2013. október 13., vasárnap

Szombati "egy gyerekes" délelőtt. :)

Akinek csak egy gyermeke van, az tudja milyen az, hogy kézen fogja és mennek a városba sétálni, vásárolni, nézelődni. Mivel nekünk ikreink vannak, ezt kevés kivételtől eltekintve - pl beteg volt valamelyikőjük és orvoshoz mentünk - nem igazán tudtam eddig, hogy milyen érzés, mindig kettőre kell figyelni, még akkor is, ha nem egyedül megyünk, hanem ott van pl Apa. (vagy Mama, vagy Papa)
Szombaton viszont úgy döntöttünk, hogy a kis négyes csapatunk a piacnál ketté válik és úgy megyünk tovább. :) Apa Levikével piacozott, mi pedig Livikével mentünk tovább, hogy végre Neki is vegyünk cipőt, a múlt héten ugyanis csak Levikének kaptunk, de a helyzet már nem tűrt halasztást, a Lány cipője ugyanis szó szerint kilyukadt a hét végére. :( Abban már nem hogy oviba, de sehova nem tudott már menni, a hócsizma meg ugye még korai, tehát így vagy úgy, cipő kellett. Nem gondoltam, hogy ennyire nehéz lesz a dolog. Livike nagyon jól viselkedett, jött szépen kézen fogva, ahol lehetett, ott ment magától, nem fogtam, de nem is szaladt el, szépen szót fogadott. Kétszer vágta be a durcát, mert nem vettünk csecsebecsét meg játékot, de olyankor mindig közöltem vele, hogy na akkor szia, én megyek, majd hazajössz, ahogy akarsz. Ekkor mindig jött is egyből utánam. :) Megbeszéltük, hogy miért jöttünk, cipőt nézünk, nem játékot, nem kopogós cipőt, nem csilivili hülyeségeket. Ez kell, erre van pénz és kész. Múltkor kaptak a Deichmannban játékot, most nem lesz ilyesmi. Egy zacskó kukit azért vettem, ami jó ötletnek is bizonyult, mert legalább nem mászkált el a boltokban sem, nem szóródós, így nyugodtan ehette bent is. Bár azért, hogy az eladók hallják, mindig nyomatékosan megkértem, hogy most tegye el, majd eszi tovább, ha kimentünk, persze nem tette el, én meg hagytam.. :))))
Bejártuk amit be lehetett a belvárosban. Két kínait a Centrum mellett, akkor a Centrumot, ami szintén félig kínai, majd egy harmadik kínait a Pelikán szálló tetején, majd egy nem kínait, a Ficánkát, majd újra a buszpályán a Deichmannt, hátha múlt hét óta jött már Livikére való cipő, de sajnos nem. :( Egyikben se találtunk semmit, vagy kicsi volt, vagy nagy, de inkább úgy általában még nem is nagyon volt olyan cipő, ami azért még nem csizma, de kicsit magasabb szárú, meleg, de nem bundás, hogy jó legyen addig, amíg nem kell a hócsizma. Így elmondhatjuk, hogy sétáltuk egy nagyot, de az amiért mentünk végül nem lett. :(
Mivel még múlt héten mondták, hogy a Szandai réten lévő Deichmannban van 26-os abból a cipőből, ami jó lett volna, utolsó mentsvárként délután oda is kimentünk. Persze oda már Mamával autóval, a két és fél órás gyalogolás után nem vállaltam volna be Livikével még egy hatalmas gyaloglást, a buszok fene tudja hogy járnak, de konkrétan oda nem is megy, bár régen létezett a Cora járat, de fogalmam sincs, hogy mióta a Cora Auchan lett, mi lett a busszal. (Azon a területen több üzlet van, Auchan, Media Markt, Praktiker, Obi, Family center, abba van többek között a Deichmann és a Müller is meg még pár üzlet. Csak az a baj, hogy a város szélén van, biciklivel is több, mint fél óra, bár én nem száguldozom..:D )
Tehát kocsiba be, Mama Levikével kint maradt, mi pedig Livikével bementünk, volt is szerencsére 26-os a kinézett cipőből, jó is lett, bár Mama szerint biztos, hogy nagy... Hát ha a 25-ös kicsi volt még Levikének is, akkor ennek jónak kell lennie. :) Végre ez a teher is lement a vállamról, no meg összesen kb 20.000 Ft. a kártyámról a múltkori két csizma, Levike cipője meg most Livike cipője miatt. :( Nade meg kell venni, nem tudok mit tenni.

Ahhoz képest, hogy délelőtt nagyot sétáltunk és szinte egész délután az udvaron voltak a gyerekek, este nagyon rosszak voltak, rohangáltak, Levike csatakosra izzadt, úgyhogy még hajat is kellett neki mosni. Este szerencsére 20:30-kor már aludtak. :)

Ma 10 óra körül kinéztem a börzére, ami a Kodály iskolában volt, nincs messze biciklivel sem. Sajnos nem találtam sok mindent, Livikének két nadrágot meg egy pulcsit sikerült vennem, de ezekből a két nadrág még hosszú. :( Levikének sajnos semmit nem találtam, ami miatt pityergett is egy sort, most vehetek Neki üzletben valami ruhát, hogy megnyugodjon....

Mivel egész éjjel esett az eső, minden csupa sár, még ki se nagyon lehet menni, mert úgysem maradnak meg a járdán... :(

Az oviban amúgy rendben volt minden a héten.

Most ennyi, megyek mert megint beindultak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)