2013. május 6., hétfő

Levike meggyógyult, Majális, Anyák napja, Papa szülinapja - gyors összefoglaló. :)

Először is Papának ma van a születésnapja, ezért itt is nagyon boldog születésnapot kívánunk Neki, bár tudom, hogy nem olvassa a blogot.. :) Az ünneplés megvolt vasárnap az Anyák napjával együttesen. :)
Nade haladjunk sorban:
Mint már írtam, Levike rendbe jött, az orrából még jön szíváskor némi váladék, de legalább már nem folyik lépten-nyomon az orra, furcsa is, hogy nem kell utána rohangálnom egyfolytában, hogy nézzem, folyik-e, kell-e fújni az orrát. Azért persze meg szoktam nézni/kérdezni időnként. :)

Május elsején Mamáékkal mentek ki a ligetbe, túl sok minden nem volt, azt mondják, de kaptak mindketten sapkát, Levike egy verdásat nézett ki ami baseball sapka, Livike pedig egy nyári kalapszerűt kapott, ami persze rózsaszínes-fehéres színvilágú. :) Lett még nagy buborékfújójuk, olyan, mint egy kard.. :D, Levike kapott egy verdás kisautót, ha bekapcsoljuk zenél és megy, ha pedig nekimegy valaminek akkor irányt vált.. namost kivételesen töredéke volt az ára a boltinak, később láttuk azt hiszem a Müllerben, hogy totál ugyanaz a kocsi milyen drága.. :) Livike hercegnős kártyát kért... Ez volt a vásárlás része, voltak dodgemezni is meg azt hiszem még valami más sergő féle dologban is... Ettek lángost és vattacukrot is. Kész vagyon már egy május elsejei néhány óra is gyerekekkel. :(( Jók voltak, ügyesek voltak, hát persze, nem voltam ott, olyankor jók! :)

A maradék két napot az oviban rendesen eltöltötték, nem volt semmi gond.

Pénteken este felé Livike fájlalni kezdte a bal fülét.. jajj mondom nemááááár! Volt egy kis láza is. A fájdalmat amúgy nem igazán tudtuk eldönteni, hogy igaz-e, mert amíg Levike lázas volt és kapta a Nurofent, Livike is folyton ott nyafogott, hogy Neki is kell, néha adtam 1 ml-t, hogy befejezze, de alapban ugye azt tanítjuk, hogy a gyógyszer nem játék és nem csemege, csak azért mert a másik kap, nem kell Neki is!
Szóval megkérdeztem akkor este Livikét, hogy csak azért mondja-e hogy fáj a füle, mert Nurofent akar? Azt mondta, hogy igen.. :) Valami mégis lehetett, mert a hőemelkedés jelez valamit, meg elég csúnyát töröltem a füléből kb már két nappal azelőtt is, de nyomásra nem volt érzékeny, azért kapott éjjelre gyógyszert, hogy vigye a gyulladást kifelé még idejében, meg sót is tettünk rá. Nem is volt gond, szombaton hajnal 4-kor volt még valami láz féle, 37,2-t mértem, de szerintem nem jól, mert annál melegebbnek éreztem, kapott gyógyszert, szintén gyulladáscsökkentés miatt, meg akkor is fájlalta kissé a fülét, de most a másikat.. pff..
Szombaton már nem volt baj, folyton kérdezgettem, hogy fáj-e, néztem, hogy melegszik-e, elejét akartam venni egy esetleges újabb magas láznak. Éjszaka is rendben volt, este nem is kapott gyógyszert, mert annyira hidegnek éreztem, hogy féltem, hogy kihűl, ha adok... nem fájt semmi éjszaka sem, vasárnap sem. Láz sem volt, az orrából sem jön semmi még szíváskor se nagyon. Ezt sajnálom, mert tuti van benne, csak nem jön ki, és az rossz, mert akkor megy a fülére vagy a tüdejére.. Vagy csak már nekem fura, ha egyszerűen nem taknyos? :D
Sokat voltak levegőn, pénteken sajnos a szélben, esőre hajló időben is és bár be volt dugva a füle mindkettőnek vattával, lehet, hogy akkor fújta meg a szél és azért volt az a fájdalom. Nagyon remélem, hogy nem lesz komolyabb, nem hiányzik több hétnyi fülfájós-felszúrós kaland megint. :((

