2014. április 18., péntek

Életjel és Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk! :)

Mentegetőzés és a szokásos körök futása helyett inkább írom, amit tudok, bár most még a naptáram se segít túl sokat.
A lényeg, hogy többé-kevésbé egészségesek a gyerekek, bár enyhe nátha majdnem mindig van, időnként, mint pl most is, nem enyhe, hanem bővebb verzióban van jelen. Levikének jön több váladék az orrából és néha köhög is, de egyelőre nem vészes. Az oviban sokkal betegebb gyereket is láttam. :(
Csodálkoztam volna, ha nem lesznek náthásabbak, mivel múlt hét pénteken gyalog (!) mentek ki a Tisza-ligetbe sorversenyezni, majd ugyanígy vissza, máskor, amikor ovi focira járnak akkor busszal viszik Őket. Én most meg nem mondom, hogy hány km a távolság, nem lenne annyira messze, de az már bőven sok, hogy át kell menni a hídon is, ahol akkor is fúj a szél, ha máshol nem, márpedig akkor alapban hideg, szeles idő volt. :( Tudom, szokniuk kell...
Viszonylag sokat mennek az ovival, ami nagyon jó, mert tapasztalatokat szereznek. Sokszor járnak a Művésztelepre, Művelődési Házba kiállításokat, szobrokat, festményeket nézni, de voltak már a Plázában Macikiállításon is. Jó, hogy Szolnok viszonylag kicsi, be lehet járni a főbb helyeket gyalog is.
Az ovi egyik fő irányelve a művészetekre nevelés, a természet szeretete, ilyesmi. :)
Az ovi focit is nagyon szeretik, nem csak foci van, torna, "irányított" mozgás is, élvezik, pedig kötött része is van. :) Ügyesek a fociban is mind a ketten! Elvileg csak a nagycsoportosok jártak eddig, de pár hete a nagy lebetegedések idején amikor a mieink még talpon voltak, azt mondta az óvó néni - aki hordja Őket - hogy a kevés létszám miatt kell még pár fő a középsősök közül is, így lett beválasztva Levike, majd persze Livike is, hiába lány.. :))) Azóta viszik Őket, úgy látszik annyira nem mehet rosszul a dolog. :)

Összességében okosak, ügyesek, és ez tényeg igaz, csak a velünk (apjuk és én) való "bánás" még mindig nem az igazi. :( Mamára hallgatnak, ha én szólok akkor semmi. Persze, ha akarnak, tudnak nekünk is teljesíteni, csak az a baj, hogy ritkán akarnak. :( Levike mostanában alkudozik, eddig simán zsarolt, nem is tudom melyik a jobb.. :)) Livike hisztizik, ha valami nem úgy alakul, ahogy Ő szeretné, vagy éppen nem azonnal!
Tudnak nagyon aranyosak és komolyan felnőttesek is lenni, ha akarnak! :)
Néha túlzottan önállóak, még mindig inkább megcsinálnék mindent helyettük/nekik, csak hogy magamat kíméljem a plusz munkáktól, persze hagyni kell, ha nehéz is.... hadd csinálják, de résen vagyok, ami olyan, azt akkor is megcsinálom inkább én.. :)))

Azt hiszem ma sem vittem túlzásba a blog írást. Igazából csak azért jöttem, hogy legyen valami, mert régen írtam, mégis így belegondolva nem törént túl sok dolog... egyébként tuti voltak jó helyzetek, események, csak ugye nem mindig van dokumentálva, anélküé pedig jó eséllyel elfejeljtem.

Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy mindenkinek nagyon kellemese húsvéti ünnepeket kívánjak! :)
A fiúknak sok piros tojást, a lányoknak sok/kevés (kihogyszereti) locsolkodót! (.. vagy csak a kölnit hagyják otthon.) :)

Jövök amikor tudok, remélem előbb, mint most. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)