2013. október 15., kedd

Ovi foci :)

Hétfőn olvastam az oviban a faliújságon, hogy kedden - azaz ma - menni fognak a gyerekek a Sportcsarnokba focizni. Erre vinni kell a következőket: tornazsák, póló, nadrág, tornacipő, fél literes csavaros üvegben innivaló. Nem ártott volna mondjuk még múlt héten ezt kiírni, de végül csak megoldottuk, tornacipő híján minden volt/lett. :) A gyerekek már említették, hogy majd "lesz" foci, kellenek majd ezek a dolgok, de azt nem mondták, hogy mikor, és mivel pénteken Mama hozta el a gyerekeket, így az is lehet, hogy már akkor ki volt írva, csak ugye Ő nem tudta, hogy érdemes minden nap, akár reggel és délután is ránézni a faliújságra... Egyébként szombaton amikor Livikével cipőt nézni voltunk abban a sok üzletben, mindegyikben néztem a torncipőket is, mivel "majd" úgyis kell, hátha lenne akár most is, de nem volt. Tehát akkor se lett volna mára, ha tudom. Na a lényeg, hogy tornazsák se volt még, régebben láttam a centrumban, de közben eszembe jutott, hogy egyrészt, mi van, ha már nincsen, másrészt az, hogy annakidején amikor az ovis zsákokat meg az ágyneműhuzatokat varrattuk, akkor a zsákok anyagából maradt ki annyi, ami most pont jól jött, akkor is volt már róla szó, hogy majd ha szükség lesz rá akkor megvarrja tornazsáknak Zsuzsi néni. Így gyorsan fel is hívtam hétfőn ahogy hazaértünk az oviból reggel, szerencsére el is vállalta SOS-ben, mentem, meg is vártam míg megvarrja a két zsákot, így ez szerencsére megoldódott.
Tornaruhát és innivalót természetesen simán össze tudtam készíteni, tornacipőnek pedig elvitték a benti váltócipőjüket...

Kedd reggelre esős időnk lett, szerencsére amikor indultak a busszal már elállt... utána sem volt már rossz idő, bár fedett helyen voltak, de legalább addig sem áztak és fáztak amíg mentek meg jöttek. :)
Nagyon élvezték, tetszett Nekik, bár konkrétabbat nem igazán árultak el, hogy volt-e több ovi is, - bár gondolom, hogy nem csak az itteni két csoport ment. (a kicsoportosokat még nem viszik külsős helyszínre úgy tudom) - viszont tanultak szurkolós tapsot is, ütemre. :) Mindketten estek is egyet-egyet, de nem nagyot, ez belefér.. :))

Most gőzerővel készülnek a Haloween-re, bár nem október végére tették, hanem most csütörtökre (17-e) és elég furán csak "Tök nap"-ként szerepel a kiírás, de lesz sütőtök evés - amihez az alapanyagot vinni kell-, tök faragás a faragott lámpások szépségversenye, meg még ki tudja mi... :)))

Egyébként nem igazán van más, amit leírhatnék... A biciklizéssel kapcsolatban annyit, hogy Levike már mondhatni teljes biztonsággal kezeli a biciklijét, az utcára még nem merészkedtünk ki, ahhoz kell Apa vagy Papa is, egyedül félek, hogy elesik vagy nem áll meg és elüti az autó, ilyesmi, de idebent már nagyon profi, és aki ilyen egyenesnek egyáltalán nem mondható terepen is tud menni, annak a sima út nem okozhat nagy gondot.. :))
Livike is kezd már próbálkozni, egyelőre még csak lábbal hajtja úgy, hogy ül a biciklin, de azt legalább már magától és nem noszogtásra csinálja. Tegnap próbáltam tolni, mármint tartani, hogy hajtsa, de még én is majdnem elestem Vele, annyira nem tartotta az egyensúlyt... na majd belejön biztos, ha most nem, majd tavasszal. Levike annyira tanítaná, folyton mondogatja, hogy hogy kell csinálni, meg hogy kontrázzon.. :) Na ja, szegénykém még hajtani se tudja, hova kontrázna még?:D Levi csak megy utána és be nem áll a szája, Livike persze nem meri hajtani, azóta még az oviban sem volt lehetősége a kisebb biciklin gyakorolni.

Egy éjjel meg a mai nap alatt lehullott egy csomó levél a nagy diófáról, ami persze a gyerekekek nagyon tetszett, egy a baj, hogy csurom víz, így nem mehettek bele, pedig imádnak "levelezni". :(
Ma vagy háromszor összesöpörtem nagy kupacba, de fél óra múlva meg sem látszott, hullott újabb adag... Jó lenne, ha nem esne már az eső és zsákba lehetne szedni. Mondjuk Apa lehet, hogy így is fel fogja szedni, én nem akartam nyakg vizes és saras lenni.. :) 

Na jól van, be is fejezem, úgysem tudok mást írni. Jövök amikor tudok és van is valami, ha nincs akkor csak jelentkezésre. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)