már 21:30 körül aludtak, de eleve később is kezdtük a fürdést.

Vasárnap délelőtt jöttek Mamáék, elvileg délután jöttek volna, de reggel borús idő volt, meg fáradtak is voltak, mert nagyon meleg volt mindkét éjjel a sátorban, nem volt árnyékos hely, így inkább fárasztó volt ez a hétvége, mint pihentető, azt mondták.
Főztünk ragulevest, szombatról volt sült oldalas is, azt ettük...

Hétfőn reggel újra korán keltünk, ugyanis épp az utolsó 4-5 napban álltak át arra a gyerekek, hogy 7 órakor ébrednek a 6 óra, fél7 helyett... most pedig a bölcsi miatt megint 6:30-kor kell kelni, amitől tartottam is, hogy elég lesz-e az idő, hogy minden meglegyen: Aloe megivása, valamit enni, orrszívás, fogmosás, arcmosás, orrmosás, orrszívás, fésülködés (főleg Livikének...), oltözés és indulás. Első nap elég jól haladtunk, meg is voltunk időben, korábban indultunk, mint eddig bármikor, mióta bölcsisek..! :)
7:25-re már ott is voltunk, örömmel mentek be a csoportszobába. Kati néni volt, sőt egész héten csak Ő van, mert a Teca beteg, délután pedig már összevonva vannak a másik csoport gondozónője látja el a mieinket is.
A bölcsibe vezető kis utca mindig rejteget valamit ami a gyerekeknek izgalmas, legutóbb ugye a meggy, ami miatt ment a hiszti, most meg a szilva! :)) Szokták is énekelni még itthon is a "Hull a szilva a fáról" című dalocskát. Mama még kottát is nyomtatott ki hozzá és rajzolt szép szilvafákat is színes filccel, az a lap azóta kincs a gyerekeknek... :) Természetesen kettő ugyanolyan van belőle.. :))

A bölcsiben eddig minden rendben ment, bár az evés elég necces, Levike azt mondja nem eszik semmit, ebédet legalábbis nem nagyon, Livike többet, de sejtem, hogy nem annyit, mint itthon. :(
Valamelyik nap Apa megmérte a gyerekeket a halmérő mérleggel... :) Nem mintha nem lenne rendes mérlegünk, de az épp kéznél volt... mivel azon kampó van és a gyerekeket csak nem lehet a fülüknél fogva felakasztani rá, így fogtunk egy nagy, kötélfülű Sparos szatyrot, abba beleültek és úgy lettek lemérve egyenként.. :) Livike 14,06 kg, Levike pedig 12,65 kg volt. Persze ezek nem mérvadó adatok, egyrészt nem reggel, éhgyomorra készültek, másrészt nem ugyanazzal a mérleggel, amivel szoktuk mérni Őket... 26-án egy-az egyben elfelejtettem, pedig hónapforduló volt, már nem is nagyon számolom, hogy most akkor 40. vagy 41. .. majd most augusztusban majdnem kerek lesz, mert a 42 hónap azért már 3,5 év, így jobban is hangzik és említésre méltóbb, mint a többi, köztes hónap. :))

A hétfői napom takarítással telt, mint mindig amikor először mennek bölcsibe.. :) Kellett már nagyon a sitty-sutty porszívózások meg kiseprések helyett... Mondjuk most nem pakoltam még el a szekrényekben sem, de a port azért letöröltem, úgyis kell még nagyobb takarítás az ovi kezdésig is, meg a családlátogatásra is puccra kell vágni a lakást, ami még azt sem tudom mikor lesz, de augusztus 20 után, az a hét meg amíg nem kezdődik az ovi, tehát kb másfél hetet adtak maguknak az óvónők, hogy mindenkit végig járjanak. Nos.. azt hiszem nekünk időpontilag az lesz ami marad, mert ha azt akarom, hogy Apa is itthon legyen, akkor csak a huszadikai héten tudok telefonálni időpontért, mert a beosztását sosem lehet előre tudni. :( Július 23-tól lehet már időpontokat javasolni, ezért is gondolom, hogy javarészt már beteltek az időpontok, úgyhogy jut ami marad. Mindenképp délutánt kell mondani, akár 17 órát, mert a gyerekek bölcsiben lesznek, - remélem, hogy nem itthon betegség miatt! - vagy pedig el kell majd aznapra hozni Őket ebéd után és akkor jöhetnek korábban az óvónők.
Viszont... mégis csak kell előbb telefonálnom az óvodába, mert le szeretném tisztázni az ágynemű huzat és az ovis zsák méreteit, ne augusztus végén kelljen már kapkodni, ha megleszenek a méretek akkor pedig akár varratni is lehet, nem kell készen, drágán megvenni ezeket a dolgokat. 

Ma már csütörtök van... gyorsan telt a hét, mindig volt/van mit csinálni, azért is nem jutottam a géphez sem, hiába nincsenek itthon a gyerekek csak 16 órától... este altatás, elalvás, kivéve ha Mama altat, de most a héten még mindig itthon volt Apa este, így mi altattuk a gyerekeket.. :) Most lesz három nap, hogy nem lesz itthon.. ja amúgy tegnap este is 20 órakor telefonáltak Apának, hogy be kellene mennie - szabadnapos volt amúgy - mert sokan jöttek hirtelen és kezdő kolléga van bent aki nem bír el ennyi rendeléssel... Na most mindezt a fürdetés közepén... persze befejeztük együtt, még az öltöztetésben is segített Apa, úgy indult el... Az altatást már egyedül csináltam, de persze 21 órakor amikor haza ért még nem aludtak. Kiderült egyébként, hogy az a sok vendég az nem is volt olyan sok, vagyis nem kért mindegyik kaját, sokan csak inni mentek be, simán elbírt a rendelésekkel a műszakos... de azért berángatják és még ki sem fizetik az órabért..! Ez azért már szép, nem? :(
Pénteken amikor szintén behívták este, akkor legalább volt munka is és fizettek is, két órára kellett bemennie akkor is... (21-től 23-ig). :)

Nahh.. azt hiszem elég sokat írtam hirtelen, be is fejezem, elég (volt) szerintem ezt is elolvasni... :)
Vasalni kellene, de egyrészt meleg van, másrészt nincs kedvem.
Jövök amikor tudok...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)