2013. május 27., hétfő

Arcfestés-képek, gyermeknap és veteránjármű kiállítás esőben, visszatért az ősz is.. - összefoglaló :)

Napok óta hideg van. Vagy esik az eső és hideg van, vagy csak simán hideg van. Most akkor ősz van vagy tavasz? :( Na majdcsak jobb lesz már, elvégre május utolsó napjait írjuk, júniustól már elvileg nyárnak kellene lennie.. :)

Nézzük, mi is történt mostanság.
Az ovis arcfestés, amiről most mutatom a képeket, május 15-én volt, de a képek most lettek készen. Nem is tudtuk, hogy volt fotózás is, pénteken adta ide az óvónő, hogy válogassunk, melyiket is szeretnénk megkapni. (400 Ft/db áron persze, nem ingyen).
Rólam már tudják, hogy nem tudom ott eldönteni, melyik is legyen, így elhozhattam a képeket, több szem többet lát, nézzék meg a többiek is. :)
Bescanneltem mindet, persze megtehettem volna, hogy visszaadom, hogy köszönjük szépen nem kérünk egyet sem, utána pedig előhívatom a scannelt képeket.. :) Egyrészt nem akartam olyan lenni, másrészt nem tudom, hogy a scannelt képek milyenek lennének előhívva, mert az egy dolog, hogy gépen jó minőségűek, mégis más papíron. Így a 10 képből ötöt kiválasztottunk, azokat ki is fizettem, majd Mamának kell még egy sorozat, ha megtalálják az oviban az indexképeket akkor tudunk utánrendelni is.
Van egy kép, amit még ide sem teszek fel, mert ott szegény Livikém úgy néz ki, mint egy boszorkány.. :) ül valami lengőhintán vagy min, de a háta mögött áll egy másik kislány és a haja belelóg a képbe Livike haja mellé, plusz még a fény is rossz.. szóval az alapban felejtős.. :)
Nézzük tehát a képeket, ne csak beszéljek róla.
(facebookos ismerőseim persze már láthatták... :)  )
Arcfestés az oviban (2013. május 15.)


Haladjunk tovább...
A héten nem volt semmi gond az ovival, Livike kezdett náthás lenni csütörtök körül, szombatra Levike is, vasárnap reggelre én is, nálam mára rosszabb lett, a gyerekek stagnálnak. Méz, tea, sűrű orrmosás és szívás...
Persze a taknyosságnak nem tett jót a vasárnap délelőtti kiruccanásunk sem.
Tényleg vicc, hogy annyira ritkán megyünk a gyerekekkel négyesben valahová, amikor meg mégis, akkor szétázunk.. :( Most pedig ez történt....
Láttam én már itthon, hogy "csúnya felhő" van, de Apa szerint az csak kicsi, nem is arra megy, amerre mi, nem lesz abból semmi, max egy kis zápor. Naja... Olyan "kis" zápor lett, hogy egészen éjszakáig abba sem hagyta, vagy még utána is esett, nem tudom, meg még reggel is szemelgetett..
A gyerekek totál be voltak sózva, muszáj volt menni, hiába nem akartam szándékosan szétázni, mert valahogy sejtettem, hogy az lesz a vége..
Livike már reggel előszedett egy farmert, ami mondjuk egy régi, már kinőtt volt, meg Levike farmer ingjét is felvette, hogy Ő abban akar menni. :) Persze megkerestem a sajátját, mindketten farmerban, pólóban, kapucnis felsőben, mellényben mentek, indulás után kb 10 perccel pedig már az esőkabát is felkerült, mert eleredt az eső.
Begyalogoltunk a Tiszai hajósok terére, ahol a veterán járművek voltak kiállítva, de a díjátadást már nem vártuk meg, inkább indultunk vissza. (Ez a szokásos, minden év májusának utolsó hétvégéjén megrendezett veterán jármű találkozó és túra záróeseménye volt, ezt szokták Mamáék a Veterán klub keretében szervezni.) :))
Hazafelé azért benéztünk a Rózsák terére is, ott volt a gyereknapi rendezvény... dodgemezni szerettünk volna, ha már mindenáron muszáj valamit, azt még én is szeretem.. :) Csak szerettem volna, ugyanis a dodgem épp nem üzemelt, törölgették a pályáról a vizet - esőt -, a többi sergőt pedig alapból hagytuk, mert már nagyon lógott ismét az eső lába.. Addig is szemelt, de olyan igazi, fekete felhő közeledett, ami persze utol is ért bennünket hamarosan. Egy-egy nagy nyalókát azért kaptak a gyerekek, gondolom nem én választottam, Ők akartak olyat... nade egyefene, egyszer van gyereknap, csak épp rendes kaját is kellett volna utána enni, nem azzal jól lakni. Reggel legalább előrelátó voltam, mondtam, hogy addig, amíg jól be nem reggeliznek nem megyünk sehova, ugyanis sejtettem, hogy édesség lesz a vége és utána nem fognak enni.
Hazafelé hogy gyorsabban haladjunk, felváltva vitte Apa a nyakában a gyerekeket, szegény Levikém már úgy el volt fáradva, de én nem tudtam felvenni, mert Őt is meg az esernyőt is fogni, nem beszélve a hatalmas szélről... elég volt magamat "vinni"... persze csere után Livike gyalogolt velem. A végére totál elázott a cipőjük, a nadrágjuk lábszárig volt csurom vizes.
Gyorsan engedtem egy nagy kád meleg vizet, miután beleültek még melegítettünk rajta, hadd járja át Őket.. (ha egyből forró, úgy nem ülnek bele:) )
Jó sokat pancsoltak, főztem teát, adtam mézet is, majd jött Mama és elaltatta Őket... 14 óra is elmúlt már, de szerintem jót tett az alvás mindkettőjüknek ekkore séta és szétázás után. :)

