2013. március 28., csütörtök

Hóember, porszívó és egyebek.. :)

A gyerekeknek a tegnapi nap újdonságot hozott, pontosabban azt, hogy idén először építettek hóembert. :) Hógolyózás már volt, de más nem.. Most eljött az ideje, meg is csinálták Apával, sajnos erről kép nem készült, csak arról, amikor már készen volt a "mű" és lehetett előtte pózolni. :) Persze volt ott fetrengés meg minden, szépen beállás is, ami mondjuk Mamának nem jött össze, mert ahogy oda állt, a gyerekek egyből elrántották, így kicsit megfürdött a hóban Mama. :)) Levike nagyon segítőkész volt, Livike csak nevetett, pedig ketten biztos könnyebben fel tudták volna segíteni Mamát.. :)
Sajnos a nap folyamn olvadni kezdett a hó, délutánra már féloldalas lett a hóemberünk, kiestek a szemei meg az orra is, ma reggelre pedig totál elfeküdt... :( A gyerekek nap közben többször percekig álltak az ablakban és nézték, sajnálkoztak, ahogy megy tönkre. Nade bánom is én, nem kell már ide hó, jöjjön inkább a tavasz, a jó idő! :) Majd lesz hóember jövőre, amikor itt lesz az ideje naptár szerint is! Remélem...

Egyébként megvagyunk, jól vagyunk, pár orrszívás, néhány köhintés és kb ennyi a betegség is szerencsére.
Rosszaság, ellenkezés, könyörögtetés megy ezerrel, tegnap pl teljesen fura volt, hogy amikor szóltam, hogy jöjjenek orrot szívni, egy szóra jött mind a kettő. :))) Persze ezt nem ismételték meg utána, visszatért minden a régi kerékvágásba. :))
Gyurma, kirakó, építő, rajzolás, ezekkel elvannak kis ideig... A laptopom kihasználtsága 90%-os, most is pihenhetne, erre én nyüstölöm... :)))

A porszívóm megadta magát. :(( Pontosabban ez Mamáé, vagyis úgy lett az enyém, hogy Ő annak idején vett magának újat, hogy ezt ide tudja adni. (mint sok minden mással is, így csináljuk, ha már mi nem tudunk újat venni, megkapjuk a használtat, ami még persze tökéletes, és nekem nagyon is jól van ez így.... szóval nem panasz, csak megjegyeztem a menetét.. ) Elég régen forrósodik a motor, a teljesítmény szabályozó gombját eltörték a gyerekek, vagy nem tudom mi lett vele, de egyszercsak nem lehetett állítani..., úgyhogy azóta olyan háromnegyedes állásban volt, hogy porszívózni is lehessen vele, de ne is menjen ezerrel az orrszívás miatt. Namost.. mivel hónapok óta napi szinten többször szívunk orrot, tuti nem használt Neki.. meg mondhatjuk ezt évek óta időszaknak is, tehát mióta nálunk van a gép, mindig volt orrszívás vele.
Már tegnap délután kezdett fura hangokat kiadni magából, bekapcsoláskor meg leálláskor kb mint a repülők hajtóműve, úgy visított, ma pedig a harmadik vagy negyedik alkalommal, hogy szívattam az orrukat, egyszercsak valami félelmetes krákogó hangot adott és kezdett büdös lenni, na mondom kikapcs, mert ennek annyi. A Mamáé nemrég ugyanígy járt, kiderült, hogy csapágyas lett a motor. Gyorsan kiszellőztettem, szétszedtem a porszívót, hadd hűljön ki, bíztam a csodában, hogy utána majd jó lesz, de nem. Pedig egyszer már volt vele olyan, hogy túlmelegedett, büdös volt, de akkor nem adott csúnya hangot, ahogy kihűlt jó lett.
Azt hiszem a családban - most úgy értem Mamáékkal együtt, tehát mióta én emlékszem - a vasalók után a porszívó viszi a díjat a "legtöbbet vásárolt háztartási eszközök" versenyében.
Én azért sajnálom. Nekem minden a szívemhez nő, ami évekig megvan és kiszolgál. Vigyázok rá... Nem csak sima tárgy, hogy ha elromlik kidobom, ha megunom lecserélem. A telefonokkal is mindig úgy vagyok, hogy OK, van új, de azért sajnálom kicsit a régit, a megszokottat. Hülyeség, tudom. :)
Szóval délután ha Papa hazajön vidékről akkor valószínűleg nyakunkba vesszük a várost és keresünk valami olcsó de jó gépet.. - van ilyen egyáltalán? -, amivel tudok normálisan porszívózni, de ha egy-két év műlva kipurcan a sok orrszívástól akkor se legyen az, hogy na, oda van a méregdrága porszívóm. :(
Bízom abban is, hogy ahogy nőnek a gyerekek és megtanulják jól kifújni az orrukat, majd nem kell annyit szívatni, de azért gondolom ez még nem most lesz. Hiába ügyesen fújják, mégis rengeteg kijön még a szívóval. Nem tudom írtam-e már, hogy egy időben nagyon büdös volt a porszívó, mire jó sokára rájöttünk, hogy azért, mert a csőbe bele megy az orrszívóból a trutyi, megrakodik, majd rámegy a por, stb.. na ettől lesz büdös. Ki lett takarítva, azóta úgy használom az orrszívót, hogy a porszívó csöve meg az orrszívó csöve közé teszek egy két rétegbe hajtott textil pelenka darabot, és bizony max két szívást bír, már rajta a trutyi, ami ugye ha nincs pelenka, megy a csőbe! Fene gondolná, hogy odáig lemegy.. de lemegy. Nah.. ezt csak azért írtam, hátha valakinek hasznos infó lesz mert pl hasonlóan járt már mint mi.

Azt hiszem ennyi most, még a képeket belinkelem és megyek, mert Livike felkelt, ha jól hallom Levike is, úgysem írkálhatok már itt tovább. :)

Ime a képek albumban, szokott módon, most feliratok nélkül, az album leírásnál van pár sor, de azt ide is leírtam magyarázatként még az elején. :)
Tavaszi hóemberes képek (2013. március 27.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)