Vasánap reggel Papa elhozta a két Dédi Mamát, ebédre Mama spárgakrémlevest készített, Papa pedig bográcsban csirkepörköltet... :) Ez volt az ünnepi ebéd. :))
Volt Anyák napi köszöntés, a gyerekek ügyesen elmondták a verseket, igaz, hogy azt amit elvileg nekem kellett volna, azt a Dédiknek mondták, a másikat meg nekem, de nem baj, aranyosak voltak. :)
Nem is tudom hogy gondolták az oviban, hogy majd hétfő délutánig titokban maradhatnak a versek? Ugyanis az lesz, hogy ma amikor megyünk értük, mindenki ahogy odaér bemegy a gyerekével meg az óvónővel a csoport szobába, ott elmondják a versikét és jól van. Nem ám, hogy közös műsor, mint a bölcsiben meg mindenhol máshol, nem ám, hogy mondjuk péntek délután, nem Anyák napja után, amikor tuti, hogy már mindenki elmondta otthon is.. :)) Na nem baj, azért majd örülünk így is. :))

Pár napja mondogattam már a gyerekeknek, hogy mi lesz vasárnap, jönnek a Dédik meg Papának is szülinapja lesz.. erre Livike rögtön megragadta a lényeget és közölte, hogy:" én nagyon szeretem a tortát!" :D
Elénekelték Papának a Halász Judit-féle Boldog szülinapot dalt, közben ment eredetiben a telefonomról a youtube-ról, úgy nagyjából még a versszakok is mentek a gyerekeknek, nem csak a refrén.. :)

Mamáék 15 órára színházba mentek - rég megvolt a jegy már -, úgyhogy igyekezni kellett, a Dédik addig itt voltak, majd amikor Mamáék végeztek akkor vitték haza a két Dédit...

A gyerekeket alig tudtuk 19:50-kor beimádkozni az udvarról, pedig hajmosás is volt soron, meg ugye reggel ovi, időben kell kelni. Ezzel amúgy nincs gond továbbra sem, mármint a koránkeléssel, mert 6 óra- 6:30-nál tovább sajnos nem alszanak, akár hétvége van, akár nem. :( Előnye, hogy hamar kész vagyunk reggel oviba menetre, bár ma pl hiába keltünk korán, mégis 8-ra értünk be. A tévé a hibás, mert bekapcsolták és nem voltak hajlandók addig mosakodni meg reggelizni jönni, amíg meg nem néztek három mesét a Minimaxon. Az öltözködés volt az egyetlen, amit közben meg tudtunk oldani.

Kész vannak az ovis fényképek, majd felteszem mindjárt Őket.. Mamának meg a két Keresztanyának szerkesztettem rá keretet meg feliratot, azt is feltöltöm, de az alap kép az ugyanaz... :)

Az idő olyan borús, esőre álló, néha szemelget, de amúgy meleg van, vagy fúj a szél, mikor milyen, összevissza nemjóidő. :(

Ma megint úgy jártam, mint már többször, hogy annyi mindent kellene csinálni, hogy a végén semmire nem jutok, nincs hozzá kedvem. :( Porszívózni nem tudok, mert Apa itthon van és tévézik meg néha alszik is, miután délelőtt permetezett majd jól bekajált... :)
Vasalni azt tudnék, csak hozzá kellene fogni... Felsöpörtem, a konyhát rendbetettem és kb ennyi is eddig amit csináltam. :( Pedig mondtam is tegnap, hogy ma mindent meg kellene csinálni, mert mi van, ha Livikének fájni fog a füle, - mikor ha nem oviban? - és akkor utána megnyerem itthonra a hétre... hetekre.
Nem telefonáltak, úgyhogy ezekszerint rendben volt a Lány. Amúgy reggel amikor be kellett menni mindketten olyan bújósak voltak, ezerszer elköszöntek, nyávogtak, de nem sírtak.. Levike akkor ilyen, ha beteg lesz, meg ha front van. Remélem most az utóbbi az igaz, az esős nyomott időt nagyon nem szereti.

Ennyi lenne egyelőre, jövök amikor tudok. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)