2013. február 27., szerda

A 4. születésnap. :)

Tegnap eljött a nagy nap, amit már oly régen vártak a gyerekek, születésnapjuk volt! :)
Hetek óta napi szinten emlegették az eseményt, hogy mikor lesz már és hasonló dolgok.. :)
Reggel már jól indult a napjuk, mert nem kellett oviba menni. :) Igyekezni viszont kellett, mert ovi helyett 8 órára jelenésünk volt a védőnőnél, hogy megejtsük az esedékes 4. éves státuszvizsgálatot.
Gyorsan végeztünk, nagyon szép idő volt, jó volt kicsit sétálni. :)
(a státuszvizsgálatról majd írok külön bejegyzést, ez most maradjon a szülinapé)

Gyosan elszaladtam a boltba, a gyerekek még főzni is segítkeztek, no meg Livike a szokásos kutakodása eredményeképp megtalálta azt a két színezőt, amit csak később akartam odaadni.. üsse kő, legalább elfoglalta magát valamivel. :) Nagyon szépen színez már, teljesen meglepődtem, hogy a vonalból szinte ki se ment, pedig a vastag hegyű filctollal csinálta.. :)

Papa szinte egész délelőtt a bicikliket nézegette, hogy hol lenne érdemes megvenni. Nagyon nehéz volt a választás, mert mindenhol silány minőségűeket árultak, ahol nem, az meg szinte megfizethetetlen áron volt, amiről később egy másik boltos szerint kiderült, hogy ugyanaz, mint a többi, csak jobbnak próbálják eladni. :(
A ki tudja hányadik körre már én is mentem Papával, sőt Mama is, úgyhogy a végén közösen választottuk ki, hogy melyik kettő is legyen a befutó. (nagy gond ám, mert ahol volt pl egy darab, ott nem volt párja, vagy nem egyforma, vagy nem jó színű, stb... ) Előző este netről kiokosodtunk, hogy mikre kell figyelni, természetesen sok ellentmondással bírtak a különböző fórumok, oldalak, a végén már teljes összevisszaság volt a fejemben.. :)) Végül csak megszületett a döntés, gyorsan elmentünk a tortákért, majd hazajöttünk, a biciklik beüzemelésére kértek időt, úgyhogy 14 óra körül lehetett menni értük. Akkor én már nem mentem, készítettem az ünnepi ebéd kellékeit. (mármint a terítést, stb.. )

Miután mindenki itt volt, megebédeltünk, a gyerekek persze tűkön ültek, hogy mikor lesz már a meglepetés, és mit is fognak kapni. :) Napok óta tudják, bár hogy honnan, azt nem, de tudják, hogy biciklit fognak kapni. Bele is betegedtek volna, ha végül nem sikerült volna venni, aminek elég nagy volt az esélye még 13 órakor is.
Ebéd után jött a torta.. Nagyon tetszett mindkettőjüknek, Livike Barbie-s tortát kapott, Levike pedig Verdásat.. tényleg szépen megcsinálták mind a kettőt.. :)) (meg is volt az ára, sőt még egy harmadikat, egy gyümölcstortát is csináltattunk, azt ma vittük be az oviba, nade egyszer négy évesek... !:) )
Van egy kép, ahol olyan kis szomorúak, csalódtak, hogy nincs ajándék, "csak" torta van....
Nade... egy kis idő után öltözés is irány az udvar! Minek? Hát levegőzni kicsit.. azt is kell, nem? :D
Mama kocsijának a garázsába voltak elrejtve a biciklik. Tudták, hogy keresni kell, valahol az udvaron lesz a meglepetés. Livike fedezte fel elősnek, hát volt is nagy öröm! :))
Egyből próbálgatták, ki is mentünk az utcára, mert idebent nincs hely, ahol van, ott meg rossz a járda...
Levikének nem is nagyon kellett segítség, párszor meg kellett tolni, de utána nagyon ügyesen tudott tekerni, simán meg is fordult helyben, élvezte! :)
Livikének többet kellett segíteni, nem nagyon érzett még rá a tekerésre, talán a végére már igen, de szerintem akadályozta a nagy csizmája, majd cipőben biztos könnyebben hajtja Ő is a biciklijét.. :))
Szokniuk kell még, hiszen eddig csak a kis lábbal hajtós motorjuk volt, ami alacsonyabb is és pedál sincs rajta. :)

Miután bejöttünk még volt egy kis buli, ami abból állt, hogy itt a gépen hallgatták a zenét Mamával, táncikáltak, ilyesmi.. :) Én próbáltam rendet tenni a konyhában, de azért itt is voltam néha. :)
Mama fürdésre és altatásra is maradt, pedig ilyenkor, ha Apa itthon van, nem szokott, most mégis kivételt tett Levike kedvéért, mert nem akarta haza engedni. :)
Gyorsan elaludtak...

Nézzük az ajándékok alakulását..
Ki is hagytam, így ezzel kezdem, hogy Mama még régebben vett a gyerekeknek ágynemű garnitúrát, paplan, párna és huzatok, de csak most kapták meg. Levike egyből örömmel feküdt az ágyába, Livikét viszont nem nagyon érdekelte... amúgy tetszett Neki, de belefeküdni nem akart, Ő már automatikusan a nagy ágyba vackol be. Mama is engedi most már, eleinte a saját ágyában kellett elaludnia, de úgyis amott köt ki előbb-utóbb... Szóval Livike nem avatta fel az új ágyneműjét. :((
A tortákat és a bicikliket közösen vettük Mamáék és mi, azt hiszem elég nagy ajándékok ahhoz, hogy megértsék, most nincs olyan, hogy csak tőlünk... (Mamáéktól végülis van, az ágynemű.. vagy akkor tőlünk meg a színező meg kinder tojás, amit amúgyis megveszek, ha úgy adódik, de tegnap minden ajándék volt, amit kaptak:D)

Nagyjából ennyi volt a jeles nap, mától ovi, persze még ott is ünnepléssel folytatva.. :)

Jöjjenek a képek, Picasa-s albumban, mint szoktam... (oldalt is ki van téve az albumok közé)

A 4. születésnap :)(2013. február 26.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Bárki írhat, aki úgy érzi van mondanivalója, észrevétele, esetleg jó tanácsa.:)
Előre is köszönöm. :)

Privát emailt az lbetty.80 előtagú gmail-es címre lehet küldeni, valamint erre a célra használható a kapcsolat űrlap is, ami a jobb oldali hasábban található. :)