2013. június 29., szombat

Helyzetjelentés

Mostanában volt itt minden, vidám és szomorú dolgok is, de haladjunk sorban.
Múlt hét pénteken volt Papa névnapja. A szomszéd Erikáékkal volt egy uzsonna/vacsora, köszöntés, kb ennyi.
Még aznap, előtte sajnos temetésre is kellett mennünk, Helga barátnőm édesapja hagyta itt sajnos az élők sorát még azon a héten kedden. :(( A temetésen mindenképp ott szerettünk volna lenni, viszont pont abban az időben volt, amikor a gyerekekért menni kell az oviba, így a szomszéd Erikáék lettek megkérve, hogy hozzák el Őket és legyenek addig ott Náluk, amíg nem jövünk... Úgy is volt. (Apa dolgozott, így Ő emiatt kikerült a képből, mint lehetséges felvigyázó.)
A gyerekek - elmondás szerint - jók voltak, szót fogadtak, hát, hiszem is meg nem is. :)) Bár, rajtam kívül jók Ők mindenkivel, majdnem...

Szombaton szinte végig egyedül voltam a gyerekekkel, Mamáék 19 óra előtt értek haza valami veterános dologól... Apával beszéltük, hogy jó lenne már csinálni egy városba menős estét, hiszen március óta nem voltunk. Egy a biztos, így, hogy előtte dolgozik és 23 órakor végez nem éri meg bemenni, mert akkor későn - korán? - jövünk, keveset lehet aludni. :( Az óra szerinti idő még csak hagyján, de az időjárás is jól betett, bár én még azt hiszem jól meg is úsztam, sok mással ellentétben. Az volt ugyanis, hogy 21 óra körül indultam be a városba, úgyis épp volt a Tiszavirág fesztivál, fellépők, együttesek, tömeg, mi kell még.. szóval hallgattam kicsit a zenét, bár egyedül az sem valami nagy dolog, de mégis, legalább nem itthonról hallottam, mint máskor, amikor valami van a városban és nem vagyunk bent, csak idehallatszik. :)
22 óra körül jött egy hatalmas eső, zivatar, vihar, .. minek hívjam.. jég is esett, de az a rengeteg mennyiségű és nagy intenzitású eső egyszerűen félelmetes volt! Én nem áztam, időben kerestem fedett helyet, bár nem "bent" voltam, csak olyan helyen, ahol nem áztam. Szolnokiak és erre ismerősök tudhatják, ha azt mondom, Árkádok alja.. :)) Egy órát álltam ott, bár az utolsó negyed órában már Apát és a kollégáját vártam, hogy végezzenek a műszakkal, - sajnos nem tudtak korábban zárni, szerintem oda is bemenekültek az emberek az eső elől. - és induljunk valamerre. Jött még két kolléga később, vagyis csak az egyik volt az, aki pincér, a másik illető a barátnője volt. Biliárdoztunk és csocsóztunk is, valahogy most nem akart menni nekem egyik sem, bár máskor se nagyon, de akkor jobban. :( 2 óra körül indultunk haza, mivel Apa biciklivel volt, hamar hazaértünk. (felültem a csomagtartóra ahol nem látta senki:D )

Vasárnap elvoltunk, a gyerekek eléggé nyűglődtek, persze megint nem voltak jók éjjel, nem aludtak jól és ezáltal Mama sem. :( Mikor fognak már "rendesek" lenni, talán akkor gyakrabban elmehetnénk.. így meg rossz nekem is, mert tudom, hogy Mama akkor nem alszik szinte egész éjjel. :(

A következő hét, - a mostani - is eltelt, még van ovi, összevontan, de van. A délutánok sem egyszerűek, de mi lesz majd itt, ha folyamatosan itthon lesznek? :(

Csütörtökön tartottuk meg Levike névnapját itthon, mert Apa akkor volt szabad, pénteken - a napján - pedig dolgozott.
Ovi után megvolt a szokásos étkezés, ami mondjuk ebéd vagy vacsora volt uzsonna időben. :)
Ezután jött az ajándékozás, megint gazdagabbak lettek pár játékkal, mert természetesen Livikének is kellett venni valamit, a legtöbb játék amúgy is olyan jellegű, amit közösen használhatnak.
Mamáéktól kaptak... - ki ne hagyjak valamit! - Levike egy transformers átalakíthatós autót-robotot, egy elemmel működő jelzőlámpát és hozzá kresz táblákat, ebből persze a lámpa a kedvence, mi más.. :), közösen kaptak műanyag golf szettet is, hát mit ne mondjak, nem épp a labdát ütögetik vele leginkább... :/
Tőlünk egyéni ajándék csak egy-egy ugrálókötél volt, - nem találtam mást hirtelen... - közösen pedig kaptak tollasütőt és labdákat, valamint mágneses halas horgászós játékot is. :)

