2013. április 29., hétfő

A változatosság kedvéért most Levike van itthon...

A múlt hetet kihúztuk, mindketten jártak oviba, az orrfolyás még megvolt, de kb ennyi is, ez már úgy látszik, hogy mindig így lesz. :(
Vasárnap estére viszont Levikének 38,0 °C-ot mértem... egész nap melegebb volt, mint szokott, de azt hittem a naptól, bár amikor a délutáni alvás után felkelt és közölte, hogy Ő elfáradt, akkor már gyanús lehetett volna. A kedve amúgy jó volt, az volt az érdekes, hogy este már fürdéshez készültünk, amikor megmértem a lázát, már póló sem volt rajta és mégsem fázott. Az ember, ha lázas főleg amikor még megy felfelé azért legtöbbször fázni szokott szerintem .Utána az ágyban már fázott, de biztos azért, mert közben le is izzadt. Na mondom akkor ennyi, a hétre tuti megnyerem magamnak itthonra, mert ha reggel is lesz láz akkor ovi helyett orvos lesz. Úgy is volt.. Éjjel rendben volt minden, szépen aludt a saját ágyában, láza sem volt. Reggel a biztonság kedvéért megmértem, és hát kerek 37,0 volt, a másik hónaljában 36,4... hát az addig oké, hogy ez még éppencsak hőemelkedés, de ami már reggel ennyi, az később tuti fel fog menni, és ugye a láz az mindig valaminek a tünete, a szervezet valamit jelezni akar.
Livikét elvittem az oviba, vittünk egy nagy ölnyi orgonát is az óvónőknek, dadusnak, mert hiába csak a hétvégén van Anyák napja, az orgona most virágzik, pár nap és annyi neki... Nagyon örültek az óvónők, köszönték. :)
Levikével 9-re mentünk az orvoshoz. Már jópáran voltak előttünk. Mivel Apa is ott volt, Ő figyelte, hogy ki van még, ha egyedül megyek akkor mindig meg szoktam kérdezni, hogy ki volt utoljára, mármint mielőtt jöttem, akkor csak azt az egyet kell figyelni, hogy mikor megy be... :))
Már a régi orvosunk volt. Sajnos Ő nem vizsgál olyan alaposan, bár meghallgatta a hátát Levikének, de nem lélegeztette mélyen, csak úgy simán hallgatta, ahogy veszi alapban a levegőt... nem nézte meg a hasát, mint Livikének a doktornő... és ami elég rosszul esett, nem nézett bele a fülébe, amikor kértem, hogy esetlet nem lehetne-e, hogy belekukkantson, ha van az az eszköze, hogy a cső a helyén van-e meg hogy mégis milyen állapotban vannak a dobhártyák, bár nem fájalja a fülét, ez tény. Erre simán le lettem rázva, hogy nem, ő nem néz bele, nézzen bele az, aki beletette a csövet, meg úgy általában az, aki fülészetileg kezeli. Na ez szép..! A doktornőt SENKI NEM KÉRTE, mégis megnézte magától Livike fülét.. az már egy megnyugtató pont volt, hogy nincs begyulladva, nem az okozza a lázat. Levikénél így végül nem nagyon tudjuk, hogy mi van, a torka nem piros, de a nyirokcsomók meg vannak duzzadva elég rendesen, a mandulái is nagyok, bár az is valahol nyirokcsomó ha jól tudom... és fájhat az alhasa is ettől, rákérdeztem, mert ott is vannak nyirokcsomók. Szóval nincs komoly baj, azt mondta, de azért van betegség.. hogy mi, azt nem tudtuk meg. :( Ne egyenek-igyanak egy eszközzel a Livivel, tehát fertőzhet, így gondolom valami víruska, ahogy annakidején a fülész doktornő nevezte a dolgot.. :) Három napig kapjon naponta 3x6 ml Nurofent, ha van láza ha nincs... Ezt imádom bár tudom, most is a gyulladáscsökkentő hatásra gyúrunk, más gyógyszert nem is kell adni. Ettől függetlenül ma kétszer sikerült adni, mert az elsőt megkapta 10 órakor, amikoris 37,4-e volt, - nem a láz miatt, addig eltébláboltam az időt, hogy most akkor beadjam-e láz nélkül, mert akkor nem lehet kint, mert összetöri magát, ha hat a gyógyszer, utána éreztem, hogy kezd melegebb lenni, megmértem és már jött a hőemelkedés, na mondom akkor hadd menjen a mai első adag.
Főként Mamánál volt bent ma Levike, mondtam is Mamának, hogy Livikével nem volt ez két hete, na igen, Livike nem igényelte, Ő elvolt velem, Neki jó voltam én is... Levikének nem. :(( Majd jó leszek holnap, mert Mama Pestre megy...
A délutáni alvást azért már itthon töltötte el, sőt velem aludt el 13 óra körül. Mármint én ültem az ágy végén, úgy aludt el.
Másfél órát alhatott kb.
Semmi gond nem volt amikor felkelt, láza sem volt sokáig. Majd 17 órakor mértem megint, mert eléggé meleg volt ahogy kint motorozott, bár kint is nagyon meleg volt, akár lehetett volna az is, hogy megsütötte a nap, de nem... az bizony 38,4 és 38,8 volt a két hónaljában. (A jobban magasabb)
Megkapta a mai második adag gyógyit, amúgyis 16 órakor lehetett volna adni, akkor telt le a 6 óra. Ennél korábban csak akkor adom, ha láz miatt muszáj.. de az sem kevesebb soha, mint 5 óra. Eszerint aármi is van, 22 óra előtt nem kaphat megint, ha muszáj akkor Panadol vagy a kúp. Na mindegy, hátha nem kell már az éjjel.  Ha még mondjuk holnap lesz kismértékben láz, szerdán már nem kellene ahhoz, hogy csütörtökön mehessen oviba. Mert hogy az orvos szerint mehet..
Holnap Livikét is el kell hozni ebéd után, mert értekezlet lesz az óvónőknek... remélem Papa épp itthon lesz, mert nincs kedvem Levikével együtt menni, viszont ha nincs más megoldás, akkor úgy kell.
Szerdán ugye ünnep, úgyhogy végülis Livike se lesz túl sokat az oviban Levike nélkül. :)

Egyéb újság nem igazán van, egyre több a szúnyog, de az ablaknak muszáj késő délután is még nyitva lennie, mert amúgy szörnyű hamar elfogy a levegő ebben a lakásban, nem értem miért. :(
Megyek is, mert Livike kezd köhécselni, jobb a közelben lenni, bár már rég nem jött fel úgy a dolog, hogy menjen az ágyneműre is, de jobb az óvatosság! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)