2015. július 4., szombat

Ovis ballagás - ...és egyéb események röviden. :)

Megint eltelt két hónap mióta utoljára írtam. Az a baj, hogy laptopom vagy gépem még mindig nincs, ezen a kicsin ami van, meg alig lehet írni. Valamivel gyorsabb azért, mint telefonról. Ha bent vagyok Mamáéknál, akkor meg nincs idő blogot írni. Tudom, ne keressek kifogásokat, írjak... már ha van még egyáltalán valaki aki olvassa. :D
Szóval... megyek időrendben naptár szerint, a címbe csak azért írtam a ballagást elsőnek, mert mégiscsak egy mérföldkő a gyerekek életében.

Legutóbb az Anyák napjánál tartottam. Most sem volt ovis műsor. Volt betanult vers itthon mondása, ami szép szivecskés papírra lett leírva - puskázásra, ha elfelejtenék - és egy kis plüss-szerű drótból hajtogatott virág. :) Ügyesek voltak! :)

Május 6-án volt Papa (Apukám) 60. éves! :) Mivel akkor Ők épp Olaszországban voltak három napos szakmai eseményen (ebből 1-1 nap buszos utazás volt), így 9-én, szombaton ünnepeltük meg. Egyébként is hétvégén szoktuk tartani a születés- és névnapokat akkor is, ha hétközben van eredetileg. Itt voltak a Dédi Mamák, ebédeltünk, tortáztunk, a szokásos dolgok voltak. :)

Közben zajlott az ovis ballagás szervezése. Idén először rábízták néhány szülőre az egészet. Torta, díszítés, tarisznyák és belevalók, óvónőknek, dadusoknak közös ajándék, stb... Mivel vegyes csoport lett a rendszer így a harmadik évre, minden csoportból voltak ballagók, volt ahonnan 6-an,de volt ahonnan 9-en ballagtak. Emiatt (is) minden költséget mi, szülők álltunk. Nem ám csoportpénzből, mint eddig csinálták! Na mindegy is már, elmúlt.
Majd mindjárt írom milyen volt, csak közben volt más is. :)

A Gyermeknapi városi dolgokat kihagytuk, itthon persze kaptak apróságokat... Jahh... olyan régen kérték már reklám alapján azt a bizonyos kézzel megfogható buborékfújót! Mármint a buborékot lehet megfogni, a fújót a hagyományos esetében is meg lehet... :D Na, gondoltam veszek Nekik. Neten rendeltem, mert annyi időm nem volt, hogy bemenjek a Régió játékboltba, amúgy ott nem is lett volna, ahogy néztem az oldalukon.... Örültek is nagyon a gyerekek! Azzal nem számoltunk, hogy miután mégis szétmennek a buborékok, a helye az olyan lesz kb mint a .... hogyismondjam, orrváladék más szóval. :D A járda olyan lett, mintha egy csomó csiga nyoma lett volna rajta, csak nem vékony csíkban, hanem foltokban. :) Azért még napokig elvoltak vele, persze mára már feledésbe merültek a kis színes tégelyek. :((

Május 31-hez köthető még egy esemény, mégpedig Levike életében fontos: kiesett az első tejfoga, a jobb alsó 1-es! :) Gyorsan lefényképeztem csak úgy egy papírtörlőn, gondoltam majd csinálok még jobb képet is bent a barna ablakpárkányon, ahogy Livike fogainál is csináltam, erre eltűnt a fog! Biztos leesett, és mivel nem lett meg, csak arra tudtunk gondolni, hogy a Berci ehette meg. :( Előtte épp ebédeltünk, dobáltuk le neki a csontot, miegymást, gondolom azt hitte az is kaja.. :((( Így mégis az az egy kép maradt meg az utókornak, egyelőre facebookon van, de majd EGYSZER  ide is felkerül minden kép!

Június 4. csütörtök. Ovis évzáró és gyermeknap volt ezen a napon. Volt táncos-éneklős műsor népviseleti ruhába öltözve, nagyon ügyesek voltak a gyerekek! :) Légvár, egyéb udvari játékok, büfé, stb... Nem maradtunk túl sokáig, mert Judit (a fodrász) csak úgy tudta elvállalni a gyerekeket, ha 17 óra körül megyünk. A ballagásra mindenképp szerettem volna, ha Levikének levágják a haját. Végül Livikének is le lett vágva áll alattig érőre és lett frufruja is. Ha lehet, még nehezebb vele bánni, mint eddig... csúszik szét, itt-ott nem ér bele a gumiba, stb... de legalább a vége már nincs meg, ami már el volt töredezve és nagyon gubancolódott. :)

