2015. július 14., kedd

Vasárnap este óta történtek..

Ahogy azt ígértem, ha lesz időm és valami amit írjak is, (bár azt én mindig tudok) , akkor jövök!
Sok minden nem történt, ami volt az sem annyira érdekes.
Vasárnap este a szokásos mese nézés, majd 09:00-óra körül átkapcsolják a Tv-t a Muzsika adóra és 5-perc általában és alszanak!
Én nem tiltom, hogy ne nézzék azt a mesét amit néznek a Carton Network adón, ami kicsit nagyobb gyerekeknek szól, de a Minimaxon attól sokszor csúnyább mesék vannak. Beleálmosodnak és azután nem kínlódnak, hanem elalszanak maguktól.
Vasárnap éjszaka, hétfőre virradóra nem volt annyira veszélyes a helyzet mint vasárnap reggelre.
Fent voltak párszor, de mindig visszatudtam aludni.Kezdem már lassan megszokni ezeket a felkiabálásokat és nyüzsiket, és kicsit jobban viselem. Vagy csak egyre fáradtabb vagyok és jobbakat alszom! :)
Reggel ébredés után, 06:30-volt a Levié, Livike utána 5-10 perccel. Levi addig a telefonommal játszott, hogy ne zavarjon senkit. Kivételesen Papa is aludt még..! Fáj a feje napok óta, és eléggé nyomott, bágyadt! :( Nem tudom, hogy mi ez nála, nagyon ritkán fáj a feje, így meg még soha nem is fájt neki, ahogy mondja.
Miután Livike is felébredt, ugrottak ki az ágyból és mentünk át hozzájuk öltözködni, mert minden ilyesmit ott csinálunk. Ott fürdenek, ott van minden ruházatuk, semmit nem hordunk át.
Rendbe is szedték magukat semmi perc alatt és jöttek vissza hozzánk reggelizni.Kakaó+babapiskóta.
Most erre szoktak rá, mert Papa évek óta teával eszi a babapiskótát és ők is kérnek ilyenkor, csak nekik kakaót adok. Elindultak az Oviba, Papa vitte őket. Minden rendben zajlott és olyan csendben, hogy azt sem tudtam, hogy léteznek! :) Nagyon jó gyerekek továbbra is, ami meg néha van, azt meg sem említem... :)
Hétfő délután együtt mentünk értük, mert menni kellett vásárolni az Interspárba és az Oviból egyenesen odamentünk. Nagyon ügyesek voltak, vették ki a bevásárló kocsit a helyéről és tolták be együtt. :)
Megvettük amit kellett, semmit nem követeltek, tolták szépen a kocsit a pénztárhoz.
Megérkeztünk haza, kipakoltunk, majd kimentek még játszani.
Vacsora, majd mentek fürdeni.
No, itt azért nem volt egészen problémamentes a dolog! Lívia lement jóval előbb, hogy mossa a kádat, és engedi a vizet, majd fürdik. Én mosogattam vacsora után, pakolásztam, majd gondoltam, hogy már készen lehet, mondtam a Levinek, hogy menjen Ő is, és fürödjön. Nagyon nem akart most menni, hogy gyere Te is alapon várakozott még kicsit. Mondtam, hogy addig megágyazok, szaladjon gyorsan, hogy megint csak csupa jókat tudjak írni ha lesz majd időm. Erre ment is szó nélkül.
Eltelt már egy fél óra és a két gyerek még sehol, kimentem hát és megnéztem, hogy mi is folyik odalent. Gondoltam, hogy valami rendetlenség lesz már, túl sokat voltak már jók.. :) Ahogy nyitottam az ajtót, már mondja a Levi a fürdőkádból a Livinek aki szintén a kádban volt még, hogy, ajjaj, ezért most kapunk..! :) Nagyon nehezen tudtam magam visszafogni, hogy ne nevessek, de erőt vettem magamon és elővettem a szigorú arcomat! :) Csak nálunk szoktak együtt fürdeni, náluk csak kicsi korukban volt így, akkor még fértek a kádban. A lényeg, hogy Levi ment fürdeni és a Livike még nem volt készen, és nem jött ki a kádból hiába kérte a Levi, így belement Ő is, hogy akkor majd kijön a Livi. De, nem! :) Elkezdték egymást pancsolni, fröcskölni, meg fürdetni egymást! Hajmosás vasárnap