2013. december 18., szerda

Ovis barkácsolás, Mikulás, karácsonyi készülődés, és még ami eszembe jut. :)

Úgy általában életjel, mert megint régen írtam.
A készülődés az szó szerint az, készülődök.... csak épp nem haladok. Most is ugyebár lehetne pl szekrényt rendezni, selejtezni, játékokat szortírozni, de annyira fölösleges, mert egyszer kipakolnak a gyerekek, vissza már nem úgy kerül, és akkor csoda, hogy mérges leszek, ha fél óra alatt tönkreteszik a több órás munkámat? :( Nade.. ettől függetlenül meg kell csinálni. Van még két napom. Mindenre! :( Azért kettő, mert utána itthon lesznek a gyerekek, olyankor már ilyen pakolós dolgokat nem lehet csinálni. Valamelyik nap is hirtelen felindulásból lerámoltam a hűtő tetejét, ahova mindig csak fel vannak dobálva azok a dolgok, amiket nem akarunk, hogy elérjék a gyerekek. Gondoltam valahol el kell kezdeni, mindent leszedtem, kiválogattam, letörölgettem, majd ami tényleg kellett, azt visszaraktam. Na igen, közben a gyerekek kijöttek és Ők is válogattak, alig tudtam lebeszélni Őket, hogy adják vissza amit elvittek, mert ugye éles, hegyes, stb.. nem nekik való. :(

Ajándék terén sem állok valami jól.. A gyerekeknek már van egy-két dolog, de az is csak azért, mert még Mikulás előtt megvettem...hogy majd jó lesz Mikulásra, vagy ha nem, akkor karácsonyra. A "vagy ha nem" lehetőség jött be, így legalább Nekik már van valami...
Mamáéknak szerintem a szokásos pipere lesz, pedig az már annyira unalmas... :(
Apának fogalmam sincs.. Nála még a pipere sem játszik, mert van mindene... Ruhanemű? Az szerinte nem ajándék.. Nem értem amúgy, mert szerintem minden ajándék, amit nem magának kell megvennie... Szerinte az ember hobbiját kell nézni, hogy minek örülne... Hát, akkor sem tudom, ami kellene Neki - horgászfelszerelés pl - az nagyon drága... annyi pénzem nincsen. :(
Na majd lesz valami, holnap muszáj lesz nyakamba venni a várost és keresni valamit mindenkinek.

Nézzük gyorsan mi törént az utolsó bejelentkezésem óta:
December 4-én szerdán délután volt az oviban a közös barkácsolás. Szerintem inkább a szülőké volt, a gyerekeket nem nagyon érdekelte a dolog. :) Két db Mikuls figurát alkottam, minden volt hozzá: anyag, sablon, rizs a kitöltéshez, másik anyag a díszítéshez, ragasztó... no meg tű és cérna. :) Az óvónő rendes volt, fűzte a tűbe a cérnát, mert ugye azt nem láttam, segített a ragasztásnál is, mert életemben nem volt a kezemben ragasztópisztoly... :)) Végül kész lett, bár este itthon újra kellett varrnom, mert a gyerekek addig dobálták, hogy kicsit szétnyílt és szóródott a rizs... Nem labda pedig.. :)

December 5-én érkezett a Mikulás az oviba, csomagot kaptak. (meglepő módon.:D )
Aznap este itthon is járt a Mikulás... :) Bár a gyerekeket szerintem most lehetett utoljára átejteni ezzel a dologgal, hogy Mama öltözzön be, mert megismerték, biztosak voltak benne, hogy Ő az, bár azért fenntartással is voltak, amíg el nem ment addig úgy viselkedtek tényleg, mintha "igazi" lenne, de utána mondták, hogy a hangja hasonlított, meg szerintük a Mama volt.. :D Persze hamarosan Papa "beszélt" Mamával telefonon, hogy ha haza ér Pestről, - mert ugye Ő ott volt... -  :) akkor jöjjön már be, stb... bejött, a gyerekek pedig lelkesen mesélték, hogy itt volt a Mikulás, stb... :)))) Tehát mégis elhitték. :)
A csomagban persze finomságok voltak, valamint filctoll, színező könyv, meg egy kis jópofa játék, ami végülis tanít, mert számolni kell, meg felismerni dolgokat, a jó képhez (válaszhoz) tett "toll" pedig hangot ad és villog... :)) Eleinte persze nekiestek és végig nyomogatták az összes lehetőséget, csak hogy zenéljen... utána elmagyaráztuk, hogy mi a lényeg, no meg persze odaültem és olvastam a kérdéseket, Levike nagyon ügyesen meg is oldotta mindet, hihetetlen gyorsan számol és 98% biztonsággal fel is ismeri a számokat. Livike számolni jól tud, de a leírt számot nem nagyon ismeri meg, találgat, meg nem nagyon köti le a dolog, hogy akarja is, ne csak bohóckodjon. Levikénél a 19 (tizenkilenc) után tizenhúsz jön. :)))
Persze volt részünkről is Mikulás ajándék, néhány édesség, persze csak jófajta, bár Apa belecsempészett egy idétlen gumicukor förmedvényt.. hosszú ceruza szerű csíkok... én tuti nem vettem volna meg, de nem engedett belőle, azt mondta, azt Ő akarja adni... pff... Játék nem volt, csak egy kifestő.... A játékok így maradtak karácsonyra, Verdás és Hercegnős puzzle és egy-egy csomag színes gyurma... eddig ennyi van.

