2013. május 13., hétfő

Az elmúlt hét röviden

Hétfőn délután volt az oviban az Anyák napi ünnepség, vagy nem is tudom minek nevezzem, mert műsor az nem volt... Több helyen olvastam, no meg már régebben is hallottam, hogy az ovis Anyák napján "kötelező" sírni, de legalábbis elérzékenyülni, örök emlék, stb... Hát, azt hiszem, ha nem az igazi Anyák napja után lett volna, meg ha már május elején is nem azt a két versikét mondták volna itthon is ha kell, ha nem, talán még meg is hatódom, de így? Egyébként amikor legeslegelőször mondták el, még az igazi ünnep előtt jó egy héttel, akkor majdnem sírtam, hogy milyen ügyesek... Utána ugye volt az itthoni ünnep, Mamának, Dédiknek versmondás, majd jött az a bizonyos ovis megemlékezés. Érkezési sorrendben, ahogy mentünk a gyerekekért a szokásos időben, sorban bement egy-egy anyuka, a gyerek elmondta a verset és kész. Nálunk is így volt, csak egyszerre mondták mindketten.. :) Ajándékot is kaptam, ami egy papírból kivágott virág volt, amit a gyerekek saját kezűleg festettek ki, közepén egy muffinpapírral, amiben volt két db szív alakú Milka csoki. :) Az egyiket én adtam a gyerekek szájába, a másikat pedig Ők az enyémbe.. :) Az óvónők jót mosolyogtak, mert még az első csokit sem érkeztem megenni, Levike már nyomta is a számba a következőt.. :) Azért persze megdicsértem Őket, ügyesek voltak! Meglepődni és meghatódni sajnos akarattal nem tudok... de azért szépek voltak.. :))

A hét többi napján nem volt semmi különös, délután szinte mindig az udvaron voltak fürdés időig, betegség jelenleg nincsen, nagyon minimális orrváladék, de elég reggel-este mosni-szívatni. Még mindig fura, hogy nem folyik az orruk állandóan.. :) Nem mintha hiányozna! :)

Szombaton már olyan jó idő volt, hogy félmeztelen voltak a gyerekek kint, nagyon remélem, hogy nem fáztak meg, bár meleg volt, de akkor is... még így idén nem voltak.

Vasárnapra már elromlott az idő, délután tudtunk csak kimenni, akkor is hosszú nadágban, kapucnis felsőben... mára teljesen lehűlt az idő, hideg van, szemel az eső, remélem a fagyos szentek elmúlásával visszatér a nyár is! :)

Régóta téma a szúnyogháló kérdés, hogy milyet, mennyiért, honnan, mikor...
Namost addig nem jutottam el, hogy konkrét ajánlatokat kérjek cégektől, mert Papa megelőzött, ugyanis volt még szegőléc, amit az ablakokhoz hoztak építkezéskor, így az bőven kiadta a három ablakunkra való szúnyogháló keretét. Hálót persze venni kellett, de a faanyag már adott volt, festeni, lekezelni nem kellett, mert már le volt! Papa le is vágta méretre a keretnek valót, egyet - a gyerekek szobájára valót - össze is rakott, sajnos elfogyott a tűzőgép kapocs, meg a hirtelen fellelt kb 4 db kis tűzőgép mind úgy gondolta, hogy nem akar engedelmeskedni, úgyhogy egy szúnyogháló épp készen lett, fel is lett rakva csavarokkal, télire le lehet majd szedni, ilyen szinten lett mobil. :) Így végre a nagy melegekben majd lehet nyitott ablaknál aludni, ha csak bukóra is, de úgy lehet hagyni, nem jönnek be majd a szúnyogok! :))
Most már a folyosó ablakaira kellene kitalálni valami árnyékolást, roló vagy függöny formájában, természetesen nem ártana azt is minél olcsóbban megúszni, mert ha tavaly csak a gyerekszobába a sötétítő, az áttetsző függöny és a karnis 36.000 Ft volt akkor ide, ami vagy háromszor olyan hosszú felület, mennyi lenne? :(( Az addig oké, hogy elég lenne csak sötétítő is, este fontos, hogy ne lehessen belátni, meg majd amikor meleg lesz, akkor, hogy hűvöst tartson idebent. Elég sokat fogott már a gyerekeknél tavaly is.. :)
A roló - vagy roletta - nekem jobban tetszene, de mivel egyedi méretűek az ablakok, biztos, hogy csak csináltatni lehetne és akkor jóval drágább, mint a gyári... :(
Na majd lesz valahogy.

Pénteken elő lett véve a pingpongasztal is, sajnos kicsit megette az idő, hiába volt letakarva, mégiscsak kint volt évekig az udvaron, de azért még lehet rajta játszani... :)) Egész jól el lehet vele tölteni az időt, ha pedig a gyerekek is úgy akarják, hogy szedik a labdát, akkor még jobb! :D Legtöbbször persze beállnak az útba és akkor még azt is figyelni kell, hogy nehogy kapjanak egy taslit az ütővel, meg nehogy rájuk lépjünk... :))
Papa rögtönzött egy kis pingpongasztalt Nekik is, a két kisasztalukra rátett két nagy szekrényajtót.. :))))
Volt olyan hosszú, mint a nagy asztal, csak keskenyebb.. :)) Levike egyébként inkább vasutast játszott az ütővel.. feltartotta, hogy szabad menni, vagy sem... :) Az sem baj, hogy a kék-sárga ütő volt Nála, pedig lett volna piros is.. :))))

Azt hiszem most ennyi az irományom, jövök ha van valami, vagy csak bejelentkezni, mint most is.. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)