2014. január 15., szerda

Összefoglaló az elmúlt időszakról :)

Igazság szerint többször is elhatároztam már, hogy írok, csak előbb össze akartam válogatni a karácsonyi képeket, feltenni Picasába és úgy nekiállni írni. Mivel ez még mindig csak félkész állapotban van, úgy döntöttem nem halogatom tovább a dolgot, írok, ha a képekkel nem végzek most, majd felkerülnek később.

Először is kezdem azzal, hogy mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok, tudom, már kívántam egyszer, köszönjük szépen viszont-kívánságokat is, nem érkeztem még reagálni..
Új év, amúgy minden a régi, nézzük akkor, elő a tavalyi naptárat, "miről maradtunk le". :)
Nos.. a naptár szerint semmiről. :) Egyébként volt karácsony előtti pörgés, "soha el nem készülünk" és "valami biztos nem lesz meg" érzés, végül minden csak készen lett időben. :)

A karácsony Szentestét nagyrészt Mamáéknál töltöttük, ott volt az ajándékozás első része, majd átjöttünk hozzánk, mert idén először nálunk is volt igazi karácsonyfa, nem csak a kis műfenyő.. és itt is megkapta mindenki a kis ajándékát. :) Megpróbálom felsorolni a gyerekek ajándékait, remélem nem marad ki semmi. :)
Mamáéktól közösen kaptak egy nagy doboz színes fa építő kockát, tavaly kaptak natúr színűt, most ezzel lehet kombinálni, mindig kevés volt az építő kettejüknek. Mindketten kaptak egy-egy nagy, papírból összerakható házat, amit ki kell színezni, bele is lehet mászni, én is simán beférek .:) A színezés lenne a lényeg, főleg Levikének kellett volna kedvet kapnia hozzá, de sajnos nem jött be.. Ami eddig ki van színezve (a teteje..) az Mama és az én művem, Livike is színezett valamennyit és ennyi. Sajnos néha elég barbár módon bánnak a házakkal, van már szakadás is rajtuk, pedig van, ahol már háromszor is megragasztottam dobozragasztóval meg spéci, erős ragasztószalaggal is, de hiába. :(. Volt még egy közös játék, ami még nekem is nagyon bejött volna.. :D Walkie-talkie.. sajnos gyenge, halk, így vissza fogják vinni Mamáék, árban nem mindegy, hogy csak itt áll, vagy visszaveszik és kicserélik, vagy épp le lehet vásárolni. :(
Livike kapott egy igazi Barbie babát, Levike pedig egy Verdás kesztyűt. :)
Tőlünk kapták: Puzzle, Levikének 3 Verdás kép van benne, Livikének 2 Hercegnős, de több darabos, azért kettő..-, színes gyurma készlet, valamint közösen egy készségfejlesztő játék, 32 kép van, azokat kell kirakni a meglévő térbeli formákból. Pl van egy táncosnő alak a papíron, ahova forma kell, ott szürke színnel van jelölve, mintha árnyéka lenne, úgy kell kirakni a kocka, háromszög, rombusz alakokból, hogy sehol ne lógjon ki a szürke részből, de teljesen lefedje azt.. néhány képnél pedig meghatározott számú elemből kell kirakni, szóval nem is olyan egyszerű. :( Egyelőre nem nagyon érdekli a gyerekeket, 5-9 éves korig való, de mégsem akartam a 4 éves korig valót venni, majd felnőnek hozzá, ha addig tönkre nem teszik.
A Puzzle viszont érdekli Őket, tudják is csinálni, ennek örülök. :)

Karácsony első napján jöttek Tündiék, - unokatesóm - hozták a Dédi Mamát is, most először Náluk töltötte a Szentestét és nem itt. :) Az ajándékhalom szaporodott Tündiék részéről is, Livike egy babát kapott, Levike pedig egy terepjáró szerű autót.. :)
December 30-án Helgáék is meglátogattak bennünket, két Lego-t kaptak a gyerekek, amit azonnal össze is raktak Nekik.. :) Én tuti nem tudtam volna összerakni, annyira pici darabokból állnak, de nagyon jók lettek. :))
Az itthonlét további része az új játékoknak köszönhetően valamivel könnyebben telt, de azért így is voltak összezördülések, mint mindig..

Eltelt az Szilveszter is, a gyerekeknek 21 órakor eljött az "éjfél", Papa fellőtt pár tűzijátékot itt az udvaron, hogy lássanak olyat is, majd fürdés, alvás.. 22 óra után már aludtak is. :) Fölösleges lett volna éjfélig fent maradni, ide úgysem látszik semmi a városi tűzijátékból, tavaly is nagyon nyűglődtek már a végén, álmosak voltak... Az új évet együtt köszöntöttük Mamáékkal, közösen hallgattuk a Himnuszt és utána koccintottunk...
Valameddig még néztük Apával a tévét majd aludtunk mi is.. A gyerekek másnap is korán keltek, nem maradhattunk fent hajnalig csak azért, mert Szilveszter van. :(

Január 6-án már megkezdődött az ovi nekünk is, volt aki már ment 2-án és 3-án is, mert nekik muszáj volt.
Eddig rendben van minden, most még a nátha is szinte megszűnt, gondolom nem sokáig, enyhe az idő és ráadásul visszatért az esős, nyálas része is, majd jönnek a bacik biztos csapatostól. :( Jó volt ez a két nap kb, amíg kitisztult az idő, fújt a szél is, bár hideg nem volt akkor sem, pedig az kellene, hogy elfagyjanak a bacik... Egyébként utálom a hideget, nem is várom magam miatt, el lennék én a 10-15 fokban télen is, de a gyerekek miatt mégis a hideg lenne a jobb, hogy ne legyenek betegek.

Azt hiszem nagyjából ennyi, igyekszem jönni a képekkel is, talán ma még sikerül. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)