2012. december 28., péntek

Karácsony

24-én végül a nagy főzőcskéből annyi lett, hogy sütöttünk mákos bejglit, fasírtot, valamint Apa-féle töltött káposztát, mert Ő azt szereti, ami gerslivel van és nem rizzsel, meg savanyúkáposztából van a haraszt is, szóval másképp csinálja, mint Mama. Mama főzött tárkonyos ragulevest, de azt másnap ettük, estére hurka-kolbász volt és sült kacsa zöldségkörettel. :) Az előző napokban csináltam kókuszos keksztekercset és mézeskalácsot is, érdekes volt a gyerekek közreműködésével tevékenykeni, mert én nagyon nem szeretem, hogy ha hátráltatnak az amúgy is lassú menetben, ahogy én a konyhában tevékenykedni tudok. :( Valahogy azért csak készen lett. :) Szerencsére a hétfői dolgokat már Apa csinálta, akkor nem dolgozott. :)

A gyerekek egész nap várták, hogy mikor jön már a Jézuska, délután amíg aludtak feldíszítettük a kis fánkat, de az igazi, a naaaagy, az Mamáéknál volt! :)
18 óra körül mentünk át, de már egy órával előtte készen voltak, minden percben mentek volna, csak még várni kellett, hogy kész legyen a vacsora. :)

Először ettünk, majd következett az ajándékozás. Sajnos az elejéről nem készültek képek, mert Papa videózott, így a Mamáék Jézuskája nem lett képekben megörökítve. :( Azért megpróbálom leírni azt a sok mindent amit kaptunk úgy összességében. :))

A gyerekek Mamáéktól közösen kaptak egy fa építő készletet, Livike egy nagy, hercegnőnek öltözött babát, ami majdnem akkora, mint Ő, Levike egy rendőrségi szettet, van benne helikopter, autó, rendőrségi épület, meg kis táblák, hogy pl útlezárás, sorompó, stb.. :)) Kaptak még egy-egy plüsst, nagy Mickey és Minney egér figurákat is. :)
Tőlünk egy-egy konyhai szettet, van benne habverő is, amiatt kellett kettő, mert úgyis összevesztek volna rajta. Mérleg, kancsó, ilyenek vannak még benne. Egy-egy orvosi táska, hogy ne az orrszívóval játsszanak már mindig, az a sztetoszkóp..:D Egy-egy köntöst is kaptak, kék és rózsaszín:) Kistükör, kisautó... na és Apa ötlete és beszerzéseként egy-egy nagy dömpert. Nem igazán lakásba és télre való játék, mérgelődök is eleget miatta, mert mindennek nekitolják, dehát nem lehetett lebeszélni róla. :( Mert hogy abba bele tudnak ülni, pakolni, stb. Értem én, de akkor sem bentre való. :(
Azt hiszem meg van minden... :)

A képeken nincs rajta az sem, hogy én megkaptam Mamáéktól a hőn áhított meleglevegős hajformázó készletet, ami a drágább kategória, néztem én neten és üzletben is, de nem vettem meg... Ők pedig igen, köszönöm szépen! És a sok minden mást, a gyerekek ajándékait is és mindent! :)) Sajnos mi sosem fogjuk tudni viszonozni a sok jóságot és amit kapunk..... :(

20 óra körül jöttünk ki, 22 után fürödtünk... addig nem lehetett rávenni Őket, de Levike pl éjfél előtt aludt el, annyira fel volt pörögve.. :)

25-én közösen ebédeltünk Mamáéknál, majd Ők elmentek Földvárra, hogy hazavigyék a Dédi Mamát és a temetőbe is kimentek a Dédi Papa sírjához....

26-án 8 óra körül Mama kivételével - mert nem férünk az autóban:( - elindultunk Miskolcra, hogy meglátogassuk végre a másik Mamát is, ott volt az egész család, Érdekes volt, hogy elfértünk 11-en a két szobás panelban.. :D Szóval ott volt Apa húga és családja, három gyerkőc van, akik már nem is kicsik, kész felnőtt mindegyikük szinte.. ! :))) Két éve voltunk így fent utoljára, tavaly nem sikerült és nyáron sem, volt ám öröm, hogy végre láthatták a gyerekeket. :) Két órás az út autóval. Odafelé Livike folyton a Shrek-et idézte bennem, mert kérdezgette, hogy ott vagyunk-e már, de kb 10 percenként indulástól kezdve.. :D
Jól bírták az utat, egyszer álltunk meg egy benzinkútnál, hogy pisiljenek, de egyiknek sem kellett... na mindegy. :) A benzinkutas shopok ugye nem az olcsóságukról híresek, rögtön meg is vetettek két zacskó édes nyavalyát.. gumicukor meg pehelycukor, eléggé ellenemre van, ha ilyet esznek, de meg kellett venni. :(( két-háromszoros áron, mint a boltban általában.... (megnéztem a paprikás chio chipset, amit én szeretek, általában 220 ft a boltban, persze van 290 meg 270-ért is, de olyankor nem veszem meg, csak ha akciós..:D szóval ez a benzinkúton 400 Ft. volt. Na jó, 399.- Erről ennyit, innentől már tudtam viszonyítani.. :))
Visszafelé 15 órakor indultunk, Livike szinte azonnal el is aludt, Levike kicsit később, de kb másfél órát aludtak mindketten. Jó is, mert abban a fél órában, amíg ébren voltak és haza nem értünk, folyamatosan féltek, hogy sötét van, stb. Esett az eső, nem volt valami ideális idő a vezetéshez sem, féltem is, hogy nehogy fagyjon, mert akkor aztán ezerszeres a veszély a balesetre, így is nagyon kellett figyelnie Papának, sok helyen álltak az út szélén autók kivilágítatlanul, meg pl egy őz is majdnem elénk, vagyis az előttünk haladó autó elé akart menni, úgyhogy örültem, hogy haza értünk, mert hiába vezet jól és vigyáz Papa, ha a többi autós meg mondjuk nem annyira figyel.. :((
17 órakor értünk haza, elég sokáig ment a játék, a rohangálás, későn aludtak el..

Nagyjából ennyi történt, persze sokkal több, de ki győz mindent leírni és főleg fejben tartani!

A végére jöjjenek a képek, albumban, szöveggel, szeretettel! :))

Karácsony (2012. december 24.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)