Június 5. péntek. Eljött a nap, elballagtak a gyerekek az oviból. Hivatalosan itt vége.... Persze még július 17-ig továbbra is járnak, bár az iskolai szünet beköszöntével jelentősen csökkent az oviba járó gyerekek létszáma. Volt műsor, versek, búcsúzók, részleteiben már hallottam, mert itthon is gyakoroltatni kellett, de egyben volt az igazi. :) A plüss figurás virág most a "menő", így azt kaptak... :) Tőlünk száraz virággal készültet kaptak, delfin és kutyus volt egyikben és másikban, Mamáéktól olyat, amiben szív alakú lufi volt és élő virág. :)

Június 12-13-14-én volt a Veterános Túra, ami most csak a tagoknak és családtagjaiknak lett megrendezve, nem jöttek most idegenek az ország minden tájáról. Az indulás napján kb fél órával azelőtt, hogy indulni kellett, Papa kitalálta, hogy  vigyék el a gyerekeket is. Ez eddig nem is baj, leszámítva, hogy azért egy három napos távollétre készülni kell, ruhák, stb.. épp akkor teregettem ki a mosott ruhákat, benne persze a "normálisabb" ruháikkal... ami nem száradt meg, azt elvitték úgy, és majd megszáradt. :) Persze nem kellett minden, de direkt pakoltam 1-2 pólóval, rövidgatyával többet, mint ami kellett, sose lehet tudni alapon. :)
Tiszafüred volt a cél, előtte még megálltak több helyen, másnap mentek tovább Poroszlóra meg én már nem tudom hova... Ökocentrum, csónakázás, strandolás, stb... szóval tartalmasan telt a hétvége. :)
Nekem kb annyira, hogy amit lehetett kimostam... ágyneműhuzatokat, törölközőket, kiszellőztettem az ágyneműket, takarítottam, stb...

Június 17-én Papa javaslatára elkezdtünk járni úszásoktatásra. Mármint a gyerekek tanulnak. Most voltak ötödjére, bár minden hétköznap van oktatás, nekünk mégis kimaradt két hét, mert a hideg, rossz időben nem akartunk menni, valamint volt olyan nap, amikor Papa nem ért rá elvinni bennünket.... Mivel két külön nemű gyermekről van szó, így ketten kell mennünk, Papa megy Levivel a férfi oldalra (öltöző), Livikével pedig én megyek a a női részre. Eleinte betettem szekrénybe a cuccot, de már nem teszem, mert mióta meleg van nem viszünk köntöst, és még a kocsiban átveszik a papucsot, kevesebb a holmi. :)) Amúgy elég fura nekem ez a beléptető rendszer...Régen volt egy forgóajtó, mentél aztán jólvan... Most meg eleve két irányba lehet bemenni, bent az öltözőben vannak szekrények, ha mégis betesszük a cuccot, akkor meg kell jegyezni a szekrény számát, visszafelé azt kell bemondani a "néninek", Ő kinyitja és ennyi. Ebben a részlegben vannak a zuhanyzók, WC-k, öltöző fülkék, de lehet a szekrények közötti padokon is öltözni. Van 5-6 db hajszárító, amit csak maximum fokozaton lehet használni, mert amúgy alig fúj, így viszont forró... mégis alig szárad a Lány haja, valószínűleg a sok párától ami bent van... Nem is ezt akartam mondani a beléptetéssel kapcsolatban... A pénztárnál kérjük ugyebár a jegyeket. (ki hitte volna!:D) nade... van a gyerekeknek úszásoktatás/táborozás..stb-re jegy,ez 620 Ft. Ezzel persze nem mehet, csak a tanmedencébe. Ez olyan, mint a nagy hidegvizes úszómedence, csak kisebb, nem olyan mély (felnőtteknek derékig ér) és 28 fokos, ha jól láttam kiírva. Van nekünk kisérőknek egy 200 Ft-os jegy, amivel kb annyit lehet csinálni, amit jelent. Látogatni, gyereket kisérni. Nem fürdeni. Mégis sok anyuka, nagymama aki kiséri az úszni tanuló gyermekét simán benne van a medencében... Na jó, van aki megveszi a teljes árú belépőt, mert hallottam, hogy beszélték, de szerintem van, aki simán használja az egész strandot a látogatói jegyével. :) Nincs karszalag, nincs semmi megkülönböztetés, egyedül a jegy van, amit ugye általában eltesz az ember, nem hordja magával. Most, hogy ilyen nagyon meleg idők vannak, rajtam volt ugyan a fürdőruha felső, de még a pólót sem mertem levenni... bevizeztem karom-lábam a tusnál és kész.. pedig milyen jó lenne belemenni..:))))
Na de hogy azt is írjam már, hogy haladnak....! Ügyesek, egyre jobban megy, most a rövid távú siklásnál tartanak, nem nagyon haladnak, mert 10-12 gyerek is van Tibi bácsinál egy időben.... majd úgy 17 óra felé, amikor kevesebben vannak, akkor van több ideje... Eddig még minden alkalommal volt olyan gyerek, aki új volt tehát kezdték a 3 mp-re víz alá bukás, stb... gyakorlását, amikor javarészt rá figyel az oktató, a többieknek csak kiadja, hogy éppen mit csináljon. A mieinknek általában deszkával lábtempózás van kiadva. :)) Elvileg 15 alkalom alatt meg szeretné tudni tanítani Őket Tibi bácsi, na majd meglátjuk.. ! :)

Június 24-én voltunk utoljára logopédusnál a nyári szünet előtt, következőleg majd augusztus végén kell menni, Levikének hiányzik még az "r" eredeti formája, az ajakperdítéses már megy, de az nem az igazi... Livikének már minden oké, ha odafigyel.. Most már csak a nyávogásról kellene leszoknia, de az nem logopédiai feladat.)