A következő héten semmi esemény nem történt, legalábbis a naptárban nincs semmi, jártak oviba, úgy tűnik sikeresen megúszták egyetlen hiányzás nélkül az év eddigi részét! :) (kopkopkop) :)
Ja és elkiabáltam a múltkor, a január 2-3 mégiscsak szünet, vagyis összevont csoportok lesznek, a nagyon muszáj menni kategóriának...már holnaptól, tehát 19-20 is ilyen elven működik, gondolom igazodtak az iskolaszünethez, de ezen a két napon egy két kivételtől eltekintve mindenki jelezte, hogy viszi a gyerekét, gondolom mindenkinek kell még ez a két "gyerekmentes" nap így karácsony előtt. Az óvónőknek meg mindegy, hogy az amúgy is alacsony létszámú csoportot viszik, vagy csak 2 gyereket..... ott kell lenniük, ennyi. :(
Mégis volt valami, egy igazi meglepetés: Szombaton (december 14.) villámlátogatást tett Nálunk Helga és vőlegénye, Misi. :) Vásárolni voltak Szolnokon és beugrottak kicsit, persze nem üres kézzel már megint... :)) Kaptak a gyerekek Mikulás csomagot, pedig legutóbb is kaptak bőven ajándékot, nem kellett volna még ez is.. de nagyon szépen köszönjük! :)

A héten, rögtön hétfőn volt az Adventi vásár az oviban, amin a szülők által készített ajándéktárgyakat lehetett megvenni az ovis alapítvány javára. (arra az alkotó délutánra nem mentem, de meg is értették az óvónők, hogy nem szeretnék, mivel nem vagyok ügyes és a gyerekekkel sem akartam az "éjszakába" hazajönni... (tudom, nincs késő még, csak sötét, és az kb ugyanaz...(16-18 óra között alkottak, a gyerekekre addig volt felügyelet.) Szóval hétfőn vettünk két hógömböt, megmondtam a gyerekeknek, hogy egy-egy dolgot választhatnak, és annyi.. erre mindketten ugyanolyan jellegű dolgot kértek. :)

Kedden (december 17.) az oviból egyenesen a csontkovácshoz siettünk, szerencsére nem kellett várni, pedig nagyon nem volt időpontja, csak két kezelés közé fértünk be, mivel pár perc csak amíg a fülüket kezeli.. Levikével rendben van minden, Livikének az egyik füle nem szellőzik normálisan, - csodálkoztam volna, ha igen, hiszen valamilyen szinten folyamatosan náthás... Levi fülében meg ugye ott a cső, szellőzhet, szerencsére nincs is baj a másikkal sem. Elég lesz 3-4 hónap múlva menni, remélem nem lesz baj addig és nem kell menni a fülészetre. :( Éjjelre vattát teszünk Livike fülébe csak úgy szárazon, ezt volt a javaslat.
Gyalog voltunk, gyerekek élvezték, hogy kint sötét van, égnek villanyok, stb. :)

Apa szerdától szombatig folyamatosan dolgozik, tehát mard a vasárnap és a hétfő az ünnepi menü elkészítéséhez, vagyis a vásárlásra... kacsa már van, de semmi más. :(
Az előszobában és a gyerekeknél már fent van az égősor, ennyi karácsonyi hangulat már van a lakásban. :)
Ja meg középen van egy hosszú dísz, ami régen is ott volt mindig, amikor még Mamáékhoz tartozott az a helyiség... (Beton gerenda van végig keresztben a plafon alatt, azon van zöld műfenyő ág végig, arra tettem színes gömböket (ez új, régen masnik voltak rajta, de az Apának nem jött be, így vettem díszeket... :)  )

Végezetül mutatom a képeket, az ovis fényképezés eredményét. :)

Fényképezés az oviban (2013. november 12.)

Ezúton kívánunk minden kedves Olvasónak nagyon kellemes, békés karácsonyi ünnepeket!

Remélem, hogy tudok még jönni idén, ha mégsem, akkor egyúttal Boldog új évet is kívánok! :)

1 megjegyzés:

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)