2013. június 20., csütörtök

Gyorsan, röviden... ovi, fülészet

Lassan két hete készülök írni, na jó, csak egy, mert ugye általában egy hét eseményeit szoktam megírni. Na mindegy, ez már így alakult.
Nézzük, mire emlékszem. :)

Az oviban minden rendben, kb az egész ovi, tehát a három csoport egyharmada jár már csak, most akkor mondhatnánk, hogy a mieink minek, amikor nem lenne muszáj, mert itthon tudok lenni Velük. Na igen. Csak azért szerintem sokkal jobban elvannak ott a többi gyerekkel, még így is nem győzik magukat kitombolni délután itthon, mintha egész nap velem lennének összezárva. Persze a jó idő -ez már túlságosan is jó! :) - beköszöntével szinte egész nap kint vannak az udvaron itthon is, de mégis unalmasabb ez, mint az ovi. :)
Az meg a másik, hogy az óvónőknek, dadusoknak akkor is be kell menniük, ha pl 2 gyerek van, így meg azért vannak elegen, nem a mi kettőnk miatt kell bent lenniük.
A jó idő előnye, hogy már reggel lehet rövidnadrágban menni, nem kell öltözködni, ruhákat pakolászni oda-vissza minden nap. :)

Vettünk végre szandált a gyerekeknek, eddig elvoltak a cipőben, meg amilyen esős nyarat jósoltak, nem is igazán igyekeztem szandált venni, de most már muszáj volt. Benti cipő is kellett már másik, még akkor is, ha év vége van, mert a Levié már nagyon balesetveszélyes volt, felvált az orra is meg a sarka is a mamuszának, így kapott másikat. Livike is, bár az övé még éppen bírta volna, de már kicsi volt, nyomta a lábát egy ideje. Ezek a cipők már tavaly is megvoltak, a bölcsi második felét is kiszolgálták meg most az ovit eddig. :)

Levikével voltunk a fülészeten is, mert csak meg kellett már nézetni a csövet, hogy a helyén van-e, meg hogy nem ment-e bele a múltkor a homok, mert gyanús volt...
Valami keveset törölt ki az orvos, de nem volt vészes, nem is mondott semmit a jobb fülével kapcsolatban, csak annyit, hogy a grommet a helyén, nem is készül még kifelé...
Ellenben a bal füle nagyon nem tetszik neki, behúzódó fényevesztett dobhártya, magyarul gyulladásközeli állapot, nem fáj még, de bármi lehet, meglátjuk a hallásvizsgálat után, ami amúgyis esedékes volt már.
Lementünk az alagsorba, előbb megcsinálták a tympanometriát, az a bizonyos nyomásmérés, ahol a görbe sajnos most is egyenes... majd az audio-t is, amit viszont fáziskéséssel ugyan, de mind jól jelzett Levike, hogy melyik fülében hallja a hangot.
Visszamentünk az ambulanciára, másfél órát vártunk kb az orvosra, mert közben elment műteni, majd mikor bemehettünk, akkor mondta, hogy hát a bal füle nem jó, nagyon nem jó. engem megtévesztett a görbe közepén egy nagy fel-le hullám, de az belemozdulás miatt lehetett, amúgy majdnem teljesen egyenes, magyarul nem hall rá jól teljesen, valami 22%-os a halláscsökkenés, de ezt a másik vizsgálat alapján írták le, szóval nem tudom. Egyébként hallja a suttogást is, ez a gyulladás miatt lehet szerintem, hogy ilyen görbét kaptunk... A lényeg, hogy azt mondta az orvos, hogy majd július 8-án menjünk vissza megint egy kontroll vizsgálatra, és ha akkor is ilyen lesz a görbe akkor megbeszélünk egy időpontot és a bal fülét is becsövezi! :( Pont ezt akartuk már elkerülni, azt szerettük volna, ha a másikban sem lenne, hogy mehessen pancsolni, strandolni, ne kelljen folyton dugdosni a fülét vattával, stb.. :(( Addig pedig melegítsük sóval a bal fülét, hátha helyre jön, bár akkor most már mindig kelleni fog?? Sok orrmosás, orrszívás, orrspray... Eddig azért még együttműködő volt Levike, bár nagyon nem akarom fenyegetni sem, hogy pl ha nem jön orrszívásra akkor majd megy a kórházba, mert ha tényleg menni kell, akkor meg majd nem bírunk vele. :(
Na majd meglátjuk, hogy alakul....

Azt hiszem most ennyi, majd jövök, ha eszembe jut még valami.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)