2013. október 2., szerda

Helyzetjelentés

Itt vagyok, most még "csak" bő egy hét telt el, mióta utoljára írtam, próbálom gyorsan összefoglalni az elmúlt időszakot. :)
A múlt hét nagyon sűrű volt a gyerekeknek az oviban. Minden nap volt valami program, jól el is fáradtak a hét végére, mind a gyerekek, mind az óvónők. :)
Hétfőn hangversenyen voltak valamelyik általános iskolában, sajnos nem tudom melyikben, de nem is lényeg.. elsétáltak, meghallgatták, visszasétáltak, ebéd, alvás, játék.. :)
Kedden és szerdán a Zagyva partra mentek, növényeket, kis állatkákat tanulmányoztak, szaladgáltak, és volt ugye az a bizonyos gurulás is. :)
Szerdán volt papírgyűjtés is, de az kb annyi volt, hogy reggel vittük ami volt itthon, egy nagy kartondobozzal gyűlt most össze csak tavasz óta, nem egy utánfutónyi, mint akkor. :)
Csütörtökön voltak az állatsimogatóban, azt is nagyon élvezték, legalább most volt mesélnivalójuk, nem úgy, mint máskor. :)
Pénteken a szürettel zárult az események sora, hát ott Levikét nem igazán érdekelte a dolog lényege, tehát a szőlő préselés, must ivás, tavaly jobban lekötötte... Voltak különböző ügyességi feladatok, amikben "aranytallérokat" lehetett gyűjteni, majd beváltani pl zsákbamacskára, kinder tojásra (csoki nélkül!), vagy almára. :) Livike ügyesen gyűjtögetett, sikerült is egy pónifigurát "vennie", amit állítólag már korábban kinézett magának.. :) Nem tudom hogy találta meg, amikor nem is látott bele a ládába, de kitapogatta gyorsan, az biztos. :)) Ezen kívül még kinder tojást is vett kettőt, meg két almát is. Levike csak egy kindertojásra valót gyűjtött. Ő inkább rendetlenkedett a mászókán pár társával. :(( Azért az elején a körjátékot végigcsinálta Ő is.. :) A Lipem-lopom a szőlőt kezdetű dalocska volt, közben szaladgáltak kosarakkal, egy társuk meg utánuk bottal.. :))) Volt népdaléneklés is az óvónők részéről, egy anyuka citerázott kiséretként, jó volt. :))
Majdnem 18 óra volt, mire hazaértünk. :)

Hétvégén nem volt semmi extra, mármint nem mentünk sehova.
Hétfőtől már lazább az ovi, vagyis olyan, mint eddig, nyugi van, nem mennek mostanában semerre :)
A lassan egy hónapja húzódó enyhe megfázás hol erősebb, hol gyengébb.. de elmúlni egyelőre nem akar, félek, hogy csak rosszabb lesz. :( Minden este kapnak mézes fokhagymát, mostanában már citromlé is van benne, hogy ne legyen olyan tömény.. Nem szeretik, de muszáj megenni egy kicsit belőle, hátha hatásos lenne és nem lenne több bajuk!  Reggelente sima méz, néha egy-egy Dianás cukorka is befigyel :)) Egy darabtól még semmi bajuk nem lesz, nincs abban annyi alkohol, viszont jó a torokra, légutakra.. :))

Nagyon hideg lett, esténként muszáj fúteni, néha még nap közben is be kell kapcsolni a kazánt, főleg, hogy Mamáéknál általában minimum 1 fokkal hidegebb van, mint itt, tehát ha itt 20 fok van, ott csak 19, az meg ugye nem valami meleg...
Azt hiszem holnap már a téli kabátjukat fogjuk a gyerekekre adni, az overálnadrág még nem kell, de a kabát már igen. Ma felpróbáltuk Rájuk ami van, kabát van duplán is, kantáros overál csak 1, majd börzén nézünk tartalékot is, sapka van, kesztyű van, csizma meg elvileg van, csak épp nem találom.. :/ Majd Apát megkérdezem, hogy hova tette el, mert én úgy emlékszem, hogy tavasszal kivittam a garázsba és ott most nem találtam... Szóval fel kell majd próbálni, hogy jó-e még, ha nem, akkor venni kell nagyon gyorsan, mert "hála" a műanyag motoroknak az oviban, a cipőjük már nagyon ramaty állapotban van, no meg már hideg is lassan. :(

A rossz idővel bejött még egy "nemszeretem" dolog, mégpedig az, hogy a lakásban kell szárítani a mosott ruhákat, amik ugye a száradás folyamán párásítanak, és az nem jó. :( Ez az egyik hátránya, a másik az, hogy két nap, mire megszáradnak, a harmadik meg, hogy kerülgetni kell a szárítót, mivel a fürdőszobába nem férne el fregoli, mint Mamáéknál... ott senkit nem zavarna a ruha... :(

Na jólvan.. nem nagyon tudok most mit írni, majd ha lesz valami inkább jövök sűrűbben. (megpróbálok legalábbis...)
:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)