2009. szeptember 4., péntek

Helyzetjelentés

Végre csak eljutottam addig, hogy írjak.
Hétfőn (08.31.) kellett mennünk a koraszülött utógondozásra a kórházba. 13 órára volt időpontunk, 13:15-re értünk oda (Livike aludt és mire megette az ebédjét, meg öltözés, stb... eltelt az idő..) de nem volt gond, mert a doktornő meg 13:45-re jött le. Addig volt ujjbegyszúrás, amit nagyon jól viseltek, Levi végig aludta, Livi fent volt, de meg se nyikkant. :) aztán várakoztunk az eredményre és arra, hogy végre bemehessünk. Jól viselkedtek a gyerekek, Levi továbbra is aludt, Livi pedig szépen elvolt, szolídan papagájkodott, ami azt jelenti, hogy valami hasonló hangot ad ki magából mint az a bizonyos madár, de nagyon jól áll Neki.. :) A vizsgálat alatt is jól viselkedtek, egy hangjuk nem volt.. A laboreredményük jó lett, nem kell már szerencsére szedni a vas cseppeket meg a folsavat, marad a D vitamin, vagyis a Vigantol olajból az 1 csepp, de azzal nincs is gond. A vasat nagyon nem szerették... ha azt megkapták, utána nem ettek, vagy csak nagyon nehezen, nameg kikenték vele magukat.. Pedig nincs rossz íze. Nekem.. :) Azt mondták minden rendben van, szépen fejlődnek, stb. Novemberben megyünk újra. A héten kb ennyi volt a társasági élet, egyébként itthon voltunk. :)

Az utóbbi pár éjszaka nem volt annyira jó, mert valamelyikőjükhöz mindig fel kellett kelni. Vagy enni kellett, vagy csak vigasztalni, tisztába tenni... Pedig már jó ideje simán végigalusszák az éjszakát. Megszoktam a jót. :) Van amikor Levi annyira vigasztalhatatlanul nekikezd sírni, hogy csak úgy alszik el, ha beteszem magam mellé az ágyba, vagy pl. valamelyik éjjel rajtam aludt el. :))

Most már tényleg nem igazán lehet Őket napközben egyedül hagyni a nagyágyon, csak ha mindenfelől el van barikádozva az ágy széle, mert simán leközlekednének. Livi eddig is elég jól forgolódott, de most már Levi is. :) A kiságyban mind a ketten össze-vissza forgolódnak, épp ezért betakarni nem is tudom őket (nem merem, hogy nehogy alá kerüljenek és ne kapjanak levegőt) így marad a body+hálózsák... Hamarosan kelleni fog melegebb hálózsák, mert fázni fognak... Az ablak még mindig nyitva van éjjel résnyire, mert egyébként nincs bent levegő... persze azért a függöny el van húzva, épp, hogy csak jöjjön be valamennyi levegő... :)

Egyre ügyesebben esznek kanállal, persze csak ha olyan kedvük van, hogy Ők is akarják. :) Nagyon ki kell fogni a jó hangulatukat. Ez persze nem mindig sikerül.. sőt nekem elég sokszor nem :( Enni pedig muszáj, de majdcsak megszokják hogy nem mindig a tápszer van cumisüvegből. Levi most kezdi a fújós-köpködős korszakát, nem kifejezetten a kajával, hanem úgy egyébként simán a nyálával... A kiskönyvben (amibe az oltásokat is írják, nem jut eszembe a neve) van egy rész, ahol összefoglalják, hogy hány hónapos (éves) korban mit csinál a gyerek. Hát ez a nyálfújás, köpködés épp benne van a 6 hónapos kornál. :) Remélem nem sokáig tart, mert így még nehezebb lesz megetetni.. Úgy tűnik Levi nem szereti az olyan kaját amiben borsó is van, ugyanis a múltkor borsfőzeléket akartam adni Neki, de nem volt hajlandó megenni, ma meg vegyes zöldség csirkehússal lett volna (üveges bébikaja) amiben sárgarépa, zöldborsó és karfiol van + hús, és azt sem ette meg.. Annyira nem, hogy amit sikerült megetetni vele, azt is visszaadta... :((( Szegényke, rossz volt nézni... Ma amúgy is elég szenvedős napjuk volt, mert tízóraira meg almát kaptak banánnal, amit én csináltam, attól meg mondhatjuk, hogy ment a hasa.... sok volt a banán benne... :( Két napja is kapott ilyet, akkor semmi baja nem volt... Na majd kevesebbet teszek bele.. Livinek is többször volt széklete a lágyabb fajtából, de estére helyre jöttek mindketten. Mindenesetre délután már nem erőltettem semmiféle főzeléket, örültem, hogy a tápszert megették és aludtak kicsit a sok nyűglődés után.... Ja, visszatérve, arra, hogy mit nem szeret Levi enni, a sárgarépát se ette meg, Livi sem és Ő sem... ha én csináltam úgy se, ha üveges kaja volt úgy sem. Szóval ez a mai kaja halmozottan rossz volt Levinek. Nade azért nem adjuk fel a répával sem a harcot, később hátha megeszik.. Még mindig a sütőtökpüré a sláger.. azt szeretik nagyon. :) Készültek fényképek is a napokban, teszek fel párat. (ahogy időm engedi....)
Mára ennyi... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)