Miután felkeltek is olyan kis bágyadtkák voltak, na mondom kész, jól rátetéztünk a betegség kezdeményre, tuti itthon dekkolás lesz mától, de nem.. reggelre úgy ahogy semmi bajuk, persze több az orrváladék, remélem nem lesz láz vagy fülfájás a vége. :(
Este rendhagyó módon nem fürödtek, minek, amikor délben fél órát fürödtek és még ki sem mentek utána? :)) Gyors áttörölgetés a kényes helyeken Neogranormonos törlővel, pizsoma, fogmosás, orrmosás és irány az ágy. Na persze, ahogy én azt elképzeltem! Mivel a tévében a Madagaszkár 2 volt - Apa kapcsolta oda... - azt meg akarták nézni, de már 21:30 volt, még mindig nem aludtak, hiába volt vége.. majd valahogy 22 óra körül talán sikerült is elaludniuk, közben én is ittam egy Neocitrant, mert éreztem, hogy jön ki rajtam is a nátha - már vasárnap reggel is, szóval nem az eső miatt fáztam meg..  - erre Levike odaállt könyörögni mellém, amikor már azt hittem rég alszik, hogy feküdjek már mellé, mert úgy nem tud elaludni... Na igen, nagyon jól esett kimásznom az ágyból, azt sem tudtam hogy feküdjek egyébként is, hogy minél messzebb legyek a gyerekektől, ne fertőzzem már Őket, hátha nem csak az ő nyavalyájuk költözött belém, hanem más is... Halvány próbálkozásom, miszerint jó lenne, ha én alhatnék a kis szobában egyedül, nem ért célba, bár Apa se különb, Ő is taknyolódik este óta.. Ő mondjuk visszafelé simán ázott, mert az esernyő nálam volt, odafelé négyesben mentünk úgy, hogy Apa és én középen az ernyő alatt, a két gyerkőc meg az esőkabátban a két szélén jött.. visszafelé valahogy nem sikerült összehozni, egyrészt a nyakban cipelés is akadályozott, másrészt nem ugyanazon az útvonalon jöttünk, mint amin mentünk, keskenyebb járdák voltak. :)

Megvolt az új cipőm próbája is, mármint az, hogy mennyire bírja a vizet, egyelőre ötös, nem ázott át, pedig csak enyhén vízálló papírja szerint, amúgymeg ennyit sem vártam tőle, 2900 Ft-os kínai.... Ezt is mire megtaláltam, pff.. volt egy jó kis wink cipőm - tudom, az is kínai, de mégis..- az három évig bírta, ez szerintem nem fogja addig. :)

Na jólvan.. vegyem rá magam a takarításra, pedig tényelg semmi kedvem, ahogy elnézem az időt megint esni fog, pedig az előbb már a nap is sütött... :(
Jövök amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)