2013. május 21., kedd

Újabb heti összefoglaló

Megint eltelt egy hét, mióta utoljára írtam. Sok érdemelges most sincs, de azért valamit csak írok, hogy nyoma legyen ennek is. :)

Oviba csak csütörtökig lehetett menni, mert pénteken az óvónők mentek valamilyen értekezletre. Lehetett volna menni összevont csoportba pénteken is, de oda csak az mehet, akinek nagyon muszáj, aki végképp nem tudja megoldani a gyerekfelvigyázást az ilyen napokon.
Szóval pénteken már itthon voltak, hétfőn pedig még itthon voltak a Pünkösd miatt.
Amikor jó idő van, szinte egész nap kint szoktak lenni az udvaron, de amikor esős, mint mostanában is többször, akkor beszorulunk a lakásba, itt pedig szalad minden olyankor... legfőképp a gyerekek, kergetik egymást, rohannak, akkor jó, ha nem együtt játszanak, mert amúgy hamar vita és egymás ütlegelése lesz soron a legtöbb esetben. Néha azért szépen eljátszogatnak együtt is, de az a ritkább.
Gépezés szerencsére már alig van, ha bent vannak se kéredzkednek ide mindig, vagy ha mégis, akkor Levike inkább mesét néz, a már szanaszét nézett Mentőbotokat vagy Állati küldetéseket a YouTubeon. :)))
(Van remény új Mentőbotok részekre, mert megint adják a Minimaxon, egyelőre az első sorozatot, de gondolom utána majd jön a következő is és akkor fel fogják tudni tenni netre is az új részeket.. :)  )
Livike ha ideül akkor legfőképp játszik, van sokféle kicsiknek való játék, egy részét én találtam, de van amit Ő, hiszen egy bizonyos játék végén legtöbbször beajánl a gép valami mást, úgy jut újabb helyekre. Mondjuk többször mondtam már, hogy ha nem látom, nem nagyon kellene bármire rákattintgatnia, mert ezekkel jöhet be a legtöbb vírus, mert "jajjdeszépszínesnézzükmegmiez" vagy mittudomén és már kész a baj. :(

Livike mostanában megint rákapott a színezésre, az igazi, kifestőbe filccel történőre gondolok, nem a gépi játékra.. :)  Alig megy már ki a vonalból, nagyon ügyes! Az óvónők is mondták már, hogy szépen rajzol, lehet, hogy valami művészeti iskolában kell majd gondolkodni az esetében. Jahh.. Levikét meg gépészeti vagy szerelői iskolába adjuk?:D Mert Ő meg szerel, szerel, szerel... Kipakolja Papa szerszámosát és órákig képes ellenni a mindenféle jóval.. :) A kisbiciklijük csengőjét egyedül szerelte le és fel, talán kicsit segített csak Papa a visszatételnél, de ez sem biztos. :)

Livikéből Papa szernt tornásznő lesz. :) Ez úgy jött, hogy a régi hintaágy állványon szépen keresztül tudott menni kézzel, szóval egyik végén felkapaszkodott, van ugye a vízszintes cső olyan 150 cm magasságban kb.. azt megfogja két kézzel és "lépeget" amíg át nem ér a másik végére... :) Ügyes! :)
A pingpongozásban is kitartó mindkettő, bár még nem tökéletesen, de néha bele is tudnak találni a labdába.. :)) Csak ne fújna a szél állandóan, így nem lehet játszani, pedig én is szeretek, igaz csak szépen, lassan, nagyon amatőr módon megy... :)

Szombat délután voltak itt Tündiék (unokatestvéremék Veresegyházról), Földváron voltak a Dédi Mamánál és hazafelé meglátogattak bennünket is.. :) A gyerekek gazdagabbak lettek két nagyon jó társasjátékkal, némi csokival és pillecukorral... :))) A társasjátékok lényegét még nagyon gyakorolni kell, Livikének próbáltam magyarázni, hogy ha dob a dobókockával, akkor ne kapja már el, mutassa meg vagy mondja el, ha felismeri, hogy mennyit dobott, utána a SAJÁT bábujával annyit lépjen, amennyit dobott.. lehetőleg előre, ne vissza és ne kétszer annyit menjen, meg ne dobjon hatszor, ha az épp dobott pöttyök nem szimpatikusak... :)))) Na nem baj, majd belejön... :) Meg én is, mert olvasni kell a szimbólumok jelentését, bizonyos mezőkre ha lépünk akkor van valami szabály.. pl kétszer kimarad, vagy újra dobhat, stb.. :) Ja és nem az olvasással van bajom, hanem az aktív részvétellel, mert ritkán van türelmem így játszogatni... :( Az építőkockákkal is mérgelődök, ha már jó nagy és mégis összeborul az egész... :( A társasjáték egyébként akkor lesz majd jó, ha tényleg fognak tudni a gyerekek is aktívan játszani, nem úgy, hogy én csinálom helyettük is, akkor majd még élvezni is fogom a versenyt... talán. :)

Vasárnap délelőtt Papa tett egy felelőtlen kijelentést, miszerint alvás után majd bemennek a városba! Hű, a két gyerkőc délután 5 percenként nyaggatta Papát, hogy mikor mennek már és stb.. így ha akart, ha nem, menni kellett.. :) Mivel sehol semmi nincsen nyitva vasárnap ünnep révén, hova mehetnének? Fagyizni..! Na mondom szép.. nincsenek Ők ehez hozzászokva. :( Ettek már fagyit, de mindig tálkából, kissé megolvadva... na meg a bölcsiben egyszer tölcsérből. Remélem nem lesz gond, torok- vagy mandulagyulladás. Betegség terén még jók vagyunk, bár Livike tegnap már tüsszögött, ma pedig alig akart felkelni, pedig végig 5 óra 5:30 körül kelt, Levike is legkésőbb 6 órakor már mindig fent volt, most meg persze aludtak volna! :)
Levike felkelt először 5:15-kor, akkor jött mellém, szerencsére még vissza aludt, majd 6:20-kor már nem volt mentség, kelnem kellett nekem is, pedig 7 órakor is elég lett volna. Livike 7:10-kor kelt Levike közreműködésével.. :) Baja amúgy nincs egyikőjüknek sem még, remélem nem is lesz.

Azt hiszem ennyi most, nem jut eszembe semmi, pedig biztos lenne még olyan, amit le tudnék írni. Ha rögtön írnám, amikor történik még el sem felejteném... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)