2013. április 30., kedd

Ma már láztalan Levike, de nem akarom elkiabálni! :)

Éjjel elég nyugtalanul aludt, de nem volt láza akkor sem és később sem. Reggel Livikével elmentünk az oviba, közben hazatalált Berci is  - a csavargó kutyánk -, aki még este kiszökött, ahogy Papa állt be az autóval, Mama még hajnal 3-kor is volt kint az utcán és hívogatta, de sehol semmi... Ment már így el kétszer is, egyszer ugye a taxisok bejelentése alapján lett meg nem is túl közel hozzánk, másodszor meg szintén hazajött reggelre, akkor ráadásul Mamáék itthon sem voltak, én is kijárkáltam még éjjel 1-kor is keresni... reggelre jött.

Levikének mint már írtam láza nem volt, de olyan kis letört, fáradt volt délelőtt, nem is volt annyira rossz, mint máskor. 10 óra után már az udvaron sem akart lenni, bár nem is bántam, mert egyre melegebb volt kint és ebédet is kellett csinálnom, úgyhogy szépen el legózgatott, nézte a tévét, majd gyorsan repült az idő és már lehetett is menni Livikéért az oviba.
Levike étvágya nagyon nem az igazi, na de hátha holnapra már az is megjön, mint délutánra már a kedve is, a rosszasággal együtt! :)
Volt egy aranyos dolog, még dél körül jött, hogy "anya, elkérhetem a géped?" így szokták kérdezni, hogy ideülhetnek-e a gépemhez... Livike mondjuk akkor is ide ül, ha azt mondom, hogy nem. :D Szóval kérte, mondtam, hogy igen, de előtte pakolja össze a legót és kapcsolja ki a tévét.. Ment is, hallottam a nagy zörgést, majd jött, hogy "mindent megcsináltam anya, most már mehetek?" gyorsan benéztem a szobába, tényleg összepakolt, ezért megdicsértem, amit Ő háromszor is megköszönt. :))) Na mondom mindig így kellene, hogy rendet tesznek, mielőtt másba fognak és nem az lenne, ami szokott, hogy egymásra mutogatnak, hogy majd a Livi/majd a Levi elpakol, végül én pakolok el....

Papa haza ért mire menni kellett Livikéért, úgyhogy addig itt volt amíg vissza nem jöttünk.
Sajnos az altatás rám maradt, ami ugye legtöbbször azt jelenti, hogy egyáltalán nem alszanak el. Pedig bevetettem mindent, hogy legyen ez meglepetés Mamának, mert ha nem alszanak akkor elmondom Neki, stb.. Nem kapnak semmit, stb.. De nem... alvás az nem volt. Randalírozás, egymás heccelése annál inkább. :( Még mesét is olvastam, de nem hagyták végig, úgyhogy még én sem tudtam meg mi lett a vége, pedig vagy három oldalt elolvastam belőle. :(
13 órakor kezdtük a kínlódást, 14:30-kor fogták magukat és kimentek az udvarra... na mondom ez jó, pedig azt mondtam, hogy Levike nem mehet ki délután, ha nem alszik, ugyanis adtam Neki Nurofent 13 órakor, hogy úgyis alszik, bár láza nincsen, legalább egyszer kapjon már, ha az orvos azt mondta, hogy háromszor is kellene... Egész délután féltem, aggódtam, hogy összetöri magát, azért csak benne volt 6 ml gyógyszer, máskor attól el szokott tudni aludni is, most meg pörgött, mint a búgócsiga... Nem fogadtak szót, mindenben benne voltak, amit nem szabad, rohantak a melegben, jól le is izzadtak mindketten. Ez kell, hogy jövő hétre mindkettőt megnyerjem itthonra betegség miatt. :((( Nagyon remélem, hogy nem úgy lesz!
Papa valahogy 16 óra körül jött haza, bár akkor sem lettek jobbak a gyerekek... Mama 18:30 körül jött, nemsoká be is jöttünk, hogy időben fürödjünk és aludjanak, hiszen úgyis kimaradt a délutáni alvás.
20 órakor már feküdtek, hamarosan aludtak is mindketten. Persze ennek az lesz a hátulütője, hogy holnap (IS) korán fognak kelni, pedig nem kellene, hiszen nincs ovi, alhatnának, alhatnánk. Vagyis csak én, mert Apa kiment éjszakára horgászni az egyik majdnem kollégájával... (az étterem mellett, majdhogynem hozzá tartozóan van egy gyrosos büfé is, ott dolgozik ez a srác... szóval eléggé meglepődtem, hogy a szokásos 22:40-23 óra helyett már 21:30-kor itthon volt, - a váltótársa is bent volt és Ő elvitte az utolsó órát az étteremben - hogy korábban jött, mert mennek horgászni éjszakára. Na bumm... erről ennyit, ilyenkor nem fáradt, ha horgászásról van szó? Holnap meg majd gondolom aludni fog, ha haza jönnek, bár a gyerekek szerintem nem nagyon hagyják... :) Nem szeretem az ilyet.. ha ki is megy, jöjjön időben, nem az elvileg délelőtt 9 órakor, amiből úgyis lesz kb dél... :((
Itt is elég sok szúnyog van, akkor mi lehet a vízparton? :) Na majd meglátjuk, hogy alakul.

A gyerekek este elkezdték mondogatni az anyák napi versikéket, amiket az oviban tanultak.. annyira aranyosak voltak, az igazi persze az lett volna, ha csak vasárnap halljuk először, de így is jó lesz biztos.. :))
Még mindig nem tudom, hogy lesz-e az oviban valami kis műsor, a bölcsiben volt, oviban is szokott, de lehet, hogy csak a verseket tanították meg, hogy mondják el itthon. :))
Vasárnap itt lesz a két Dédi Mama is, meg Papa szülinapját is akkor tartjuk meg, ami amúgy hétfőn van eredetileg...

Levike, ha mondani akar valamit és figyelmet szeretne, akkor mindig úgy kezdi, hogy "Anya, azt szeretném mondani, hogy .... " persze akinek mondja, az elején azt szólítja. :)
Néha még maga sem tudja, hogy mit is szeretne mondani, és akkor találja ki.. :))
Livike pedig úgy szokta elkérni a gépet, hogy "Anya, súgok valamit jó?" - és akkor le kell hajolnom, hogy tudjon súgni, és valami nagyon halkan, hogy még érteni sem lehet szinte, elhadarja, hogy - "odaülhetek a gépedhez?" :)) ha mondom, hogy most nem, mert ez meg az van, akkor olyan könyörgően néz, várja, hogy mondjam, hogy menjen... :)) Ha felugrik valami hibaüzenet, akkor mindketten hangosan kiabálnank, hogy "bajba kerültem!" :))

Nem jut eszembe most semmi egyéb, amit gyakran mondanak, vagy csinálnak... pedig rengeteg van. :))
Be is fejezem, majd jövök amikor sikerül..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)