volt, és tegnap is... :) Megmosták egymást haját, hogy biztosan leizzadtak és legyen jó illatú...! Nagyon nehezemre esett bármit is mondani, így csak annyit mondtam, hogy három, amit nagyon jól tudnak, hogy mit jelent. (Azonnal ugrás és tenni a dolgát.) Mind a kettő gyorsan lemosta magáról a habot, hajukat letusolták és ugrottak ki a kádból. Kértek engem, hogy töröljem meg a hajukat és én persze ezt nem hallottam, mert nem akartam, csak ültem a széken és vártam, hogy mit is fognak majd csinálni. Megoldották  a problémát, ami egyáltalán nem volt probléma.:) Megtörölték egymás haját, elővették a hajszárítót, ami még nem volt kihúzva a konnektorból, így tudták használni és megszárították egymásnak. Gyorsan pizsire öltöztek és orrszívás, majd irány hozzánk. Én még feltöröltem utánuk, mert az elmaradt, pedig nagyon ügyeltek a rucikra, törölközőre, hogy minden a helyén legyen..csak ez elkerülte a figyelmüket.
Kb. 5 percet voltam még lent, kikészítettem a kedd reggeli ruháikat az Ovira és jöttem be. Gondoltam, hogy itt is rendetlenkednek, de nagyon meglepődtem a látványtól! Mind a két gyerek fekszik az ágyban, a Tv kapcsoló az én párnámra van téve és nincs bekapcsolva a Tv. Kértek, hogy húzzam le a redőnyt, és Ők kitalálták a büntetésüket, ami nekem eszembe sem volt, hogy mese nézés nélkül alszanak el és most ne legyek bent. Ez nagyon meglepett és legszívesebben mind a kettőt megzabáltam volna, annyira édesek voltak és bűnbánóan néztek, hogy alig tudtam magam visszafogni. Megcsináltam amit kértek és kb. 10 perc sem volt és aludtak. Levi kicsit forgolódott, Ő nem szokott egyedül elaludni sajnos, de végül csak elaludt.:)  Livi képes 2 perc alatt is elaludni .
Éjszaka aludtak, néha fel-fel kiabáltak, Levi a szokásos forgolódásával aludt, és sokat bújt mellém, majd másik pillanatban már az ágy másik végében volt. Nagyon nem zavartak most, aludtam, kb. 1-órát ha összesen fent voltam.
Reggel a telefonom 06:30-kor megszólalt, csengő hangom ébredésre, Republictól a Jó reggelt kívánok, de meg sem mozdult egyik sem. :) Aludtak mélyen, majd nem nyomtam le a telefonom, hagytam, hogy végig jelezzen és 5 perc múlva újból szól. Úgy is volt, és akkor már a Livike felébredt és rá pár percre a Levi is. Szokásos gyors elkészülés otthon, majd reggeli nálunk.
Ma én vittem őket Oviba, mert mentem a kisboltba is, hogy hozzak valami reggelit magamnak.
Kaptak egyik Ovis társuktól szülinapi zsúrra meghívót, ami július 25-re szól, 15:00-órára.
Martin nevű kisfiú az egyik játszóházba hívta meg Őket és az egész Ovis társait. Gondolom, hogy amolyan búcsú "buli" is egyben az Ovis társaktól. Livike nagyon örült neki, puszilgatta a Martint, Levi pedig férfias mozdulattal, kezet fogott a kis legénnyel. :) Megköszönték a meghívást és mondta a Livike, hogy Anya biztosan elfog vinni bennünket! :) Vagy Mama, mondta a Levi..de gyorsan ki kellett ábrándítanom, mert nekünk ekkor programunk van. Közel van a játszóház, eltudnak menni ügyesen.
Így ezzel a meghívóval a Levi el is felejtette, hogy én vittem őket, így nem volt hiszti, hogy hazajön velem. Eddig azért nem mertem én vinni, mert tőlem nehezen szakad el. Most ez is megtörtént, hogy simán ott tudtam hagyni! :)

Egyelőre ennyi volt, még max. egyszer-kétszer tudok írni, ha lesz mit és azután már a Lányom írogat.

További szép napot kívánok minden kedves olvasónak!

Üdvözlettel: Edit Mama.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)