Pénteken vittünk az oviba rágcsálni valót és dobozos üdítőket, hogy ott is meg tudják ünnepelni Levikét! :)
Kapott kinder tojást - csoki nélkül:D - , matricát, kis állat figurát.. Mindketten. :)

A mai nap is korán ébredtek, mint mindig, ha nem kell oviba menni.. :/ 6 óra előtt már fent voltak, így én is.
Mamáék reggel csontkovácsnál voltak, Apa ment dolgozni 10-re, de szerencsére nem voltam most túl sokáig egyedül a gyerekekkel. Helyette elpátyolgattam egy nagy fej karfiolt, aki csinált már rántott karfiolt, az tudhatja, hogy eléggé pepecs munka, főleg ahogy én csinálom, hogy inkább kisebbek legyenek, mint ökölnyi darabok... Finom, csak csinálni ne kellene.. :D Krumplipürét is csináltam, Mama pedig ragulevest főzött, ez volt a kései ebédünk, majdnem 15 óra volt mire a gyerekek megkezdték a délutáni alvásukat.
Ma már jobb idő volt eddig, de most szerintem jön a vihar, a héten eddig elég hideg volt itt is, gondolom másol is...

Mama holnap megy Székesfehérvárra edzőtáborba egy hétre. Jövő hét pénteken vagy szombaton jön, úgyhogy lesz "Mama hiány" azt hiszem! Ez lesz az első felvonás, mert hó végén meg ugye megy a világversenyre Durbanba (Dél-Afrika).

A csontkovácsra visszatérve. Ez az illető egyszerre természetgyógyász, energetikus - vagy hogy hívják.. - és csontkovács. Kijött házhoz is, hogy megnézze van-e vízér meg ilyenek... volt, nem is kevés. Elvileg leszedte a hatását, nem tudom hogy, de a réz pálcája a "kezelése" után már nem pörgött annyira, mint előtte. Ebben nem igazán hiszek amúgy, biztos lehet manipulálni a pörgést, de az egyéb dolgok biztos jók amit csinál.
A vízér hatását nem tudjuk, de ha mást csinált azt ugye lehet érezni. Nekem pl ránézésre megmondta, hogy a gyomrommal van baj, mondom nem fáj.. Jó, de akkor is, sok a letapadás, fel is vagyok fázva, kell csinálni egy telejes béltisztítást is, azt a részét még nem csináltam meg, mert keserű sót kell inni reggel, előtte este meg grapefruit lével krómtablettát... Viszont igyak körömvirág és cickafarkfű teát, mert az jó. 15 nap után váltsak kamillateára. Hát.. azt nem tudom hogy fogom tudni meginni, mert citromlét nem tehetek bele, max mézet, azt meg egyébként sem szeretem. Ez a másik keverék minden nélkül iható. Nem finom, de iható. :)
Tuti vízhajtó, mert nem győzök járkálni kisdologra... :) Konkrétan engem még nem kezelt, nem csinált a csontjaimmal semmit, Mamát és Papát már igen. Persze fáj, főleg Mamának a kezelés is és utána is, de elvileg az a jó, ha fáj, úgy gyógyul folyamatosan. Mamának gerincsérve van, elvileg azt is meg tudja majd "javítani". :) Szintén Mamának a fülfelszúrás óta csengett, csilingelt, zúgott a bal füle... azt is el tudta múlasztani. :)
Azt mondja ez a csontkovács, hogy nagyon sok kisgyereket gyógyított már meg fülbajból.. egész piciket is, egy próbát megér, hétfőn délután visszük a gyerekeket, hátha megúszná Levike a bal fülének becsövezését, Livikét pedig nézze meg, hiszen Neki is szokott vele baj lenni.

Nah.. nagyjából most ennyi...
Jövök amikor tudok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)