2013. április 3., szerda

Helyzetjelentés

Gondoltam adok már valami életlejet magunkról, bár különösebb írnivalóm nincsen. :)
A húsvét eltelt, bár a gyerekek miatt alakulhatott volna jobban is, hiszen Livike is úgy várta a locsolókat, Levike pedig azt, hogy locsolkodhasson. Ehhez képest senki nem jött, aminek én mondjuk örülök, de Livike várta nagyon, hogy Papán és Apán, no meg Levikén kívül valaki más is meglocsolja.
Levikét Papa elvitte locsolkodni, de csak két helyre tudtak elmenni a rokonok közül, a további kb 3 lehetséges helyen nem voltak otthon, és ebben már ismerősök is szerepeltek... A Dédikhez most nem mentünk, valahogy senkinek nem volt hangulata kimozdulni itthonról. :(
Napokig főtt tojást és sonkát ettem, mivel a gyerekek nem nagyon ették, így Apával ettük... :))

Kedden már mehettünk oviba. Először azt hittem még nincs is ovi, közben kiderült, hogy a másik oldalon kellett volna bemenni, mert a másik csoport öltözője az oldalsó bejáraton át közelíthető meg, a szoba bejárata amúgy onnan (is) van, ahol a mi öltözőnk található. Gyanús volt, hogy alig van valaki, mint kiderült még kedden és szerdán összevont csoportban vannak, tegnap a másikban, ma már a saját csoportszobájukban együtt a három csoport. Kb annyian vannak, mint alapban egy csoport. Sok az iskolás testvérrel rendelkező ovis, Ők az iskola szünet miatt még ma otthon voltak. Na nem baj, amúgymeg tegnap a másik csoport óvó nénije majdhogynem leszidott, hogy miért vittük a gyerekeket, nincsenek is behúzva ebédre.. Mondom azért, mert előző héten úgy beszéltük meg a mi óvónőnkkel, hogy bár nem húzza be a keddet, de jöjjenek nyugodtan a gyerekek, csak akkor szóljak, ha még betegek, amúgy lesz kajájuk, ne aggódjak.. mindig van olyan, aki nem jön, ennyi. Mikor ezt délután mondtam Neki, teljesen elcsodálkozott, hogy ugyan már, ne foglalkozzak a másik óvónővel, mi megbeszéltük és kész. Jahh.. csak nem rá néztek úgy, mint miránk akkor reggel. :( A gyerekek egyébként élvezték a helyzetet, hogy a nagyok is ott vannak, konkrétan haza sem akartak jönni.. :)) Mamával mentünk értük kocsival, mert esett az eső.

Itthon közben össze lett rakva a régi gépem a nagy szobában, most az eredetileg is számítógép asztalon, ahol a tévé van, ott van a számítógép is. Bár wifi nincs benne, de van stick-em, még itt a laptopon használtam annakidején, amíg nem volt másik router, hogy erősítsem a benti wifi jelet.. most azt bedugva a gépbe simán veszi a jelet, úgyhogy internet is van rajta. Amúgy lassú szegény gép, azért csak 2001-es konfiguráció, 2007-ig én használtam, majd vagy 4 évet Mama, utána csak állt magában, majd most vagy két alkalommal össze volt rakva, amikor a céges gép szervizben volt. Szóval retro a drága, még XP van rajta, azok után, hogy mindenhol win7 van, elég fura. :)
Természetesen ugyanúgy kontroll alá tartozik az is, hiába jelentik ki a gyerekek állandóan, hogy az az övéké, nem mennek onnan, stb... Nem, az közös, valamennyit oda ülhetnek és kész... és szigorúan át kell engedni a helyet egymásnak, nem az van, hogy órákig odatelepszenek.. Majd kopik a varázsa egyébként, a laptopomnál sem ültek már annyit, mint eleinte... Livikét viszont figyelni kell, mert minden szir-sz..t kipakol az asztalra, az kell még, hogy valami vírusos kütyüre kattintson, csak mert szép, színes, akármi. :((
Egy a hátránya az elhelyezésnek: a tévét nem igazán lehet nézni, ha a gép is megy, pontosabban nem lehet látni, mert egymás mellett van a két "monitor". Az ágyon fekve nézve, a gép előtt ülő gyerkőc takarja a tévét...  fordítva nem tehettük, mert az asztal jobb alsó részén ott van a gép, nem lehetett volna elé ülni, ha ott lett volna a monitor. Na mindegy, ez most így van, jobb helyet nem találtunk neki. Apa szerint a tévét át kellett volna hozni a kis szobába, nade akkor tuti, hogy folyton a gépnél lennének, ha ott nem lenne tévé.. no meg Apa is folyton csak itt lenne tévézni, akkor végképp egyedül lennék a gyerekekkel a másik szobában, úgyhogy jól van ez így, legalább együtt vagyunk, ha itthon van Ő is. :))

Mit is írjak még... Hideg van, jöhetne már a tavasz, de nagyon! Folyton csak az eső, a szél, a hideg jön... no meg a hó, de az szerencsére már nincsen nálunk, a Dunántúlon viszont olvastam, hogy még ma is esik a hó.. Elég már! :)

Mindjárt mehetünk a gyerekekért, felpörög a délutánunk.
Jövök, amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)