2014. január 28., kedd

5. éves státuszvizsgálat

Bár még van egy hónap a születésnapjukig, előre kellett hozni a vizsgálatot, mert egész februárban nem lesz hallásvizsgáló gép, viszik javíttatni. Szerintem mondjuk ráért volna ez márciusban is, de mindegy, túl vagyunk rajta.
Vissza akartam nézni itt a blogban a tavalyi eredményeket, hogy mit írtam, de nem találtam róla semmit... Ezek szerint elmaradt a 4 éves státuszvizsgálatról a beszámolóm és a bescannelt képek közlése, csak említettem a születésnapjuk kapcsán, mivel épp aznap reggel kellett menni a vizsgálatra.
Tudom, hogy később is fel akartam tenni, mert ahogy meglett a nyomtatóm, ami tud scannelni is (március végén, mivel akkor kaptam névnapomra) szinte az elsők között volt az a bizonyos státuszvizsgálati lap, amit bescanneltem....  (Egyébként annak ellenére, hogy most akármilyen keresőszóra vagy címkére kattintok/írok be és nem hozza elő, nagyon úgy emlékszem, hogy megcsináltam ezt a bejegyzést... mert még írtam is, hogy jó, hogy végre van scanner, nem kell leírnom kérdésenként az egész kérdőívet....)
Na mindegy már, térjünk most vissza a mostanira, majd legfeljebb megcsinálom utólag és visszadátumozom.. :)))

Reggel 8-ra mentünk, 8:30-ra készen is voltunk mindennel. Nem a mi védőnőnk csinálta, hanem az Edina, aki régebben is volt, csak én nem hozzá tartoztam a terhesgondozáson, hanem a "párjához", de a gyerekekhez is jött többször még amikor ki kellett jönni házhoz, státuszt is csinált már, azt hiszem a három éveset, szóval ismerjük, szeretjük. :))
Súlyt itthon mértem szokás szerint. Ne térjünk el a jól bevált dolgoktól, ha eddig mindig reggel, meztelen, éhgyomorra méretkeztünk, akkor most se legyen ez másként.
Mostanában jobban figyelemmel tudom kísérni a súlyukat, mert én is és Apa is szinte naponta mérjük magunkat, - Ő fogyni akar, én hízni..:D - és a gyerekek is szoktak jönni, ráállnak, tetszik a dolog nekik.. :)
Levike már le is olvassa, igaz egyenként, de ma is elmondta, hogy "egy, négy, hat", tehát 14,6 kg. :)
Livike pedig 16,7. :) Rég elhagyta már a Lány, az utóbbi időben rátett még egy fél kilót, ahogy látom, eddig másfél kiló volt a különbség közöttük elég rég óta.

Nézzük akkor a főbb adatokat:

Levente
Súly: 14,7 kg
Magasság: 107 cm
Fejkörfogat: 48 cm
Mellkörfogat: 51 cm
Vérnyomás: 90/40 Hgmm

Lívia
Súly: 16,7 kg
Magasság: 109 cm
Fejkörfogat: 50,5 cm
Mellkörfogat: 56 cm
Vérnyomás: 80/40 Hgmm

Ezen kívül volt látásvizsgálat is, nem olyan részletes, mint tavaly, most csak az a fajta volt, ahol a gyerekek kezében van egy tábla betűkkel, ami átlátszó, hogy hátulról is lehessen látni, mit mutat, a védőnő pedig messze áll tőle és mutatja a betűket egyre kisebb méretben, értelem szerűen rá kell mutatni, hogy melyik betűt látja. Mindkettőjüknek tökéletes volt! :) Gyorsan, pontosan, hezitálás nélkül mutatták végig. (Én még a legnagyobbat sem láttam.. :(  Ennél ijedtem meg tavaly, hogy jajj, hát én nem is látom, hogy fogjuk tudni, hogy jót mutat-e a gyerek? Erre mondta akkor a védőnő, hogy azért átlátszó a tábla, hogy Ő látja..)

Volt még hallásvizsgálat is. Livike szépen jelzett mindegyik hangnál, tökéletes, most még kedve is volt hozzá nem úgy, mint tavaly, hogy unta a dolgot és nem volt hajlandó mutatni....
(még mindig nem rémlik senkinek, hogy írtam erről?? Mert nekem nagyon...... )
Levikénél már sajnos nem annyira jó a helyzet.... a bal füle az rendben ,de a jobbnál több hangot nem hall, vagy nem ott hall, pedig abban van a cső. :( Csinált a védőnő egy audiogrammot is, mármint bejelölgette, hogy mit hol hall... A végén én is meghallgathattam, hogy értsem miről van szó... és most vagy az én fülem se jó, de éppen csak hallottam azt a bizonyos hangot, amit Levike nem, csak lentebb... lehet, hogy rendes "süketszobában" más lett volna a helyzet, itt azért simán lehetett hallani minden mást is, hiába volt fülhallgató.... vagy nem figyelt, mittudomén. Vagy pedig tényleg van valami, majd márciusban vissza kell menni, ha addig nem kell menni a rendes fülészetre, mert ha kell, akkor ott úgyis csinálnak hallásvizsgálatot rendes körülmények között.
Eddig nem "mertem" visszamenni a főorvoshoz, így, hogy nincs panasz, nem gyullad be, nem kell szúrkálni, mert legutóbb azzal váltunk el, hogy most épp jobb a hallásgörbe, de a műtét még mindig nincs elvetve, visszatérünk rá... Naja... a bal fülébe is csövet akar tenni, aminek éppen most semmi baja eszerint a mérés szerint... a jobb fülében viszont ott a cső, - ha egyáltalán még ott van! - , az elvileg nyitott, tehát így normálisan kellene hallania vele. A védőnő nézte, de Ő nem ért hozzá, hogy benne van-e még egyáltalán a cső, egyébként is csak lámpája volt, az a tölcséres vizsgáló eszköz nem...
Az orvos egy óra múlva jött volna csak, de úgyse nézte volna meg... volt már, hogy kértem, nézzen bele, erre azt mondta, hogy nézzen bele a fülész, nem rá tartozik a dolog... Pff.... Amikor helyettesítő doktornő volt, kérés nélkül belenézett a fülébe is, mint ahogy meghallgatta a hátát és megnézte a torkát....(azt hiszem ez Livikével volt, de már nem tudom...)
Valakivel viszont meg kell nézetni, hogy most ez a főorvos lesz, vagy más, még nem tudom, de a végére kell járni a dolognak, annyi biztos!

A kérdőív sem maradhatott el, bár nagyon kapkodva lett kitöltve, volt ami ki is maradt, volt amit nem is kérdezett, volt amit igen, de nem jelölte be, szóval ez van, amikor sietni kell, párhuzamosan töltik a papírokat feltételezés és gyorsan elhadart kérdések alapján..... Persze ha valami olyan rendellenesség van, azt ki lehet szűrni, mint ahogy a hallásvizsgálatra is nagyon ráment az Edina, inkább kétszer megcsinálta, csak rendesen meg legyen...

Itt vannak a képek a kérdőívekről és az audiogramról is, ha valakit érdekel részletesebben, nézegetheti... :)
(Jajj, de nagyon nehezen tudtam feltölteni... fél órát tuti elkínlódtam vele, mire végre a blogspot is úgy akarta, hogy itt legyenek.. :(  )



























Egyébként rendben van minden, Livike azóta is tünetmentes, remélem így is marad!
Örülnek a hónak, velem ellentétben.. Hétvégén szánkóztak az apjukkal, nagyokat játszottak az udvaron is, az oviban is .. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)