2012. december 1., szombat

Heti összefoglaló

Még bírják az ovit betegség nélkül, minimális váladék jön a reggeli és az esti orrmosás és -szívás alkalmával. Ja, van még egy orrszívás, amikor haza hozom a gyerekeket az oviból. Kb fele gyerek hiányzik betegség miatt, remélem a mieink bírni fogják, főleg hogy most lesz Mikulás is.
Csütörtökön voltam fogadó órán. Ez kb 20 perc volt a két gyerekre. Elmondták, hogy jól beszoktak, egy ideig elvannak külön is, de előbb-utóbb mindig egymás mellett kötnek ki, legtöbbször ennek veszekedés a vége, provokálják egymást, akkor találnak valamit egymáson, ha épp nem lenne okuk piszkálódni. Ez itthon is így van.:-)
Jól esznek, de nem ülhetnek egy asztalnál. Levike gyakran ül az óvónő asztalánál.:-) okosak, ügyesek. :-) Lívike szépen énekel, Neki van a nagyobb hangja, rajzolni is jobban szeret és jobban is megy már, pl a virág és a pálcika emberke már egész jól megy. :-) Levike inkább racionális, az értelmét keresi mindennek, szerel, épít, összerak
Az öltözés is megy nekik, a mellényt kell segíteni, a többit ők veszik le és fel. Itthon persze úgy csinálnak, mint aki nem tudja. :-)
Összességében elégedettek az óvónők. Lívike hisztijeit is tudják kezelni és egyre kevesebb ilyen eset van, hogy megsértődik és duzzog, megtalálták már a "hozzá vezető utat", ahogy az óvónő fogalmazott.:-)

Ma voltunk Levikével a fülészeten ellenőrzésen.(közben gépről folytatom a telefonon megkezdett bejegyzést, ha valaki így félkészen olvassa, elnézést, de másképp nem tudtam tovább írni, csak úgy, ha kiposztoltam annyit, amennyit megírtam.. remélem lesz időm befejezni amíg alszanak...)
Szóval fülészet. A jobb oldali füle teljesen rendben, ugyebár abban van a cső. A bal oldali, amit "csak" tisztítottak, az nem százas, fényevesztett dobhártyát írt, tehát nem jött helyre teljesen, vagy már újra gyulladásnak indult, nem tudom, nem részletezte az orvos. :( Nem fájlalja egyébként Levike, úgyhogy nem tudom mi van, de Livikének is ezt látják mindig június óta, és Neki sincs gondja vele.. csak jobb lenne, ha szép, csillogó dobhártyát látnának mindkettőjüknél, akkor lennék nyugodt. :( Ez így necces, bármikor begyulladhat és megint szenvedhetünk. :(
A hallásvizsgálat eredménye sem tökéletes, kis fokú halláscsökkenés még mindig van. Ha jól láttam és a számok tényleg azt jelentik, akkor 22 és 26%-os. :(( Ezt az audio vizsgálat papírjára írták, tehát lehet, hogy amikor Levike nem jelzett, az nem azt jelentette, hogy nem hallja, hanem csak nem jelzett és az arány alapján számították ki a százalékot. A tymponometria (ez a műszeres vizsgálat) görbe még mindig nem olyan görbe, mint lennie kellene, de azért nem is olyan egyenes, mint műtét előtt. Volt audio is, amikor be kell menni a kis hangszigetelt szobába, fejhallgató, nyomkodják a hangokat és jelezni kell, hogy mikor, melyik fülében hallja. Persze úgy indultunk neki, hogy még kicsi ehhez Levike, nem sok jót remél az asszisztens, vagy nem tudom milyen minőségben vannak ott akik ezt csinálják. Volt amit ügyesen jelzett, még el is találta, hogy melyik fülében hallja, de amikor a balt kellett volna jelezni, akkor is a jobbat jelezte, mindenesetre nagyjából azért lehetett tudni, hogy hall-e hangot, mert bólintott, vagy csak a szemén látta a nő Levikének, hogy hall valamit, nem csak úgy ült ott, mint Livike tavasszal.. :)
Összességében az orvos annyit mondott, hogy 3 hónap múlva menjünk megint, akkor is megnézi és lesz újra hallásteszt is. Meglátjuk, örülnék neki, ha addig nem kellene soron kívül menni, mert az azt jelentené, hogy nem fog fájni, nem gyullad be a füle és a grommet is jól működik.
Egyébként Papával mentünk, Livike Mamával maradt itthon, Apa dolgozik...

Most alszanak, de csak azért, mert Mama elaltatta Őket.. a városban voltak, hazaszaladtak, hogy altasson, majd mentek tovább a Dédi mamákhoz, úgyhogy ha felkelnek megint egyedül leszünk, elég nehéz volt már úgy déltől kb... nem akartak szót fogadni. :( Aludni meg pláne! A lényeg, hogy 14 órakor elaludtak, lassan szerintem ébredés lesz..
Ma eddig még internet sem volt, se tévé, a UPC szórakozott biztos... most már van. :)
Azt hiszem hirtelen ennyi, mindig megfogadom, hogy ha csak keveseket is, de gyakrabban írok, jó lenne már be is tartanom.. :D Jobb lenne, leírhatnám akár az "aranyköpések"-et, mert vannak bőven, csak ugye ha rögtön nem írom le, később már nem az igazi, és el is felejtem. :(
Jövök, ahogy tudok..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)