A következő dolog nem a gyerekekről szól, dehát a család ügye, úgyhogy írom... június 25-én Pistinek olyan szinten becsípődött a dereka, hogy fel sem tudott kelni az ágyból, ez csütörtök volt, akkor még nagyon nagy kínok között felkelt, bement dolgozni, nem tudott a váltó társa bemenni helyette... na ezt a napot nem kellett volna így csinálni, akkor talán megússza a következő 4 nap fix fekvést! Pénteken már egyáltalán nem tudott felkelni, az ágyban úgyahogy mozgott, de a terhelést nem bírta... Vasárnap este Mama szólt a csontkovácsnak, aki a gyerekek fülét és Papa derekát is szokta kezelni, hogy ha tud jöjjön el... Én nem akartam hétvégén hívni, de ha jött, hát annál jobb! Nagyon nagy kínlódással, de kiszedte a becsípődést, még Ő is beleizzadt! Felkelni még hétfőn sem tudott Pisti, így megint következett egy kezelés, kedden már végre sikerült kis időkre felállni, járkálni, de a harmadik kezelésre autóval mentek el Papával. Ha már ott volt, Őt is megkezelte. :) Hát... én komolyan féltem, hogy kórház és műtét lesz a dolog vége, de szerencsére nem kellett ilyesmi. Először amíg még nem jött ki vasárnap, tettünk a derekára mézet és káposzta levelet, majd betekertük folpack-kal körbe, mikor levettük eltűnt a méz... :))) (telefonon javasolta, hogy addig is legyen valami rajta)
Később a kezelések után Fekete Nadálytő krémmel kellett bekenni a kérdéses területet és úgy betekerni fóliával, ezt reggel-este még most is csináljuk, plusz innia kell Vese Meridián teát, merthogy vesehomokja is van, ami a csontkovács szerint szinte mindenkinek van, mert senki nem iszik annyi folyadékot, amennyi szükséges a vesének....
Kicsit húzós volt ez a pár nap, ennivaló, innivaló, minden legyen bent, mosdatás, stb... Ja és a gyerekek is itt voltak persze délutántól.... :) Bár csak fürdésre jönnek be mostanában, de akkor is....

Jajj, el ne felejtsem már!
Július 1. szerda: Levikének kiesett a második tejfoga, a bal alsó 1-es! Ez a fogacska meg van, persze a Fogtündér elvitte... :)) (a Fogtündért is elvihetné már valaki..:D Továbbra sem tetszik ez a szokás...)

Nna... lassan utolérem magam...
Ja, még egy fontos csqládi ügy van, ami Mamát (Anyukámat) érinti, ez pedig az, hogy bekerült a válogatott keretbe, magyarul augusztus 20-án utazhat Argentínába, a XX. Szervátültetettek Világjátékára! :)) Nehezen, de csak sikerült! Nagyon kevés sportoló mehet idén, nincs pénz... :( Naja..erre nincs:((( Reméljük sikerül hozni a két éve Dél-Afrikában elért eredményeket, de természetesen, ha rosszabbul sikerül akkor is nagyon büszkék leszünk Rá! :))

Ha minden jól megy, jövő hét csütörtöktől megyünk nyaralni.:) Most csak sátras, Tisza-partos, "kietlenes" pár napra futja.... csak legalább jó idő lenne, de sajnos pont akkorra jósólnak változást, hát ha esős és viharos idő lesz, nem tudom hogy bírom...minden sátrazásnál ettől féltem, meg is úsztuk eddig, egyszer volt csak eső, bár akkor egész éjjel és másnap végig... Na majd meglátjuk milyen lesz.
Remélem Mama jön helyzetjelenteni, ha mást nem, a blogot mindig megnézem telefonról. :))

Azt hiszem mára ennyi, ha mindig írtam volna időben, legalább 10 bejegyzésem lenne... :) Most van egy, de az jó hosszúúúúúúúú, de ha már itt tart az olvasó, akkor megnyugodhat, befejeztem! :)

1 megjegyzés:

  1. The Poker Room at Mohegan Sun - Oklahoma Casino News
    When 무료 슬롯 머신 you 식보 step into 토토 랜드 같은 a room 포커 스트레이트 that features 60 table games, there's probably a good chance you'll see the action being played with the same high-end 더킹 바카라 poker dealer as in

    VálaszTörlés

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)