2014. február 27., csütörtök

Mégis orvos lett a vége - még időben!

Reggel úgy tűnt, hogy Livike simán mehetett volna oviba, annyira jól volt, Levike jobban náthás volt, de az óvónő miatt nem vittem el Livikét, ha már annyira mondta, hogy ne vigyem.....pedig én úgy vagyok vele, hogy ha tényleg nincs rosszul és persze nem fertőz (jobban, mint a többiek... ) akkor miért ne mehetne, ha valami van úgyis tudok menni érte azonnal, hiszen közel lakunk. Na mindegy, maradt.
Végülis nem baj, mert a tünetmentesség kb 11 óráig tartott, akkor kezdett megint köhögni, nem folyamatosan, csak úgy egyet-kettőt. Az orrából viszont megindult a váladék, pontosabban harcok árán meg tudtam indítani, mert akarata ellenére is bent tartottam a szívófejet és akkor jött a csomó.. Az a baj, hogy Livike nem várja ki, nem lehet neki perceken át szívatni, mint Levikének, inkább kitépi a szívót, minthogy kivárja, hogy jól kijöjjön minden. Állandóan azzal jön, hogy nem kap levegőt, pedig a másik orrlyukán kaphatna, meg a száján is, mert amíg kimondja egymás után ötször, addig levegőt is vehetne csendben. :) Szóval hisztis, elkapkodja, én nem hagyom, hadd jöjjön ki ami ki akar, nehogy a fülére menjen, mert most már csak az nem volt bajuk, amúgy minden más megvolt. :(

12:30kor elmentünk az orvoshoz, szerencsére elsők voltunk, pedig késtünk is vagy 10 percet.
Meghallgatta elöl és hátul jó alaposan, gondoltam is, hogy nem árt az óvatosság. A torkát is megnézte, nem piros, pedig az este fájlalta, de az lehetet a köhögéstől is.
A lényeg: a tüdeje nem teljesen tiszta a bal oldalon. Nem vészes, nem tüdőgyulladás, enyhe bronchitis, nem olyan mint tavaly. Azért, hogy ne legyen rosszabb írt fel Sumetrolim szirupot. Azt mondta ez egy enyhe antibiotikum, amikor rákérdeztem. A papírján nem az van, na mindegy. Szerintem annyira enyhe, hogy nem is az, csak olyan hatású. Ezen felül adjak még reggel 15 csepp Sinupretet, napi 3x1 kávéskanál (miért nem lehet megmondani, hogy hány ml?) Rhinathiolt, valamint 2x6 ml Nurofent. (ez a ha van láza ha nincs eset... ) Mondtam, hogy azt már két este amúgy is adtam.
Hétfőn délelőtt meghallgatná újra, szerdánál előbb szerinte nem mehet oviba.
Mondom akkor lemarad a farsangról is...
Erre azt mondta, hogy ha vasárnap este (meg hétfőn reggel, mondom én..) úgy látom, hogy nincs láza, jó a kedve (az folyamatosan jó:) ) akkor nyugodtan elmehet a farsangra, nem olyan betegség ez, hogy ne mehessen emberek közé, megkapja a gyógyszert és mehet, kedden pedig délután meghallgatja.
"Nem kell ágyban feküdni, nem halálos betegség ez, csak jobban oda kell figyelni, hogy ne legyen nagyobb baj." pontosan így mondta.
Remélem is, hogy nem lesz semmi baj, igazán vége lehetne már a betegségeknek, hol az egyik, hol a másik gyerkőc (meg persze egyszerre) esik bele valamibe, az orvoshoz felváltva járunk, az biztos.
Az, hogy szeptembertől február elejéig nem volt semmi gond, nem jelenti azt, hogy innentől kezdve folyamatosan betegnek kell lenniük. :(

Próbálok jönni akár rövidebb bejegyzésekkel, hogy miként alakulnak a dolgok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)