2015. április 17., péntek

Beíratkoztunk az iskolába...

Vagyis csak én mentem, ami a lényegen nem változtat: a gyerekek szeptemberben megkezdik az általános iskola első osztályát.
Nekem egyelőre elég labirintusnak tűnik az iskola, pedig nem is voltam csak egy részében. :) Így van ez általában minden új hellyel, épülettel.
Segítségem is volt, mivel a szomszédasszonyunk épp abban az iskolában tanít - negyedikeseket - , így megbeszéltúk, hogy együtt megyünk, segít eligazodni, hova kell menni, stb... Jó volt, mert én olyan béna tudok lenni idegen helyeken egyedül...
Kb másfél óra alatt végeztem is, na persze nem addig voltam bent, az kb 10 perc volt, amíg kitöltöttem a papírokat és viszlát... júniusban majd lesz szülői, ahol majd elmondanak mindent, hogy mit kell beszerezni, stb... kaptam egy házirendet és ennyi :) Mondtam, hogy olvastam a honlapon, erre jót mosolyogtak, és közölték, hogy nekik akkor is ide kell adni. Kedvesek voltak egyébként, nem volt semmi gond.
A saját kis harcomat leszámítva magammal, hogy megint idegenekkel kellett beszélnem, szembenéznem, ami ugye nekem nem megy a látásm miatt, itt pedig különösen rossz volt, mert az igazgatóhelyettes asszony mögött csupa ablak volt, magyarul az arcából alig láttam valamit, azt se tudtam hova nézzek, de ez már a szokásos érzés, amikor olyasvalakivel kell kommunikálnom, aki nem tudja mi van. Mégsem kezdhetem azzal, hogy "jónapot kívánok, xy vagyok és azért nézek így mert gyengénlátó vagyok meg nem fejlődött rendesen a látásom a koraszülöttség miatt, ezért nézek ferdén de én önt nézem csak az nem úgy látszik......" pff. :((
Aki tudja mi a helyzet azzal nincs gond, de így nagyon rossz... 

A szomszédasszony kérte, hogy ha végzek, menjek fel egy emelettel feljebb van a terme, kíváncsi, hogy mi volt, nem baj, hogy óra van, menjek be nyugodtan. :) Hát ha Ő mondja... :) Fura érzés volt, amikor egy osztálynyi negyedikes gyerek egyszerre köszön nekem csókolomot.. :)) Hát igen, telik az idő, meg kell szokni ezt is.... A mai napig sokszor úgy érzem, hogy az emberek még mindig gyereknek néznek, bár legalább már nem az van, mint pl 23-24 éves koromban, hogy 18-nak se néztek.... csak látszik már az idő múlása, mégis előjön az az érzés is időnként, hogy pl én kicsi vagyok és láthatatlan, vagy észre sem vehető, és hogy a "felnőttek" mindent jól/jobban tudnak, mint én... és akkor mondjuk a velem egykorú vagy mondjuk egy negyvenéves az a felnőtt én meg nem... Fura még leírni is ezt, kár is volt. :((
Még ezt leírom, ha már így kinyavalyogtam magam: mindig azt mondtam, hogy milyen rossz, hogy nem néznek annyinak, amennyi éves vagyok, persze anyukám és az idősebbek mondták, hogy addig örüljek, amíg fiatalnak néznek, majd jó lenne az még később... Hát, eddig még nem jött el, hogy arra vágyjak, kíváncsi leszek mikor lesz.... :)
Anyukámat is fiatalabbnak nézték mindig, sőt még most is. :) Csak két példa... Már házasok voltak, én is megvoltam már, tehát 21 éves elmúlt, amikor nem engedték be a korhatáros mozifilmre, mert nem volt nála a személyije... .))) A másik meg, amikor én 5-6. osztályos voltam - nem tudom már - és papírgyújtés volt az iskolában, már az eredményhirdetés végét vártuk, amikor jött anyukám értem, megállt az iskola ajtónál az udvar felől, egyszercsak kijött egy tanár, először is hátbavágta az ajtóval, majd rákiabált anyára, hogy "Hát te miért nem állsz a sorban?" Csak azért, mert várom a gyerekemet. - mondta Anya, na erre a tanár vörös fejjel arrébb ment.. :)))

Najó.. ennyit erről, jól elkalandoztam az iskolától, bár sokkal többet nem tudnék róla mondani, majd kialakul minden a maga idejében.

A logopédus nagyon megdicsérte mindkettőjüket, hogy jól haladnak, Levike már nagyon kevésszer téveszt, inkább csak ha nagyon kapkod vagy gyorsan mondja, vagy mérges, akkor nincs meg szépen az s hang. Livike is tudja, ha akarja, de még többször rá kell szólni, hogy nem jól mondta, akkor javítja. :)
Mindenképp fontos, hogy minden hang a helyén legyen, mert bajok lesznek a helyesírással...

Most megyek, mert már elfáradtam ezen a kis laptopon írni, csomót kell javítani, mert nem azt a billentyűt találom el amit szeretnék.. az ű betű pl az enter fölött van, ami amúgy is kicsi, alig találom meg, a szóköz meg nem akar menni, csak ha erősen ütöm, én meg ugye finoman szoktam gépelni... :))) Ha maradt hiba elnézést...

Jövök majd. :)

4 megjegyzés:

  1. Melyik suli ez? Elárulod? :) Kíváncsi vagyok! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia. Bocsi, nem láttam az értesítést, hogy írtál. A Fiumei úti iskolába fognak járni a gyerekek. :)

    VálaszTörlés
  3. Szia. Bocsi, nem láttam az értesítést, hogy írtál. A Fiumei úti iskolába fognak járni a gyerekek. :)

    VálaszTörlés
  4. Szia. Bocsi, nem láttam az értesítést, hogy írtál. A Fiumei úti iskolába fognak járni a gyerekek. :)

    VálaszTörlés

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)